Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce pot face cu 3 perechi de difuzoare?

Vizitator Mitrin Marius

Postări Recomandate

Vizitator Mitrin Marius

Buna ziua!

Dupa cum veti vedea eu sunt un incepator in electronica, cel putin pe partea practica asa ca va rog sa nu radeti de ideile mele cat de cat caraghioase :d.

Azi, facand curat prin casa, am gasit 3 perechi de difuzoare: 4 ohmi cu 3w, 8 ohmi cu 0.5w si 8 ohmi cu 1w. Acestea cred ca au o vechime de 7, 10 si respectiv 5 ani. Intrebarea e ce as putea face cu ele ( in afara de a le arunca la gunoi... ) ?

Eu ma gandeam gandeam sa fac 2 difuzoare pe care sa le conectez la un sistem 2.1 de 17w in total cred ( nu pot pune un link pentru ca nu as vrea sa fac reclama ). Pentru aceasta boxele facute de mine trebuie sa aiba alimentare proprie sau pot fi conectate la acelasi subwoofer?

Sper ca m-am exprimat indeajuns de clar. Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CBI

2

• xragon

2

• AlpHso

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

nu ai cum daca placa de sunet al sistemului a fost facut sa suporte puterile unui difuzor (satelit) nu ai cum sa mai adaugi inca o pereche peste ele ar fi si cam aiurea la design (estetic) , mai bine ai face un amplificator pentru un set adica 5-3-1w parca asa erau puterile si faci 2 boxe , adica basul sa fie de 5, mediul de 3 si tweeterul(teoretic) de 1 :da

Link spre comentariu
Vizitator Mitrin Marius

Puterile sunt de 3 , 0.5 (gresisem eu mai sus...) si 1. Sunt difuzoare destul de slabe :d . La cele de 0.5w am gasit si amplificatorul. Am cam tot ce imi trebuie pentru a face niste boxe, insa nu as vrea sa ma arunc cu capul inainte si sa ard ceva (am mai facut asta :)))... ) . Acum sa presupunem ca le conectez separat la un calculator. E de ajuns sa fie alimentate de la usb, la 5v ? Sau trebuie alimentate de la priza si daca da, la ce tensiune si/sau intensitate?

Link spre comentariu

eu stiam ca un minim de tensiune este de 9v dar si 12 e bun , dar acum depinde si clasa amplificatorului cu cat e mai bun clasa B-A creste tensiunea , acum depinde ce ,si cum vrei sa faci!

Link spre comentariu
Vizitator Mitrin Marius

Voi incerca sa folosesc amplificatorul pe care il am si o sa-l conectez la o sursa de 9v AC si 500 mA. Revin cu intrebari dupa ce reusesc sau dau foc la ceva :d .

Link spre comentariu
Vizitator Mitrin Marius

Am incercat sa folosesc amplificatorul de care vorbeam mai sus si nu merge. N-am aruncat nimic in aer inca :d. Sunt nerabdator sa primesc idei alaturi de niste instructiuni cu ce pot face cu difuzoarele astea.

pune niste poze cu ele sa vedem exact materialele de studiunu cumva sunt de tv,de boombox-uri portabile etc?

2 perechi sunt de la niste boxe de pc, iar o pereche de la un monitor lcd. Nu sunt cine stie ce si mi-am zis ca decat sa le arunc, mai bine exersez un pic pe ele ca sa ajung la un rezultat de care cel putin eu pot fi mandru. Pun imediat si niste poze.

post-78545-13982966639_thumb.jpg

Link spre comentariu

nu ai ce sa faci cu ele(adica cutii,crossover)mai bine citesti articole pe net daca vrei sa aprofundezi domeniul sau gasesti o ocupatie daca ai prea mult timp liber icon_jook

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări