nicul Postat Decembrie 13, 2006 Partajează Postat Decembrie 13, 2006 faci un scurt permanent, mai degraba un loopse seteaza echo din ascii setup Link spre comentariu
mitescu Postat Decembrie 13, 2006 Partajează Postat Decembrie 13, 2006 In general se fac cateva greseli(nu toti) la utilizarea RS232.In general ptr. utilizarea comunicatiei cu PC-ul de/la Mc-uri trebuiesca se utiliza configuratia de la Null modem cable.Pentru aceasta este necesar sa se faca urmatorele "strapuri": DTR-DSR RTS-CTS(acestea se fac pe fiecare mufa , de la capetele cablului)comunicatia are loc pe "sarmele" RX SI TX. Conexiunea (intre mufe)se face RX-TX, TX-RXDe asemenea , nu trebuie uitat GND , intre mufe Daca legaturile nu sunt astfel facute , este normal ca la verificarea liniei, prin scurtcircuitarea RX cu TX , terminalul de pe PC sa nu reactioneze.pentru mufa SUBD9, legaturile sunt cele din fig. Link spre comentariu
aghora17 Postat Decembrie 13, 2006 Partajează Postat Decembrie 13, 2006 Trebuie sa recunosc ca sunt confuzat. Mereu am avut problema asta a de a fi incurcat de RX, TX + cablu direct /cross.Am facut scurt intre rx si tx la pc, si nu cred ca se mai pune vre-o problema de gnd sau de alt gen. Ce iese pe tx ar trebui sa intre pe rx si gata, ar trebui sa le vad in HyperTerminal. Gresesc undeva?!?Asa ca am sa atasez schema si fac mentiunea ca am cablu direct pentru toti pinii, poate gasiti voi vre-o eroare. Link spre comentariu
nicul Postat Decembrie 13, 2006 Partajează Postat Decembrie 13, 2006 ai pus conector DB9 femela? pinul 2 de la PC ajunge la pinul 2 de la interfata tala fel 3 la 3 si 5 la 5 si atat.cablul standard serial are o mufa femela inspre PC si una mascul inspre interfata (normal)la mine asa merge si chiar cu chestia asta ma ocup de cateva zile pt. un controler mai slab, dar care ridica tot atat de multe probleme.daca pui DB9 mascul pe montajul tau (eu asa am facut ca nu am avut altul) trebuie sa-ti faci tu cablul serial la un capatnu sunt sigur dar am impresia ca un cablu null modem inverseaza pinii 2 si 3 plus rts, cts, dsr, dtr pe care oricum nu le folosestiexista si cabluri seriale pt modem (eu am un usrobotics- courrier) care sunt straight fara nici o inversiune Link spre comentariu
aghora17 Postat Decembrie 13, 2006 Partajează Postat Decembrie 13, 2006 cablul e handmade, conceput ca un prelungitor. mufele le-am pus in functie de ce aveam pe acasa. Link spre comentariu
nicul Postat Decembrie 13, 2006 Partajează Postat Decembrie 13, 2006 cablul e handmade, conceput ca un prelungitor. mufele le-am pus in functie de ce aveam pe acasa.pai tot nu ai spus ce mufa ai pe interfata cu controlerul. eu ti-am zis ca am pus male si schema (care e ca a ta doar ca eu folosesc 7 si 8 de la max232) prevede female. in cazul cablului meu, tot hand made, 2 de la PC ajunge la 4, 3 la 3 si 5 la 1, plus ca mufele sunt la fel dar nu pot sa le inversez capetele. Cifrele sunt scrise pe conectoarele mama ale cablului. Cam naspa, o sa schimb cand o sa mearga tot montajul. , dar pana la urma sunt numai 3 fire le poti urmari dupa culori si suna. Link spre comentariu
aghora17 Postat Decembrie 13, 2006 Partajează Postat Decembrie 13, 2006 nu inteleg la ce ajuta tipul de mufa, cred ca mai importante sunt legaturile.pentru curiozitatea ta, cablul e mama - mama. Link spre comentariu
nicul Postat Decembrie 14, 2006 Partajează Postat Decembrie 14, 2006 pai cred ca ai raspunsul mai sus, daca-l citesti. nu sunt curios din fire (doar cat o muiere), dar erau posibile mai multe raspunsuri Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum