Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Construcie amplificator

relucavnic

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor.Nu am mai postat de mult timp pe forum pentru ca munca imi ocupa tot timpul acuma fiind in concediu o saptamana vreau sa imi construiesc un amplificator cu tranzistorii care ii am acasa si anume 10 buc 2N30550 si 10 buc. MJ15003.Bun acuma as dori sa stiu care dintre acei tranzistori sunt mai buni si sa imi recomandati o schema pentru ei.Va multumesc si astept parerile dumneavoastra.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• relucavnic

3

• Marian

2

• Nostalgic

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

MJE15003 npn ,(complementar MJE15004 pnp) mai superior decit 2N3055 ,putere disipata 250w,20A,140v.Ca amplificator iti recomand (ce am construit si eu si m-am convins de superioritatea schemei fata de altele laudate) QUAD405.Nu e pretentios la sortarea componentelor semiconductoare (tranzistori),nu necesita reglare de curent de repaos,distorsiunile de racordare sint eliminate total din principiul schemei,distorsiunle THD sint minime posibil (0,018%).Dar daca doresti sa construiesti asa ceva te ajut cu multe detalii pe parcurs.

Link spre comentariu

...distorsiunle THD sint minime posibil (0,018%)...

Ai urmarit proiectul lui Sorin AE150? sau si mai bine, cel al lui Greierasul SARA? ma indoiesc penca daca ai fi facut-o nu ai fi postat afirmatia aia...

Apoi QUAD405 nu este un proiect tocmai accesibil cuiva lipsit de prea multa experienta in proiectarea si/sau construirea de amplificatoare de performanta, autorul subiectului a postat la sectiunea incepatorilor si ca atare trebuie abordat in consecinta. Eu l-as intreba ce putere il intereseaza si ce traf are la dispozitie sau daca inca nu-l are atunci cam ce buget ar fi dispus sa acorde proiectului? sunt primele intrebari ce trebuiesc puse cuiva care intreaba la sectiunea asta ce amplificator sa faca.

Link spre comentariu

Oare de ce nu ma surprinde afirmatia ta legata de putere? :nas: Acuma, te intereseaza un amplificator stereo sau cu un singur canal? diferenta este cam dublul puterii raportat la numarul finalilor pe care il detii.

Link spre comentariu

De ce am recomandat acest amplificator?Orice amator electronist ce poate monta componente pe un cablaj imprimat poate construi un ampl.audio QUAD405. Daca componentele se incadreaza in tolerante admisibile,amplificatorul va functiona imediat fara nici u n fel de reglaje care pentru un amator sint destul de laborioase si bineinteles trebuie sa cunoasca si niste principii de electronica.Nu zic ca initiatorul topicului nu are cunostinte de electronica, dar i-am recomandat ceva ce este simplu de construit (si performant).Daca se doreste voi posta si documentatia de unde m-am inspirat pentru acest amplificator, o documentatie completa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări