Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CDB 447 + afisor cu 7 segmente

Vizitator duriel

Postări Recomandate

Vizitator duriel

salut tuturor, nu stiu daca am nimerit sectiunea corecta dar as avea o intrebare . am un afisor cu 7 segmente si un circuit integrat cdb 447, ceea ce vreau eu sa fac e sa afisez cifrele de la 0-9 .. ca sa fac asta trebuie sa trimit in binar la cei 4 pini al cdb-ului si el va decodifica.. intrebarea e cum "trimit" binarul ala la pinii integratului? as putea folosi portul paralel si cu un program in C ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

2

• niq_ro

1

Top autori în acest subiect

Vizitator duriel

mersi e de folos, dar tot nu inteleg cum folosesc A B C si D-ul , cum le pot transmite semnalele, iar in acel pdf nu cred ca am gasit raspunsul la intrebarea asta

Link spre comentariu

Nu e nevoie sa folosesti PC-ul.Intrare TTL in gol=1logic.Prin urmare, cand intrarile ABCD vor fi neconectate, circuitul "va vedea" la intrare 1111. Conectand cate un pin la masa (comutatoare sau o sirma), poti forma 16 coduri, dintre care numai 10 (0 la 9) sunt valide.Nu uita sa pui rezistente in serie cu ledurile, sa tii seama de polaritatea afisorului si de pinul de blank de la 447 - nu mai tin minte exact. Niq ti-a dat foaia de catalog. Este cea mai buna sursa de inspiratie. Ce nu intelegi de acolo?Bafta!Cirip

Link spre comentariu
Vizitator duriel

daca conectez A la masa si restu neconectate o sa am ceva de genu 0001 ? , mai exact daca pinul e conectat la masa primeste valoarea 1 nu?ceea ce vreau eu sa fac prin PC cu ajutorul portului paralel e sa scriu un cod cu libraria parapin in C si sami afisez cifra dorita cu ajutorul programului.si da pinul blanking input trebuie si el conectat la masa cred.si inca o intrebare.. D147D e vreo echivalenta a cdb-ului 447? sau poate fi folosit ca decodificator?

Link spre comentariu

Ori nu citesti cu atentie, ori nu ne intelegem.Intrare "in gol" nu inseamna conectata nici la masa nici la altceva. Este *in gol* adica nu se conecteaza la nimic. Prin urmare, daca conectezi A-ul din DCBA la masa, vei avea DCBA=1110 adica E hexa, adica 14 zecimal, adica nimic sau un caracter cabalistic pe afisaj. Vezi tabela de adevar a afisorului.Este preferabil sa te obisnuiesti sa scrii DCBA, nu ABCD, ca sa semene cu scrierea naturala a numerelor, adica LSB la dreapta si MSB la stanga.D147 este echivalent cu CDB447 sau 7447.Cirip

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări