Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bormasina

Vizitator Robert Vandor

Postări Recomandate

Vizitator Robert Vandor

Salut am o bormasina pe baterie dar bateria este in interiorul ei deci nu o pot scoate. nu am incarcator pentru bormasina asta. am intrat pe firma care scrie pe ea dar nu o gasesc pe site-ul lor probabil e mai veche. pe ea scrie asa: firma de unde provine 4.8 V 300 U/min. doar atat. am cumparat transformator de 4,8 V dar nu o incarca. am lasat-o chiar si 2 ore si nimic. am probat cu incarcatorul de la laptop ca se potriveste mufa dar incarcatorul e de 19 V 3.42A. si merge. am lasat-o sa se incarce 30 de secunde si apoi am probat. am tinut apasat si se invartea circa un minut apoi gata imi arata iar becul rosu. din ce am citit pe la voi o baterie li-ion poate exploda daca primeste curent prea mult si de asta mi-ar fi frica cel mai tare sa nu fac vreo prostie sa-mi explodeze in fata. imi puteti da niste sfaturi ce incarcator sa cumpar pentru bormasina?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• Relav

1

• YO8CDQ

1

• vera

1

Top autori în acest subiect

Daca nu dai detalii despre ce masina e vorba, nu poate nimeni sa te ajute.Tensiunea de incarcare trebuie sa fie mai mare decat cea de la bornele acumulatorului cu cativa Volti.Poti incarca provizoriu masina cu un alimentator de 9-12V/1A dar cu un bec de 12V si minim 10-20W inseriat ca balast.

Link spre comentariu

Ai spus ca ai cumparat un transformator de 4,8 volti, pai asta nu incarca bateria, ci redresorul lui. Precizeaza lucrul acesta, un simplu transformator de c.a, nu faci nimic cu el.

Link spre comentariu
Vizitator Robert Vandor

cred ca am fost destul de clar cand am spus o bormasina pe baterie care nu scrie prea multe pe ea. adica imi trebuie un incarcator la ea si nu stiu de care. pe bormasina scrie 4.8V 300U/min. am incercat sa o incarc cu un incarcator pe care scrie 4.8V si nu o incarca. am tinut-o si 2 ore si degeaba. cu incarcatorul de la laptop merge s-a incarcat dar nu indeajuns pentru ca nu am tinut-o mai mult de 30-40 secunde de frica sa nu explodeze. incarcatorul de la laptop are 19V 3,42A. sa precizez ca sunt praf la fizica deci mai multe detalii de atat nu stiu. probabil si raspunsurile voastre care sper sa ma ajute sa fie pe intelesul meu. va multumesc

Link spre comentariu

Poti incarca bormasina si cu tensiune mai mare inseriind-o cu un bec auto de 24V la 21W.Astfel poti folosi si alimentatorul de laptop, pana gasesti un incarcator adecvat.Surplusul de tensiune va fi preluat de bec, care va limita curentul maxim de incarcare.

Link spre comentariu

Daca scrie 4,8V inseamna ca are in interior 4 acumulatori Nichel-Cadmiu inseriati. Mai mult ca siguri ca acumulatorii sunt epuizati. Sigur nu sunt litiu-ion. Ti-ar trebui un incarcator de 5,6-6 V si care sa aiba o limitare a curentului debitat pe la 300 mA. Incearca sa o desfaci si fa o poza la acumulatori.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări