Vizitator Electro Casnic Postat Ianuarie 3, 2017 Partajează Postat Ianuarie 3, 2017 Sunt cam in ceata acum referitor la garnitura ca nu stiu unde ar putea fi asa ceva. Ideea este ca aceea este o iesire a serpentinei din ce am pipait eu prin interior. Am facut cateva poze reale Link spre comentariu
Vizitator Electro Casnic Postat Ianuarie 3, 2017 Partajează Postat Ianuarie 3, 2017 Vezi daca filetul e ok. Curata-l daca e ruginit. Piesa din exterior vezi daca e fisurata, mai plesnesc piulitele alea. Pune canepa sau teflon si strange-le din nou. O poza reala ar fi de folos. Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 3, 2017 Partajează Postat Ianuarie 3, 2017 (editat) Ne omori cu zile! Cu ce se mufeaza teava acolo? Are piulita, robinet? Ce vine acolo? Ca sa-ti spunem ce sa pui? Fa o poza..... Daca este piulita atunci garnitura veche o gasesti in interiorul piulitei...daca este robinet sau alta mufare la care nu merge pusa garnitura...atunci etansarea se face cu calti sau banda teflonica. Editat Ianuarie 3, 2017 de mac01 Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 3, 2017 Partajează Postat Ianuarie 3, 2017 Pune canepa si da-i bice. Link spre comentariu
Vizitator Electro Casnic Postat Ianuarie 3, 2017 Partajează Postat Ianuarie 3, 2017 Ne omori cu zile! Cu ce se mufeaza teava acolo? Are piulita, robinet? Ce vine acolo? Ca sa-ti spunem ce sa pui? Fa o poza..... Daca este piulita atunci garnitura veche o gasesti in interiorul piulitei...daca este robinet sau alta mufare la care nu merge pusa garnitura...atunci etansarea se face cu calti sau banda teflonica. Nu sunt tocmai priceput si din acest motiv ma fac mai greu inteles. Trebuie sa etansez prin interior unde se conecteaza serpentina la acea iesire sau trebuie sa scot cumva iesirea (teava alba cu filet care curge si careia i-am facut poza si am atasat-o mai sus) prin exteriorul boilerului? Putina rabdare va rog Link spre comentariu
Vizitator Electro Casnic Postat Ianuarie 3, 2017 Partajează Postat Ianuarie 3, 2017 Ne omori cu zile! Cu ce se mufeaza teava acolo? Are piulita, robinet? Ce vine acolo? Ca sa-ti spunem ce sa pui? Fa o poza..... Daca este piulita atunci garnitura veche o gasesti in interiorul piulitei...daca este robinet sau alta mufare la care nu merge pusa garnitura...atunci etansarea se face cu calti sau banda teflonica. Ala este tot boilerul, nu lipseste nimic din exterior nu inteleg la ce mufare te referi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 4, 2017 Partajează Postat Ianuarie 4, 2017 Se refera la restul de instalatie. Banuim ca e utilizat de tine si a inceput sa curga dupa ceva timp. Era interesant de vazut cum il folosesti. Ce vine legat la acele mufe. Un furtun, o teava, un cot, un robinet, etc. Ca tot ai pus poza, fa un semn unde vezi ca iti curge sa stim mai exact. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Ianuarie 4, 2017 Partajează Postat Ianuarie 4, 2017 Din ce vad eu era boiler cu schimbator serpentina ,si sa spart serpentina, ca pe acolo i curge pe lateral, conform cu pozele . Cred ca il folosea doar electric, gresesc? Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 4, 2017 Partajează Postat Ianuarie 4, 2017 (editat) Deci nu se folosea serpentina! Mergi la magazin si cere doua dopuri de 1/2 sau 3/4 depinde de ce filet ai acolo. Dopurile trebuie sa fie cu filet interior...atentie ca se gasesc si cu filet exterior....tu le cumperi pe cele cu filet interior. Cere si doua garnituri de clingherit pentru dopurile respective. Pune garniturile in dopurile respective insurubeaza-le, strange-le si gata ai rezolvat problema. Editat Ianuarie 4, 2017 de mac01 Link spre comentariu
danpin Postat Ianuarie 4, 2017 Partajează Postat Ianuarie 4, 2017 (editat) Ar trebui verificata starea rezistentei si a anodului de magneziu. Alimentarea cu nenergie electrica ar trebui facuta printr-un intrerupator diferential cu Irezidual de 10mA.Apropo, exista Rcd de 5mA ca eu am cautat pe net si nu am gasit? .... tot pt. alimentarea unui boiler. Editat Ianuarie 4, 2017 de danpin Link spre comentariu
Vizitator Electro Casnic Postat Ianuarie 4, 2017 Partajează Postat Ianuarie 4, 2017 Deci nu se folosea serpentina! Mergi la magazin si cere doua dopuri de 1/2 sau 3/4 depinde de ce filet ai acolo. Dopurile trebuie sa fie cu filet interior...atentie ca se gasesc si cu filet exterior....tu le cumperi pe cele cu filet interior. Cere si doua garnituri de clingherit pentru dopurile respective. Pune garniturile in dopurile respective insurubeaza-le, strange-le si gata ai rezolvat problema. Nu exista niciun risc sa fac asta ? Care era scopul respectivelor iesiri si de ce a inceput dintr-o data sa curga pe acolo, este adevarat ce spune pop_ady44 ca s-a spart serpentina? Se refera la restul de instalatie. Banuim ca e utilizat de tine si a inceput sa curga dupa ceva timp. Era interesant de vazut cum il folosesti. Ce vine legat la acele mufe. Un furtun, o teava, un cot, un robinet, etc. Ca tot ai pus poza, fa un semn unde vezi ca iti curge sa stim mai exact. Asta incercam sa explic, ca nu exista niciun "rest de instalatie". Nu vine niciun furtun, teava, cot robinet legat acolo, este asa cum vezi. Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 4, 2017 Partajează Postat Ianuarie 4, 2017 (editat) Nu exista niciun risc. Acele doua mufari se conectau la centrala termica in serie cu incalzirea. Agentul termic venit cald de la centrala, trecea prin acea serpentina si incalzea apa din boiler. Din moment ce boilerul tau nu este cuplat la o centrala termica inseamna ca folosesti doar incalzirea proprie a boilerului, respectiv rezistenta electrica. Pune dopurile linistit ca nu se intampla nimic. Editat Ianuarie 4, 2017 de mac01 Link spre comentariu
Vizitator Electro Casnic Postat Ianuarie 4, 2017 Partajează Postat Ianuarie 4, 2017 Nu exista niciun risc. Acele doua mufari se conectau la centrala termica in serie cu incalzirea. Agentul termic venit cald de la centrala, trecea prin acea serpentina si incalzea apa din boiler. Din moment ce boilerul tau nu este cuplat la o centrala termica inseamna ca folosesti doar incalzirea proprie a boilerului, respectiv rezistenta electrica. Pune dopurile linistit ca nu se intampla nimic. Mie imi curge doar cel de jos trebuie acoperit si cel de sus? Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Ianuarie 4, 2017 Partajează Postat Ianuarie 4, 2017 (editat) Esti fenomenal . Daca acolo este o serpentina (o teava serpuita in incinta boilerului,un capat jos si unu sus ,Tur /Retur)apa acuma curge numai pe unde o lasa natura jos. Tu vei obtura jos acea gaura ,ce se va intampla?Apa va continua sa iasa pe fisura si va umplea serpentina si va curge implicit pe unde crezii? Editat Ianuarie 4, 2017 de pop_ady44 Link spre comentariu
Barbu Paul Postat Ianuarie 4, 2017 Partajează Postat Ianuarie 4, 2017 Ca elemente de protectie la cresterea presiuni peste valoarea maxima de lucru, pe boilerele de apa calda se monteaza supapa de siguranta (sau ansamblu supapa de siguranta si supapa de sens) si vas de expansiune, in zona casnica de cele mai multe ori vasul de expansiune lipseste, in general spatiul de acumulare al boilerului nu poate fi aerist complet dar daca presupunem ca supapa de siguranta este blocata de depuneri (lucru care se intampla foarte des dupa un an de utilizare cu apa dura) si nu exista aer in zona de acumulare presiunea in boiler va creste datorita dilatarii apei din spatiul de acumulare, din masuratori am observat ca valoarea presiunii poate depasi 15 bari (depinde de volumul spatiului de acumulare, constructa boilerului si temperatura setata), in cazul mentionat mai sus apar solicitari la nivelul supapei de sens, robinetilor instalatiei de apa calda, racordurilor flexibile utilizate la bateriile de apa, corpului boilerului (in special la imbinarile sudate), etc. Eu va recomand sa montati un vas de expansiune pentru zona de acumulare, volumul vasului de expansiune se poate calcula destul de usor, presiunea din compartimentul cu aer trebuie sa fie sub valoarea de declansare a supapei de siguranta dar putin mai mare decat presiunea din reteaua de apa calda. Scopul respectivelor racorduri (unul de intrare si unul de iesire) este de a permite racordarea serpentinei existenta in boiler la o instalatie care furnizeaza agent termic (centrala termica, panou solar, etc.) astfel incat apa din spatiul de acumulare sa poata fi incalzita datorita schimbului de caldura dintre agentul termic si apa din spatiul de acumulare. Daca nu utilizati serpentina, astuparea (blinadrea) racordurilor nu implica nici un risc. Da este adevarat ce spune pop_ady44, din fotografie reiese ca lichidul se scurge prin interiorul racordului, singura posibilitate fiind patrunderea apei din zona de acumulare in serpentina printr-un orificiu sau fisura la nivelul serpentinei. Cu stima Barbu Paul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum