Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconditionare Amplificator A 350 facut de electronica.

Postări Recomandate

De curand am intrat si eu in clubul posesorilor de A350 .

Momentan  am terminat de recapat si inlocuit rezistente in preul de tonuri si modulul  de control volum , am mai operat unele mici modificari in preu si acum suna si mai bine decat in versiunea de fabrica .

La partea de redresor fostul propietar a inlocuit condensatorii cu unii de 10000uF 63V cc si mi-a dat si condensatorii originali care sunt in stare foarte buna dar.... parca cu 10000uF amplif-ul pare ca are OO-le mai mari :rade: :rade:( suna mai plin , mai fortos ) , cu cei de 6800uF pe bass am impresia ca  se ineaca putin la volum mare .

In sfarsit dupa ce oi termina de inlocuit tot ce se poate inlocui prin el o sa postez pozele in celalalt topic ( deschis de colegul Alex )  dedicat restaurarii A350

Salut! Te-ai apucat de inlocuit prin ea? La faza cu conzii eu nu am sesizat diferenta, spor la treaba si asteptam poze.

Link spre comentariu

Salut! Te-ai apucat de inlocuit prin ea? La faza cu conzii eu nu am sesizat diferenta, spor la treaba si asteptam poze.

Salut!

Doar ti-am spus cand l-am luat de la tine  A350-ul ca asta va urma .... sa inlocuiesc ce trebuie prin amplif

Diferenta pe bass am sesizat-o deoarece am boxele pe 8 ohmi ....si de poate am eu urechea prea sensibila :rade: :rade:

In sfarsit sa termin  si  voi posta si poze cu ce am facut.

Link spre comentariu

Salut!

Doar ti-am spus cand l-am luat de la tine  A350-ul ca asta va urma .... sa inlocuiesc ce trebuie prin amplif

Diferenta pe bass am sesizat-o deoarece am boxele pe 8 ohmi ....si de poate am eu urechea prea sensibila :rade: :rade:

In sfarsit sa termin  si  voi posta si poze cu ce am facut.

ok, spor la treaba,am uitat cand ai luat-o sa-ti dau si setul de comotatori ce-i mai aveam ca se gasesc destul de greu si aia si-i tin degeaba daca nu mai am jucaria.

Link spre comentariu

De curand am intrat si eu in clubul posesorilor de A350 .

Momentan  am terminat de recapat si inlocuit rezistente in preul de tonuri si modulul  de control volum , am mai operat unele mici modificari in preu si acum suna si mai bine decat in versiunea de fabrica .

La partea de redresor fostul propietar a inlocuit condensatorii cu unii de 10000uF 63V cc si mi-a dat si condensatorii originali care sunt in stare foarte buna dar.... parca cu 10000uF amplif-ul pare ca are OO-le mai mari :rade: :rade:( suna mai plin , mai fortos ) , cu cei de 6800uF pe bass am impresia ca  se ineaca putin la volum mare .

In sfarsit dupa ce oi termina de inlocuit tot ce se poate inlocui prin el o sa postez pozele in celalalt topic ( deschis de colegul Alex )  dedicat restaurarii A350

Welcome to the club.

Eu am condensatorii originali si pana acum n-am simtit lipsa basului la volum mare (am boxe de 8 ohmi pe ambele amplifuri), chiar pot spune ca sunt multumit cum controleaza boxele la volum mare.

...........

Ieri am reusit sa fac o inlocuire a corectorului de ton intr-unul dintre amplifuri (potentiometrele/butoanele aferente erau inlocuite de mine acum cativa ani).

Am avut ceva de lucru, corectorul pe care aveam de gand sa-l montez (cel din foto) avea potentiometrele intepenite (nu reuseam sa le rotesc deloc), asa ca am inceput prin demontarea/curatarea lor. Se pare ca problema venea de la ceva vaselina uscata...de fapt banuiesc ca a fost vaselina la vremea ei, insa una de proasta calitate, care in timp a devenit ca un fel de lipici slab. :rade:  Curatat totul, inlocuit condensatorii, montat corectorul pe pozitie...si in sfarsit am montat si setul de butoane originale pe care le-am cumparat acum vreo 3 luni. Urmeaza sa inlocuiesc si etajele finale, ca am unele de rezerva (care sunt in stare mult mai buna decat cele care sunt acum pe acest amplif).

LE: Pana acum, in 3 corectoare cate mi-au trecut prin mana, condensatorii de 100uF i-am gasit pusi tot de 22uF (la gramada)

Posted ImagePosted Image

Editat de marius75
Link spre comentariu

Welcome to the club.

Eu am condensatorii originali si pana acum n-am simtit lipsa basului la volum mare (am boxe de 8 ohmi pe ambele amplifuri), chiar pot spune ca sunt multumit cum controleaza boxele la volum mare.

...........

Ieri am reusit sa fac o inlocuire a corectorului de ton intr-unul dintre amplifuri (potentiometrele/butoanele aferente erau inlocuite de mine acum cativa ani).

Am avut ceva de lucru, corectorul pe care aveam de gand sa-l montez (cel din foto) avea potentiometrele intepenite (nu reuseam sa le rotesc deloc), asa ca am inceput prin demontarea/curatarea lor. Se pare ca problema venea de la ceva vaselina uscata...de fapt banuiesc ca a fost vaselina la vremea ei, insa una de proasta calitate, care in timp a devenit ca un fel de lipici slab. :rade:  Curatat totul, inlocuit condensatorii, montat corectorul pe pozitie...si in sfarsit am montat si setul de butoane originale pe care le-am cumparat acum vreo 3 luni. Urmeaza sa inlocuiesc si etajele finale, ca am unele de rezerva (care sunt in stare mult mai buna decat cele care sunt acum pe acest amplif).

LE: Pana acum, in 3 corectoare cate mi-au trecut prin mana, condensatorii de 100uF i-am gasit pusi tot de 22uF (la gramada)

Salut Marius.

Stai linistit ca eu in al meu am gasit valori diferite la mult mai multe componente decat corectorul de ton.

Hai sa pun si eu cateva pozne cu ce am facut pana acum .....corector de ton / control volum / preu pickup ,......

Scarba aia de vaselina care se transforma in CLEI am gasit-o si in potentiometrii mei desi fostul proprietar i-a curatat insa fara ai desface ..........bine ca i-am desfacut eu ca numai bin e am observat printre altele ca carbunii erau pe duca la toti potentiometrii.....asa ca i-am inlocuit cu altii recuperati de la niste pot-uri rusesti

Vad ca nu mi  s-au incarcat toate pozele :26

Restul de poze :reytre

In pen-ultima poza se vad Victimele :rade:  printre care si carbunii potentiometrelor

Eu nu am spus ca bass-ul lipseste cu condensatorii originali de 6800 uF ci doar ca , la volum maxim pare ca se ineaca putin pe bass , in schimb cu cei de 10000uF nu apare acest fenomen .....poate daca aveam boxe pe 4 ohmi......desi detest boxele pe 4 .........

P.S. ai face bine sa te gandesti serios si la inlocuirea rezistentelor din preu-ul de tonuri si daca vrei se pot face cateva mici modificari in preu ( ai de inlocuit 4 rezistente 2 condensatori si 2 conzi se anuleaza ) si o sa ramaii foarte placut surprins de diferenta :reytre

post-230317-0-52671100-1454960412_thumb.jpg

post-230317-0-83836600-1454960438_thumb.jpg

post-230317-0-92528700-1454960451_thumb.jpg

post-230317-0-64390000-1454960467_thumb.jpg

post-230317-0-36097800-1454960482_thumb.jpg

post-230317-0-70176500-1454960497_thumb.jpg

post-230317-0-48228000-1454960512_thumb.jpg

post-230317-0-57718400-1454960786_thumb.jpg

post-230317-0-29468500-1454960806_thumb.jpg

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Condesatorii astia chiar nu trebuia sa-i inlocuiesti, sint printre condesatorii cu lem mai mic zgomot pe care i-am intilnit si nici la toleranta nu stau chiar asa de prost.

Posted Imagecondesatori.png

Felicitari oricum pt rabdare.

Pai tocmai din cauza tolerantei uriase fata de valoarea inscrisa pe ei i-am inlocuit ......daca erau in plaja de toleranta nu i-as fi inlocuit .

Oricum preul de tonuri dupa modificare este mut din punct de vedere al zgomotului .

. Despre ce modificare este vorba?

Pai e simplu  inlocuiesti : R 325/326 cu 47 kohmi ; R 327/328 cu 1,8 kohmi ; C 311/312 cu 1 nF ; C 323/324 se anuleaza sau poti sa-i lasi ... dupa preferinta .

Mai poti inlocui si in modulul de control volum la corectia fiziologica : C211/212 cu 27 nF .

Ideea e ca cu aceste mici modificari se schimba in foarte bine treaba .......sunetul este mult mai deschis ( parca se desfunda urechiile ) fata de varianta de fabrica unde inaltele cu corectiile la 0 erau cam lipsa.

Doresc sa mentionez ca aceste modificari au fost facute dupa ce am citit niste postari ale colegului ZAL dintr-un topic mai vechi dedicat lui A350 ......nu de altceva dar sa nu se creeze vreo confuzie cum ca am reinventat eu roata :rade: :rade:

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Foarte dubios!

Tipul ala de condesatori a fost folosit intens la circuitele acordate din intrare si FI la receptoarele rominesti si niciodata nu am avut probleme cu acordarea lor chiar daca plaja de acord este foarte mica de multe ori. Cu ce i-ai masurat? Cu un "masurator" cu µControler cum sint cele ce circulau si pe aici pe forum?

In fine, fie asa cum spui tu.

Link spre comentariu

Foarte dubios!

Tipul ala de condesatori a fost folosit intens la circuitele acordate din intrare si FI la receptoarele rominesti si niciodata nu am avut probleme cu acordarea lor chiar daca plaja de acord este foarte mica de multe ori. Cu ce i-ai masurat? Cu un "masurator" cu µControler cum sint cele ce circulau si pe aici pe forum?

In fine, fie asa cum spui tu.

Nu este asa cum spun eu  ...este asa cum au iesit la masuratoare pe un capacimetru rusesc ( analogic ) al unui prieten .

Toleranta conzilor din poza este de aprox 15% cea ce pentru mine personal este inadmisibil

Chiar nu ma asteptam la o astfel de toleranta avand in vedere reputatia buna a conzilor cu stiroflex

Nu stiu..... pur si simplu psihic  :rade:  nu pot accepta la nici o componenta pasiva cu toleranta mai mare de 5%

Tot ce ai vazut inlocuit pe placi in pozele mele, a fost sortat la sange fiecare componenta avand exact valorea din schema .......drept este ca am avut si din ce sorta :rade: , inclusiv tranzistorii au fost imperecheati dupa factorul de amplificare .

.......asta e....fiecare cu piticii lui :rade:.

Editat de Dominicue
Link spre comentariu
Pai e simplu  inlocuiesti : R 325/326 cu 47 kohmi ; R 327/328 cu 1,8 kohmi ; C 311/312 cu 1 nF ; C 323/324 se anuleaza sau poti sa-i lasi ... dupa preferinta .

Mai poti inlocui si in modulul de control volum la corectia fiziologica : C211/212 cu 27 nF .

Multumesc. O sa incerc modificarea, insa mai dureaza pana fac comanda de piese.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Mi-e si rusine sa mai zic ca ma apuc de reconditionat ca de 4 ani tot nu il termin :)). Ce-i drept, de curand mi-am luat pick-up si boxe si m-a lovit reconditionare amplificatorului. Dupa ce am citit pe forum ca acei condensatori ceramici nu au ce cauta in amplificatoare, m-am apucat sa ii schimb. Si daca tot am inceput sa schimb, am zis sa schimb si rezistentele :))

In ultimul stadiu, arata asa, sper ca pana in 2018 sa il termin.

Ce intrebari mai am pana in acest moment :

- pe toate circuitele am pus rezistente de 0.25W ca doar din astea am avut. Ar trebui mai mari ?

- tranzistorii am vazut ca au fost schimbati. Sa ii schimb cu niste 2n-uri ?

- am gasit cateva rezistente diferite fata de schema, spre ex : rezistenta de 22ohm era inlocuita cu 82ohm ( dar nu mai stiu care era ). Insa vazusem ca mai multi colegi de pe forum au avut problema asta. Sper sa nu ma trezesc cu surprize.

- sigurantele de pe iesire mai sunt obligatorii ?

IMG_20171125_153732.jpg IMG_20171125_153738.jpg IMG_20171125_153749.jpg IMG_20171125_153753.jpg
IMG_20171126_003749.jpg IMG_20171126_003757.jpg IMG_20171126_010835.jpg IMG_20171126_010841.jpg
IMG_20171126_140739.jpg IMG_20171126_140744.jpg IMG_20171126_140818.jpg IMG_20171126_140858.jpg
IMG_20171126_190137.jpg IMG_20171126_203600.jpg IMG_20171126_203607.jpg IMG_20171126_215706.jpg
IMG_20171202_202848.jpg IMG_20171202_202853.jpg IMG_20171202_202907.jpg IMG_20171202_202917.jpg
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări