Vizitator Foto_okazii Postat August 7, 2013 Partajează Postat August 7, 2013 Salutare, intampin si eu o problema cu un laptop luat de la amanet si anume ca este parolat in bios pot lucra pe el, dar nu pot schimba setarile la bios pentru ca i-mi cere parola; m-am documentat si eu pe aceasta tema si i-mi dau seama ca este cam dificil de deparolat, asa ca apelez la dvs. cu speranta ca ma va anjuta cineva. Cand l-am cumparat tipul de la amanet mi-a zis ca este parolat dar am zis ca se poate deparola usor dar vad ca nu e asa. Este vorba de lenovo w530 si la hobby -ul meu pt fotografie este exact ce i-mi doresc de la acest laptop luat pe bani putini!! I-mi cer scuze daca am postat unde nu trebuie asa ca rog moderatorii sa ma scuze !!! Link spre comentariu
george2209 Postat August 9, 2013 Partajează Postat August 9, 2013 Salut.1. Observatie minora: se scrie iti /imi /isi. Niciodata cu cratima.2. Problema ta e destul de complicata. Eu as face asa: as incerca un update de bios. Daca nu te pricepi roaga pe cineva care stie sa faca asa ceva ca poti face praf laptopul! Totusi...ma indoiesc ca asta va merge pentru ca,mai nou, la calculatoare parola(si alti parametrii) e scrisa in flash. Asa ca..Exista pe Ebay biosuri noi. Dar pretul e destul de mare ~25-35 Euro + transport. Apoi trebuie sa gasesti pe cineva CARE STIE sa dezlipeasca de pe placa bios-ul vechi si sa il lipeasca pe cel nou. Asta se face cu un aparat special, fie cu pistol cu are cald special, sau cu infra-rosu sau simular...Daca nu e grav...eu nu mi-as bate capul. 3. Mergi la casa de amanet si zi-i omului de acolo ca vrei sa iei legatura cu fostul proprietar. Da-i omului de o bere-doua in schimbul parolei. icon_jook Link spre comentariu
George(sb) Postat August 9, 2013 Partajează Postat August 9, 2013 da ai sa fii surprins sunt oameni care se consoleaza cu pierderea si ar fii dispsi sa iti dea parola, poti incerca nu-ti taie nimeni capulcat despre chip-ul de bios, eu le desfac si le lipesc cu un ciocan de lipit de 15 lei, traba cu arul cald nu-mi place, nu o controlezi cum trebuie, exista riscul sa distrugi pcb-ul sa pui chipul in scurt, cu letconul mi se pare cel mai safe Link spre comentariu
Vizitator Foto_okazii Postat August 11, 2013 Partajează Postat August 11, 2013 Imi cer scuze respectos spre rusinea mea am cam lipsit de la orele de gramatica ; referitor la problema mea am fost la amanet si persoana de acolo nu stie cine a lasat laptopul la amanet deoarece tipul l-a vandut la acea casa de amanet fara sa lase datele lui. Asa ca nu mai pot face nimic basca m-am uitat mai bine la el si am descoperit o functie in bios care ma cam sperie " anti-theft enabled" daca stie cineva ce inseamana mai exact aceasta functie si cum functioneaza raman recunoscator asa ca de acum inaine sa-mi fie invatatura de minte sa nu mai cumpar ceva fara acte .Acum nu stiu ce draq sa fac cu el.Sfaturi va rog!!! Link spre comentariu
VIFCOR Postat August 11, 2013 Partajează Postat August 11, 2013 Imi cer scuze respectos spre rusinea mea am cam lipsit de la orele de gramatica ; referitor la problema mea am fost la amanet si persoana de acolo nu stie cine a lasat laptopul la amanet deoarece tipul l-a vandut la acea casa de amanet fara sa lase datele lui. Asa ca nu mai pot face nimic basca m-am uitat mai bine la el si am descoperit o functie in bios care ma cam sperie " anti-theft enabled" daca stie cineva ce inseamana mai exact aceasta functie si cum functioneaza raman recunoscator asa ca de acum inaine sa-mi fie invatatura de minte sa nu mai cumpar ceva fara acte .Acum nu stiu ce draq sa fac cu el.Sfaturi va rog!!! Mergi la un service sau cauta pe net. Link spre comentariu
porscheg Postat August 11, 2013 Partajează Postat August 11, 2013 Daca reusesti sa spargi parola de bios la un IBM sa ne spui si noua. A fost o vreme cand marea mandrie la Thinkpad era ca nu poate fi spart si..... NU putea fi spart. "anti theeft" inseamna anti furaciune si daca e enabled mai scrie el prin niste memorii cate ceva.Succes...... Link spre comentariu
Vizitator Foto_okazii Postat August 11, 2013 Partajează Postat August 11, 2013 Oricum cred ca o sa-l vand exact cu cat l-am luat nu vreau nimic in plus ,nu vreau sa am probleme am dat 2500 ron daca-l vrea cineva sa lase un mesaj. Link spre comentariu
George(sb) Postat August 11, 2013 Partajează Postat August 11, 2013 Daca reusesti sa spargi parola de bios la un IBM sa ne spui si noua. A fost o vreme cand marea mandrie la Thinkpad era ca nu poate fi spart si..... NU putea fi spart. "anti theeft" inseamna anti furaciune si daca e enabled mai scrie el prin niste memorii cate ceva.Succes......moto-ul meu in viata este "impossible is just the beginning"refuz sa accept ca nu se poate, e foarte posibil ca printr-o banala rescriere de bios sa se rezolve Link spre comentariu
riderinblack Postat August 11, 2013 Partajează Postat August 11, 2013 Ce dreaq face lepterul ala de merita 25 de milioane? Tinand cont ca e vechi,forjat si parolat pe bios..... La banii aia cumpar un i5 nou-nout cu garantie..... Link spre comentariu
George(sb) Postat August 11, 2013 Partajează Postat August 11, 2013 Ce dreaq face lepterul ala de merita 25 de milioane? Tinand cont ca e vechi,forjat si parolat pe bios..... La banii aia cumpar un i5 nou-nout cu garantie.....e scump in draci, m-am uitat si eu cica are 8gb ram si proc i7, daca as sti ca il vrea cineva cu 3500 de lei l-as lua in secunda 2 Link spre comentariu
Vizitator Foto_okazii Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Fiecare cu parere lui ,eu atat am dat pe el atat vreu sa iau nu sunt bisnitar ,sunt un simplu om care munceste pe bani ca specificatii : hardul are 8 zile de functionare... Procesor Procesor: Intel Core i7 Model si Platforma procesor: Ivy Bridge Intel Core i7-3820QM Frecventa procesor (GHz): 2.7 / 3.7 Dimensiune Cache procesor (KB): 8MB Tehnologie de fabricatie (microni): 22 Putere consumata (W): 45 HDD & RAM Capacitate HDD: 500GB Tip unitate stocare: HDD Viteza de rotatie (rpm): 7200 RPM Interfata HDD: SATA Numar HDD: 1 Memorie standard: 8GB Tip RAM: DDR3 1600MHz Memorie maxima suportata: 32GB Display & Video Chipset video: nVidia Quadro K2000MIntel HD Graphics 4000 Memorie video ram: 2GB Rezolutie optima: 1920 x 1080 Diagonala LCD 15.6 Tip display: Full HD LED Reproducere culori (milioane): 16.7 Comunicatii Wireless Intel 6300 AGN Bluetooth: Da Retea: 10/100/1000 LAN Modem: Nu Sloturi Express Card 34mm Porturi USB 2.0: 2 VGA: 1 Mini Display Port: 1 RJ45: 1 Microfon: 1 Audio-out: 1 DC-in: 1 USB 3.0: 2 x USB 3.0 Multimedia Unitati citire/scriere: DVD CD Multi Burner Swap Audio: Dolby Home Theater v4 Camera: Low-Light 720p HD Camera Card reader: 4-in-1 SD Card Reader (SD/SDHC/ SDXC/MMC slot) Alimentare Baterie: 9 cell 94WHr Autonomie de lucru (ore): pana la 13 ore Altele Sistem de operare: Windows 7 Pro Biti: 64 Tastatura numerica: Nu Dimensiuni (W x D x H mm): 245.1mm x 372.8mm x 31.8 - 35.6mm Greutate (Kg): 2.7kg Siguranta Fingerprint Reader Caracteristici speciale: AMTColor SensorUltraNavWWAN Capable Altele: AC Adapter Culoare: Negru Eu cred ca nu am dat mult pe el la ce are oricum nu am intrat pe forum sa-l vand ca sincer imi pare rau de el ca este excelent la editat fotografii ,si video tocmai de aceea l-am luat dar repet nu am timp sa umblu cu el sa-l deparolez!!! Link spre comentariu
riderinblack Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Nu am facut pe nimeni bisnitar, am vrut doar sa stiu cam despre ce lepter este vorba.... mai ales ca pretul e destul de..... ridicat.Oricum configuratia nu e rea deloc.... Link spre comentariu
florin mulies Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 userul popa ionut te poate ajuta cu parola de la el. am avut o problema similara iar dansul m-a ajutat. Link spre comentariu
porscheg Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Oricum cred ca o sa-l vand exact cu cat l-am luat nu vreau nimic in plus ,nu vreau sa am probleme am dat 2500 ron daca-l vrea cineva sa lase un mesaj.N-as vrea sa te dezamagesc dar e cam mort laptopul ala. E bios UEFI si e stocat prin alte parti decat la cele obisnuite. Chiar si pe hdd daca are WIN 8. Link spre comentariu
Vizitator Foto_okazii Postat August 23, 2013 Partajează Postat August 23, 2013 Gata s-a rezolvat si pe aceasta cale tin sa-i multumesc lui Mobokap care a reusit intr-un final sa-l deparozeze!!! Merci mult!!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum