Vizitator viobio Postat August 11, 2013 Partajează Postat August 11, 2013 Cu ceva timp in urma am reparat o putere de rack,e vorba de Mesa Boogie 90/90Etajul amplificator de semnal si defazorul sunt clasice,se comuta ceva amplificari si reactii,bla,bla,bla...Interesant este cum sunt legate finalele pe traful de iesire.Schema este in fisierul gif ,de sub poza. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 11, 2013 Partajează Postat August 11, 2013 E clar ca nu e corect cu polarizarea grilelor ........ :smt069 Link spre comentariu
Kosmin Postat August 11, 2013 Partajează Postat August 11, 2013 Poate ca e corectă polarizarea daca transformatorul de iesire are prize de ultraliniar si lămpile finale vad impedante diferite așa ca sunt polarizare pe g1 si g2 in consecinta.Interesanta aceasta utilizare a transformatorului de iesire PP. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 11, 2013 Partajează Postat August 11, 2013 Amplificatorul functioneaza fix dupa acea schema,eu am schimbat doar tuburile si potentiometrii. Link spre comentariu
carageae Postat August 11, 2013 Partajează Postat August 11, 2013 Cred ca e o mare "smecherie" acolo cu traful de iesire, ai cumva specificatiile originale? Sau ai gasit sa fi desfacut cineva asa ceva? Ma indoiesc ca e construit ca alea de ultraliniar, cred ca sunt mult mai apropiate cele doua infasurari anodice, cred ca bobina dintre anozii de pe o ramura are cel mult 10% din jumatate de bobinaj anodic.Daca tot ai deschis subiectul, daca mai ai amplificatorul pe mana, poate faci un test sa vedem care e raportul de transformare pe infasurari - cu secundarul alimentat la 6,3V, e simplu, numai sa vrei Cred ca e ceva legat de raspunsul armonic, mai ales daca e un amplificator PRO, dar nu stiu sa spun mai mult, intuiesc doar ca nu degeaba s-a construit asa... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 11, 2013 Partajează Postat August 11, 2013 Am un Hammond 1650T o sa incerc sa montez patru finale la fel,sa vad ce si cum. Din schema de observa ca finalele intra in functiune pe rind,in functie de tensiunea de negativare,prima care intra in functiune ,este tretoda din margine cu 2M2 intre grila si masa,apoi intra in functiune si tetroda de pe ultraliniar,aceasta e mai negativata,e AB etajul final,asa zic si cei de la Mesa.Sincer ,cind am vazut schema ,am crezut ca e desenata gresit,nu e,e desenata cu cap.\ Puterea este pentru instrument nu e pt muzica. Scula e foarte scumpa,cea care a ajuns la mine a costat 1600 euro SH,e cautata de chitaristi. http://www.thomann.de/ro/mesa_boogie_90 ... f487f914db Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 11, 2013 Partajează Postat August 11, 2013 nimic de la mesa nu e ieftin, dar face banii, chiar daca exista multe plangeri la capitolul service asigurat de mesa.vorbind odata cu cineva de la ei mi-a spus ca nimic nu e intaplator sau degeaba in aparatele lor si initial mi s-a parut, ca majoritatii romanasilor ca fiind o chestie de reclama.Acum consider ca au dreptate pana la cel mai mic amanunt.Desi multi au incercat replicarea head-urilor lor fara piesele originale am ascultat cate ceva din creatiile lor impreuna cu un prieten chitarist care a ezitat ani de zile sa cumpere clone pana cand in final si-a lut tot originalul si nu erau, asa cu se laudau constructorii, clone superioare designului original din nici un punct de vedere.Asa este.Ca o paranteza,aia de la Mesa sunt suparati rau pe cei care depaneaza,cam toate sculele lor sunt extrem de inghesuite,la 90/90 daca o componenta e defecta sau cablajul imprimat ars,trebuie sa faci ampul bucati,numai asa poti scoate placa cu componente,manopera extrem de mare.Citeam pe forum o discutie legata de tuburi.Ampul ajuns la reparat nu mai avea tuburile originale,care foarte probabil ereau produse in China sau Rusia,in buna traditie am gasit in el tuburi JJ,un 12ax7 (comun pe ambele canale) cu diferente enorme intre cele doua triode.Din opt finale,trei se aflau in stare de coma profunda:una cu filament intreruptuna cu emisie 0una cu descarcari interne,cind am pus tubul pe catometru,catometrul a intrat imediat in protectie.Acum ampul este dotat cu :8X6L6GC TUNGSOL1X12AX7 TUNGSOL2X12AX7LPS SOVTEKAm ajuns sa urasc tuburile JJ la fel de mult ca pe GU50 Link spre comentariu
gg101 Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Ce iti este si cu astia de la Mesa !??? Folosesc conductori din aliaje speciale, condensatori de 3 USD/buc si rezistente d'alea de 2 USD /buc, electrolitici AXIOM de 15 USD / buc... . Ce fraieri !!! Link spre comentariu
gg101 Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 ce-o fi asa rau in asta?..Bineinteles ca nu este rau .Dar intr-un alt topic se facea misto pe aceasta tema si cu "bataie" in anumite directii . In opinia mea , nu este suficienta numai intelegerea schemei ci si a planului de montare , inclusiv cu toate reactantele care apar , de la intrare pana la iesire . Link spre comentariu
feri.visky Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Cu ceva timp in urma am reparat o putere de rack,e vorba de Mesa Boogie 90/90Etajul amplificator de semnal si defazorul sunt clasice,se comuta ceva amplificari si reactii,bla,bla,bla...Interesant este cum sunt legate finalele pe traful de iesire.Schema este in fisierul gif ,de sub poza.Foarte interesanta abordare... Tuburile extreme lucreaza ca si tetrode (Rg2 mai mare si Raa mare) iar cele interioare mai aproape de un regim de trioda (Rg2 mic si Raa mai mic)... cred ca aceasta combinatie este secretul... sau unul din secrete... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 [attachment=0]Copy of 03072013689.jpg[/attachment]Ce iti este si cu astia de la Mesa !??? Folosesc conductori din aliaje speciale, condensatori de 3 USD/buc si rezistente d'alea de 2 USD /buc, electrolitici AXIOM de 15 USD / buc... . Ce fraieri !!!Mesa este doar pentru iubitorii de metale,pe clean suna prost spre foarte prost,asa suna in urechile mele,metalic,fara pic de definitie,canalele 2/3 sunt pe placul meu.Conductorii sunt banali,chiar au probleme,oxideaza in interior,eu prefer conductorul de cupru,de la mufa de intrare puteau si ei sa puna cablu ecranat,am pus eu.Am reparat destule Mesa,marea majoritatea au si probleme cu humm-ul,daca le scoti din carcasa ,ai tot hummul de pe elforum,mie imi place cum construieste si concepe Bogner si cei de la Engl,Fender (cele vechi) .Oricum nu ma intereseaza ce fac americanii ,eu fac unicate,pe mine ma intereseaza sa ajung la soundul cerut de client,cu globalizarea si cu netul,poti cumpara orice acum,bani sa fie.Nu sunt impotriva tuburilor criogenate,suna extraordinar in anumite aplicatii!!!! In ultimul timp am lucrat cu ce a cumparat clientul,cei cu dare de mina cumpara ce cer eu sau fac un compromis,altii la care nu prea conteaza cum suna ampul,se incadreaza in anumite bugete,am construit si ampuri care suna prost dar pe placul proprietarului,gusturile nu se discuta. Link spre comentariu
gg101 Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 Mesa este doar pentru iubitorii de metale,pe clean suna prost spre foarte prost,asa suna in urechile mele,metalic,fara pic de definitie,canalele 2/3 sunt pe placul meu.Conductorii sunt banali,chiar au probleme,oxideaza in interior,....Ma bucur ca ai specificat ca tu consideri acest clean nesatisfacator . Singura problema este ca un amplificator de chitara nu se face pt urechi , ca doar nu este audiat ca si un amplificator de Hi-Fi. Poate sa fie mama si Dumnezeul amplificatoarelor de chitara , numai chitaristul il poate face sa se auda foarte bine sau execrabil. Asta nu inseaman ca orice amplificator poate avea aceasta versatilitate.In privinta conductorilor de la Mesa , daca este facut in USA , pe calea de semnal trebuie sa aiba numai conductori standard C10200 .Inainte sa ne gandim cat de proaste sunt anumite componente poate ar trebui sa ne intrebam cat de propice sunt folosite , intr-un anumit circuit.http://forums.rgc.ro/topic/8558-tonul/p ... _p__804837Si mai jos este link-ul cu sound brut . Asta ca sa numai existe mitul ca in studiouri faci sunetul praf. Nu se face nimic . Timbrul amplificatorului nu se poate schimba,...ever.http://forums.rgc.ro/index.php?app=core ... _id=166804 Link spre comentariu
gg101 Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 Daca vreti sa-mi acoradati incredere, este ok . Altfel, nu este nicio problema. Link spre comentariu
carageae Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 OFC? http://en.wikipedia.org/wiki/Oxygen-free_copper Imi amintesc standardul asta pt. ca am ajuns la el plecand de la o discutie despre constructia difuzoarelor, care parea interesanta. Link spre comentariu
gg101 Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 Nu pot sa va cred pe cuvant, tocmai de aceea v-am intrebat de unde stiti.Foarte bine ca nu credeti . Pt ca aici in forum nu pot sa pun proiecte de la Mesa , ramane in continuare sunetul unui astfel de amplificator in care am folosit conductori C20100 : http://forums.rgc.ro/index.php?app=core ... _id=166804P.S. Cuprul electrolitic are alte specificatii. Ce scrie in Wikipedia este atat de vag si totodata , confuz. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum