Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme av800

Postări Recomandate

salutare tocmai am terminat de facut av 800 si am o problema l-am alimentat la o tensiune de 2x35v si mi se incind tranzistori irfp 240 irf p9240,s-au incins 5 rezistente dintre care una sa prajit rau de tot r3,r4 ,r38,r55 si r57 care se insoseste pana se topeste fludorul unde este lipita mentionez ca se mai incalzesc si tranzistori t3,t24,t25 ,t5 ,aveti idee ce ar trebui sa vreific ? multumesc

av800.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Esti sigur ca ai respectat intocmai valorile tuturor componentelor?, esti sigur de tipul tranzistorilor folositi si modul lor corect de conectare? Uita-te atent la cablaj sa corespunda intocmai cu cel din pdf, sa nu existe trasee intrerupte sau in scurtcircuit. Din cate spui ai probleme la amplificatorul in tensiune, si acestea ar putea izvora din tensiunea de alimentare mult prea mica, asa cum scrie in pdf trebuiesc 90V pe ramura si tu alimentezi la 35, ceea ce este mult prea putin pentruca amplificatorul in tensiune folosit nu este unul imun la variatii asa mari de tensiune, ba dimpotriva, as putea spune ca-i chiar sensibil la asa ceva, deci fa tot posibilul si asigura-i alimentarea potrivita 2x90V, doar asa testele pot fi concludente. Evident asta dupa inlocuirea componentelor afectate si o verificare foarte atenta despre corectitudinea cablajului si a componentelor folosite, lucru pe care numai tu il poti face eficient.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări