Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconditionare Amplificator A 350 facut de electronica.

Postări Recomandate

Cand am scris "masuratori false" nu am vrut sa spun ca aparatul arata gresit ci ca valoarea nu este cea reala prezentata de condensator in functionare. Un astfel de condensator masurat pe orice aparat tot aceeasi valoare va indica, doar ca aparatele cu afisarea celor 3 parametri indica imediat problemle.

Link spre comentariu

Se intra la o firma cunoscuta, recomandata si vezi cum pun problema si de ce su[ravietuiesc zeci de ani pe o piata dura. Vezi ca la cond. numiti de ei pt. audio nu dau ESR ci tg. Pt. surse in comutatie prezinta ESR si la frecvente mari. Curentul de riplu este prezent la ambele categorii.

Nichicon-KG-cond-audio.jpg

Nichicon-Large-Can.jpg

Nichicon-miniatura.jpg

Nikicon-PJ.jpg

Link spre comentariu

Eu nu sunt e acord cu acest tip de comportament comercial, si chiar il consider  deosebit de enervant.  As aprecia mult mai mult daca ar da toti parametrii la toate produsele.

Proiectantii surselor in comutatie nici nu se uita la vreo pagina de catalog cu condensatori - fara ESR, asa ca acolo firma scrie asta. 

Dar si pt un  proiectant de amplificatoare audio este bine de stiut ESR-ul condensatorilor.  

Tinand cont de faptul ca Nichicon produce cel putin 5 serii de condensatori audio (plus bipolarii ES)  si mai ales ca unii dintre ei costa  si de 5x cat un condensator "normal"  (automotive - de ex) sau low ESR, as prefera sa publice si ESR-ul la toti.

Link spre comentariu

Raspunsul meu era o varianta de a-ti face singur o imagine despre lumea electroliticilor, nu neaparat sa apelezi la parerile altora de pe forumuri. Iar firmele mari au documentatia cea mai cuprinzatoare. Nu doar tabele ci si tehnologia folosita.

Ma intreb cat de tari suntem noi, romanii, de ii criticam pe gigantii japonezi?

ruby1.jpg

ruby2.jpg

Link spre comentariu

Nu ma prind unde este politica comerciala. Orice firma tehnica livreaza un catolog cu ce "poate" produsele lor pt ca acestea sunt studiate de inginerii firmelor ce folosesc produsele. De comert, publicitate se ocupa alt compartiment. Si nu cred eu ca productia principala este prin magazine ci se contracteaza la un pret muuult mai mic de marii consumatori. Si foarte probabil ca se fac in august-octombrie in anul anterior aceste contracte. 

Iar daca producatorul stie ca este purecat de inginerii consumatorului, nu de fraier uita sa treaca in catalog ESR pt unele categorii, ci pt ca nu conteaza! Un electrolitic pe filtraj 100Hz are un varf mare de curent si conteaza ca sa-l suporte, de aceea am nevoie de curentul de riplu suportat. Pt ca el se repeta la 10ms. ESR-ul doar scade varful tensiunii pe electrolitic cu o valoare neglijabila fata de medie.Intro sursa riplul de iesire este un parametru important si fiind dat de ESR, acestav este mentionat expres in catalog.

nippo1.jpg

nippo2.jpg

nippo3.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări