Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconditionare Amplificator A 350 facut de electronica.

Postări Recomandate

9 hours ago, yo9hrb said:

R603 este 470 k in schema

Nici vorba!

In schema e 470Ohm.

N-are ce sa caute acolo rezistenta de 470k.

Vezi topicul meu cu teoria ( link in semnatura ) despre superdioda.

10 hours ago, yo9hrb said:

Pe acel canal am gasit R453 intrerupta

Daca interpretez schema bine ( ca-i stearsa in zona aia ) 453 face parte din zobelul de pe iesire.

Singura explicatie pentru supraincalzirea ei este ca amplificatorul oscileaza.

Si explica intocmai si de ce curentul de mers in gol este asa mare si nu-l poti reduce.

Ia osciloscopul si pune-l pe iesire, daca oscileaza atunci o sa gasesti o sinusoida ( sau ceva de genul ), fara semnal pe intrare.

Vezi compensarile...

Link spre comentariu

Da, varianta asta de schema are 470k in loc de 470R.

E greseala de la cine a desenat-o, n-are ce sa caute 470k acolo la superdioda.

PS: Rez de 22R de la zobel e.

Cum spuneam, singura explicatie pentru arderea ei e ca amplificatorul oscileaza, pentru ca in regim normal de functionare condul de 100n pune o impedanta prea mare in calea spectrului audio ca sa incalzeasca semnificativ rez aia. 

Si repet, explica intocmai curentul de mers in gol mare ( esti norocos ca n-ai ars finalii ).

Link spre comentariu

Au functionat ok sigurantele.

Intr-adevar oscileaza, iata si oscilograma de pe canalul incriminat. 5mS, 50mV/div.

oscilograma.thumb.jpg.932c3aeca6d1ac1895de8bfa3db8b0b4.jpg

Pe celalalt canal n-am asa ceva.

Masuratoarea a fost facuta pe sarcina de 9.4 ohm, 20W (doua rezistente de 4.7 ohm/ 10W inseriate)

In caietul de service imi spune sa verific niscai condensatori, valori de 68...360pF, stiroflex.

pag6.pdf

Link spre comentariu

Ceva acolo este, si nu mi-e clar ce anume, dar pare a fi la frecventa si mai mare ( daca era doar riplul de retea nu s-ar fi vazut asa, ci din contra, la setarea aia era practic invizibil ).

Daca mai poti incearca sa cobori sub 1uS/div, ar trebui asa sa se clarifice imaginea. 

Eventual umbla putin si la focus. 

LE: Uitandu-ma pe schema, nu-i de mirare ca nu-i stabil la ce compensari haioase are.

Pune 100p baza colector la VAS, si vezi apoi cum reactioneaza.

Link spre comentariu

Am verificat condensatoarele care ar putea fi responsabile de autooscilatii. Toate OK, inclusiv bobina.

M-am apucat de verificat tensiunile pe tranzistori, conform tabelului din pagina atasata.

Am urmatoarele valori:

T401 (e)    +24.5V

T403 (c)  -24.4V

T405 (c)  -24.3V

T407 (c)  +25.3V

T409 (c)  +5.1V (aici ar trebui +1.2V)

T411 (c)   -4.8V (ar trebui -1.2V)

So, problema ar fi la ultimii 2 tranzistori.

Mai sap, cu greu, ca nu-l pot tine prea mult alimentat.

pag 5.pdf

VAS? Sorry, dar ce-i aia?

Am scazut la 0.5 microsec, am tras de focus cat am putut, acelasi lucru se vede.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări