Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ultrasunete

danutz-

Postări Recomandate

Salut !Am auzit acum 2 ani de un tip care era deranjat de tipetele celor de la parter (era o carciuma ) si a construit un aparat care emitea ultrasunete pe care la indreptat spre usa carciumei (unde faceau aia galagie ). Aparatu asta facea scandalagii sa se simta rau (probabil le da dureri de cap ). Vreau sa stiu daca se poate face asa ceva (nu am intereseaza daca e legal sau nu )

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danutz-

4

• Spitfire

2

• Marian

2

• puriu

1

Top autori în acest subiect

Ultrasunetele sunt deranjante pentru cine le aude, caini, lilieci, etc. Pentru oameni sunt deranjante infrasunetele la nivel foarte mare. Acestea actioneaza asupra organelor interne.

Link spre comentariu

Ăia aveau dureri de cap de la câtă băutură turnaseră înei, nu de la aparatul "minune" (frecţie la picior de lemn).Ca fapt divers, te-aş sfătui (pentru binele tău) să acorzio mai mare atenţie aspectelor legale (la modul general).Există căi legale de a-i mai tempera (reclamaţii şi sesizăricare se pot lăsa cu amenzi, suspendarea autorizaţiei defuncţionare a crâşmei respective, etc.).Eu dacă aş fi unul din consumatorii paşnici (care nu-şidoreşte decât să-şi bea o cafea în tihnă) şi aş avea(prin absurd) de suferit datorită "aparatului" tău, fii sigurcă te-aş da în judecată.Dar dacă tu preferi legea junglei, înseamnă că ai o mareproblemă.

Link spre comentariu

Intradevar , infrasunetele de intensitati mari,la frecventa de 6 - 7Hz pot traumatiza grav sistemul nervos si sistemul circulator.Cred ca un turboreactoar gen Concorde , ar rezolva ... problema.Dar si "terapia" cu ultrasunete poate dezintegra globulele rosii din sange si pot afectecta chiar globulele albe.Totul este sa realizezi un generator suficient de puternic sa bata pana la ... tinta.Acuma ramane sa'ti alegi varianta ... optima. :rade:

Link spre comentariu

Tocmai asta e problema în ţara asta, suntem în ţara lui "nu mă interesează dacă e legal/moral sau nu".Pe consumatorii din localul acela nu-i interesează daca e legal sau nu sa facă gălăgie, nici pe proprietarul cârciumii, nici pe cei care ar trebui sa ia măsuri -aşa nu vom ajunge nicăieri- poate doar la bătăi şi schimb de focuri.Ganditi-vă ca acele ultrasunete ar putea deteriora auzul unui copil mic, sau al unui câine, sau interfera cu proteza auditivă a unei persoane cu auz deficitar, care trece întâmplător prin zonă.

Link spre comentariu

"danutz-" nu a specificat la ce va folosi acest generetor. El a dat un exemplu, din auzite, la ce ar putea fi folosit. Poate ca are probleme acasa: cu soacra, cu un prieten musafir care vine si uita sa mai plece, cu o vecina care il hartuieste sexual, cu sefu la serviciu, etc. Intr-adevar, infrasunetele creaza in organismul uman o stare de disconfort (dureri de cap, stari de voma, diaree, etc), fapt care te determina sa parasesti locul respectiv.Omul a cerut o schema. La ce o foloseste este treaba lui din punc de vedere legal, moral, etic, etc. In seria " 30X circuite electronice", de la editura T---A, gasesti un astfel de circuit electronic.Daca nu te descurci da-mi un MP.

Link spre comentariu

Subscriu la parerea lui @cristian_draghiescu, ultrasunetele contra scandalagiilor sunt frectie la picior de lemn si n-au cum sa afecteze devreme ce nu pot fi sesizate. Amintiti-va ca suntem tot mai mult inconjurati de surse in comutatie, deci ar trebui sa fim cu totii prin spitale deja... este doar un mit din muuuuulte cele care circula pe net.Cu infrasunetele este alta poveste, dar si aici zvonurile sunt doar partial adevarate, deci concluzia: nu mai credeti tot ce auziti.

Link spre comentariu

daca tot am deschis acest pos cu ultrasunete Am un vecin (mai multi chiar ) care au fiecare catre 4 5 caini maidanezi si latara toata ziua si toata noaptea . Ce montaj mi-ati recomanda ?

Link spre comentariu

daca tot am deschis acest pos cu ultrasunete Am un vecin (mai multi chiar ) care au fiecare catre 4 5 caini maidanezi si latara toata ziua si toata noaptea . Ce montaj mi-ati recomanda ?

politia locala.
Link spre comentariu

As recomanda dispozitivul ala cu taste numerice care faciliteaza comunicarea in sistemul GSM... 112 => Apel, si o plangere depusa pentru perturbarea linistii publice a cartierului/zonei tale de catre cainii acelui vecin. Asta fiind calea legala de parcurs insa haide sa fim seriosi, nu asta a fost intentia ta la momentul deschiderii topikului asa cum nici eu nu sunt Bill Gates...LE:@molioa, citarea integrala a mesajului anterior postat ( adicatelea fix ala dinaintea alui tau ) este atat inutila cat si nepermisa de regulament, fa bine si nu mai repeta eroarea pe viitor.

Link spre comentariu

Am citit intr-un articol cum intr-un laborator se adusese un ventilator care producea niste infrasunete cu intensitate mare iar acei cercetatori se simteau prost in loc sa se racoreasca. Daca mi-amintesc bine, am citit si despre niste arme fabricate pe acest principiu. Deasemenea se aminteste si de-o "minune" descrisa in Biblie cand s-au daramat niste ziduri cu acest tip de unde sonore.

Link spre comentariu

Daca e vorba doar de alungat caini, un dispozitiv din acesta(Dog Chaser), care costa doar 40-50 de lei, da rezultate excelente(chiar produce cei 130dB la 24,8 KHz cu care se lauda producatorul modelului) :

Posted Image

Link spre comentariu

Daca nu cunosti lungimea de unda emisa de acei consumatori la cafenea,nu ai cum sa construiesti ceva ca prin mixarea celor doua semnale sa obtii rezultatele pe care le doresti.Si vorba aceea , fiecare individ are lungimea lui de unda.Ce faci?112.

Link spre comentariu

am cerut decat o schema nu suna la 112 ! Sunt la tara unde fiecare are o herghelie de javre care fac galagie infernala iar pe cei de la politie ii doare drept in c*r !

Link spre comentariu

Esti la tara si vrei sa folosesti un aparat cu infrasunete sau ultrasunete pentru a face cainii sa nu mai latre.Ce te faci, insa, daca din aceasta cauza vaca nu mai da lapte, porcul nu se mai ingrasa, gaina nu mai oua (nici macar oua "stresate")?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări