Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema alimentare kitt2x40w

Vizitator florynel_93_08

Postări Recomandate

Vizitator florynel_93_08

Salutare!!Am si eu o problema cu alimentarea unui kitt 2x40 w! Am o punte redresoare(100v/6a) luata din comert , un transformator 2x12v /3ah , un condensator 4700uf/35v!Problema este ca atunci cand alimentez kitt-ul nu se aude absolut nimic , cand ii opresc alimentarea se aude cam 2 sec din semnalul audio si se opreste (cred ca pana se descaraca condensatorul) cand il alimentez la loc , liniste iar cand ii opresc alimentarea la fel face canta in jur de 2 sec. si dupa se opreste! Am incercat cu 2 condensatori legati in paralel si semnalul audio se aude putin mai lung de 2 sec! Care ar putea fi problema ? puntea redresoare? Condensatorul?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

2

• validae

2

• cristian_draghiescu

1

• modoran

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Posibil ca tensiunea dupa filtrare sa fie cam mare (eu am 235V la retea) si kit-ul respectiv sa aiba o protectie la supratensiune.Cand decuplezi alimentarea, tensiunea scade pana la valoarea normala si amplificatorul iese din blocare. Asta e o teorie a mea, pana nu dai mai multe informatii despre amplificatorul folosit nu am alta idee.

Link spre comentariu
Vizitator florynel_93_08

Posibil ca tensiunea dupa filtrare sa fie cam mare (eu am 235V la retea) si kit-ul respectiv sa aiba o protectie la supratensiune.Cand decuplezi alimentarea, tensiunea scade pana la valoarea normala si amplificatorul iese din blocare. Asta e o teorie a mea, pana nu dai mai multe informatii despre amplificatorul folosit nu am alta idee.

Aceasta este descrierea kitt-ului Construit cu circuitul integrat TDA8560 care contine 2 perechi de amplificatoare cu configuratie in punte;- Protectie la: scurtcicuit la iesire, supratemperatura, conectare inversa a tensiunii de alimentare;- Puterea la iesire la o tensiune de alimentare de 14,4V pe sarcina de 2Ω cu 10% distorsiuni: 40W pe fiecare canal;- Impedanta de intrare mai mare de 25K Ω;- Gama tensiunii de alimentare 6÷18V;- Amplificare in tensiune fixata intern la 45 dB;-­ Se va folosi cu radiator de caldura in aplicatii audio de uz general sau auto.Si asa arata

post-38459-139829665426_thumb.jpg

Link spre comentariu

Incearca-l la o sursa stabilizata de 9V sa vezi daca face la fel.Sursa nestabilizata poate prezenta o tensiune de varf mult prea mare in conditiile unei tensiuni de retea crescuta.

Link spre comentariu
Vizitator florynel_93_08

Tensiunea de la priza masurata acum cateva zile era de 185v (sunt capat de retea ) seara cand consumul este mai mare Scade drastic sub 170v nici pc nu pot sa il tin aprins cateodata. O sa incerc maine cu o sursa stabilizata de 9v ! Multumesc frumos pentru raspuns

Link spre comentariu

La 9V sunt sanse ca TDA8560 sa NU se deschida macar ! Masoara tensiunea de alimentare a kitului cu un voltmetru si o lamurim rapid.PS. Sper ca la traful ala de 2x12V ai folosit redresarea cu 2 diode, nu ai folosit redresarea normala cu 4 diode legata la capetele de 24V, caz in care e normal ca integratul sa intre in protectie.

Link spre comentariu
Vizitator florynel_93_08

kitt-ul il alimentez de la mediana din mijloc(gnd)si un capat lateral ( celalalt ramane in gol),azi am masurat tensiunea redresata este de 16,9v .Am incercat sa il alimentez din nou si am schimbat condensatorul cu unul de 2200uf/50v, Semnal audio iau din pc , aceiasi problema insa semnalul audio dureaza ceva mai mult decat cu condensatorul de 4700uf/35v .este o schema foarte simpla insa nu imi dau seama de ce face asa

Link spre comentariu

Tensiunea maximă de alimentare (conform foii de catalog)

este de 18 V. Sunteţi convins că nu aţi depăşit-o ?

Sigur nu aţi alimentat iniţial acel kit cu o tensiune preluată

de pe capetele secundarului (filtrat înseamnă aprox. 33 V)

şi ulterior v-aţi dat seama de greşeală ?

În această situaţie integratul este compromis.

Am o punte redresoare(100v/6a) luata din comert , un transformator 2x12v /3ah , un condensator 4700uf/35v!

Aţi vrut să spuneţi 3 A, nu 3Ah.

Transformatorul este mult prea slab pentru a utiliza amplificatorul

la puterea sa nominală. Mai ales că aţi comis marea greşeală de

a nu folosi decât o jumătate de înfăşurare. Chiar şi aşa, cu acel

transformator nu veţi obţine mai mult de circa 2x10 W.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Cateva sude de uF puse chiar pe placa integratului pe traseul de alimentare ar trebui sa fie arhisuficient, sursa PC are deja condensatori de filtrare pe placa ei apoi ea lucreaza la frecventa mare deci capacitatile de filtrare necesare scad mult.PS: Sper ca nu crede cineva ca de la integratu asta chiar se poate obtine 40W pe canal...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări