hades19 Postat August 8, 2013 Partajează Postat August 8, 2013 Va salut!Doresc sa inlocuiesc optocuplorul din amplificatorul meu VOX Cambridge 30 Twin Reverb, piesa care cred ca este arsa, deoarece nu functioneaza efectul de tremolo.Este vorba de LT p/n 9914 - asta era originala iar la o cautare pe google am gasit ca se poate inlocui fara probele cu VTL 53/2, VTL 5C3 si FENDER p/n 16282, piese pe care nu le-am gasit in magazinele din bucuresti (adelaida, conex si inca un magazin de langa conex). Am cerut compatibil si nu au stiut sa imi dea asa ca cer putin ajutor din partea voastra:Pe site la adelaida, daca dati search "optocuplor" veti gasi mai multe tipuri. Imi puteti spune pe care sa il cumpar?Multumesc in avans! Link spre comentariu
validae Postat August 8, 2013 Partajează Postat August 8, 2013 Mai bine te asiguri ca acel optocuplor e intr-adevar ars, fiindca rar se intampla asta.Poti sa-l probezi simplu, alimentand fotodioda interna cu 3-5V printr-o rezistenta de 220 Ohmi de exemplu, si cu multimetrul setat pe ohmmetru sau buzzer conectat la bornele fototranzistorului vei observa daca functioneaza sau nu. Vei avea cu fotodioda nealimentata o rezistenta mare la bornele fototranzistorului, si o rezistenta mica (zeci-sute de ohmi) atunci cand fotodioda e activa.Testul se poate face si cu optocuplorul montat pe placa, dar nu ar strica sa-l scoti pentru test.Trebuie sa ai grija sa conectezi alimentarea fotodiodei si bornele multimetrului in mod corect altfel nu va functiona.Pentru asta consulta datasheet-ul optocuplorului . Link spre comentariu
hades19 Postat August 8, 2013 Autor Partajează Postat August 8, 2013 Multumesc, am sa fac testul cand ajung acasa, desi din cate am citit pe site-uri acel optocuplor crapa mai la toate amplif-urile de acest tip. Link spre comentariu
validae Postat August 8, 2013 Partajează Postat August 8, 2013 Vezi ca Adelaida are VTL5C4, este un optocuplor cu fotorezistenta, nu cu fototranzistor cum sunt cele obisnuite.Este pe penultima pagina la optocuploare. Link spre comentariu
hades19 Postat August 8, 2013 Autor Partajează Postat August 8, 2013 Am sunat la ei si din pacate din seria VTL au pe stoc doar 5C9 si 5C10. Aveti idee care din acestea este compatibil? Link spre comentariu
validae Postat August 8, 2013 Partajează Postat August 8, 2013 Pai cauta datasheet-urile fiecaruia si vezi care sunt apropiate la parametrii.In principal valorile fotorezistentei in cele doua stari ar fi critice pentru aplicatia ta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum