Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconditionare Amplificator A 350 facut de electronica.


Postări Recomandate

  • 1 an mai târziu...
  • 11 luni mai târziu...

Am reconditionat si eu un asemenea amplificator folosind componente de buna calitate .Etajul final a fost modificat pe tranzistori finali complementari 2st 2121 si 2st 5949 ,prefinali mje 15030 si 15031.Mentionez ca cablajele etajelor finale le am reproiectat si executat pe doua placute, care contin toate componentele prinse de un cornier de al. prins la randul lui de radiator.Amplificatorul a fost testat si reglat pe osciloscop cu semnal sinus si dreptunghiular, rezultatele ma multumesc pe deplin. As dori sa fac o observatie celor care reconditioneaza asemenea amplificatoare: Potentiometrele nu numai trebuiesc desfacute si curatate .Este foarte important sa fie si masurate cu ohmmetrul deoarece sunt multe exemplare la care cele 2 sectiuni nu sunt egale si  atunci acestea trebuie sortate din mai multe exemplare de piste rezistive .Lucru valabil atat la corectia de ton cat si la pot. de volum . Nu degeaba ne miram de multe ori ca canalele nu suna identic cu balansul in  poz. de mijloc .

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Ca sa nu fiu mai prejos, am achizitionat si eu aceasta minune a tehnicii. Functioneaza, nu bate, nu troncane. Nici macar potentiometrii nu paraie.

L-am desfacut sa vad ce-i inauntru, exista o mare de electrolitici gri in carcasa de plastic. O sa fac o lista si o sa-i schimb, nu am avut incredere in ei nici cand erau noi.

Pe panoul cu mufe exista un comutator cu pozitiile "iesire curent" si "iesire linie". Care este scopul existentei lui? mufea350.thumb.jpg.a3dbae5d0677ba9207121c87465cb10f.jpg

Link spre comentariu

M-am apucat sa schimb electroliticii aia gri din plastic. De curiozitate le-am masurat capacitatea. Dupa 40 de ani, de ex., cei de 22 uF aveau intre 37 si 44 uF. Unul singur a avut vreo 24.5. In rest valorile sunt in balarii rau de tot. Cu toate acestea, amplificatorul functiona (cat de cat).

Link spre comentariu

Masuratori false. In sensul ca nu aceea este valoarea reala - in functionare.  Folositi un aparat care sa va arate simultan si C si ESR si Vloss. Asa veti verdea ca un C marcat 22uF si care masurat cu un capacimetru [ieftn] arata 47uF are un ESR de cel putin 20x mai mare decat normal si/sau pierderi de 10x mai mari. Este un fenomen specific care apare la condensatorii complet uzati.

Neaparat schimbati si electroliticii in capsule de aluminiu. Aceia au imbatranit si mai repede, tehnologia IPRS dadea multe rateuri la  etansare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări