Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

unde-i nepotrivirea ?

nordix

Postări Recomandate

Buna....M-am gandit deunazi sa fac un soi de alarma wireless folosind un sensor de miscare ( dintr-ala care se foloseste si pe casa scarilor pentru lumina )....un releu si o sonerie wireless......Toate bune si frumoase....le leg pe toate impreuna....( senzorul la releu care comanda satelitul de comanda al alarmei...care la randul lui da semnal pe sonerie ....si hotul e prins....).....Doar ca m-am trezit cu o problema.....Nu stiu pentru care motiv dar senzorul meu da comenzi repetate releului.....chiar si daca nu e nimeni in fata lui....Ce am gresit si ce ar fi de facut ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nordix

9

• Ticu

3

• wally_gatter

3

• gaby

2

Top autori în acest subiect

E posibil ca senzorul sa fie declansat din nou de emitatorul soneriei. Mie mi-l declanseaza telofonul mobil la circa 20 cm. Incearca sa le departezi.

Link spre comentariu
wally_gatter

Izolarea galvanica a montajului senzorului ,implicit alimenatarea din surse separate. Incearca sa pui niste inele (toruri) de ferita pe firele de conexiuni.

Link spre comentariu

E posibil ca senzorul sa fie declansat din nou de emitatorul soneriei. Mie mi-l declanseaza telofonul mobil la circa 20 cm. Incearca sa le departezi.

OK...mercy....am sa incerc....
Link spre comentariu

Ar mai putea fi un "cuplaj" prin sursa de alimentare comuna. Folosesti reteaua sau baterii?

Pentru senzor si releu folosesc reteaua de 220v....releul cupleaza emitatorul soneriei care functioneaza de la o baterie de 12v.....soneria receptoare se alimenteaza de la 220v......Care ar fi idea ta ?
Link spre comentariu

Izolarea galvanica a montajului senzorului ,implicit alimenatarea din surse separate. Incearca sa pui niste inele (toruri) de ferita pe firele de conexiuni.

Puteti fi mai explicit va rog ?....De unde sa fac rost de aceste toruri ?....Multumesc.....
Link spre comentariu
wally_gatter

Puteti fi mai explicit va rog ?....De unde sa fac rost de aceste toruri ?....Multumesc.....
De prin aparate defecte , cum ar fi DVD-Playere sau din surse de PC.
Link spre comentariu

Pentru senzor si releu folosesc reteaua de 220v....releul cupleaza emitatorul soneriei care functioneaza de la o baterie de 12v.....soneria receptoare se alimenteaza de la 220v......Care ar fi idea ta ?

Incercam sa identific modul in care emitatorul influenteaza senzorul: prin firele comune de alimentare sau prin aer.O a treia cale ar fi prin releu, care desi izoleaza galvanic circuitul de comanda fata de circuitul comandat, aduce la cativa milimetri cele doua circuite si o influenta electromagnetica este posibila.
Link spre comentariu

Inainte de a cauta cai verzi pe pereti, o ei logic. Prima oara verifici senzorul daca nu coamanda aiurea releul, poate sa fie defect. Metoda cea mai simpla si sigura este cu becul. Dupa ce faci verificarea asta mai vorbim.

Link spre comentariu

Inainte de a cauta cai verzi pe pereti, o ei logic. Prima oara verifici senzorul daca nu coamanda aiurea releul, poate sa fie defect. Metoda cea mai simpla si sigura este cu becul. Dupa ce faci verificarea asta mai vorbim.

Am verificat aseara si am fost surprins sa constat ca senzorul nu comanda becul......E defect.......Il inlocuiesc si revin cu amanunte.......Multumesc....
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări