Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

kitt amplificator

Vizitator florynel_93_08

Postări Recomandate

Vizitator florynel_93_08

Am si eu o problema cu un kitt amplificator 2x40w! :pandaci Am o punte redresoare(100v/6a) luata din comert , un transformator 2x12v /3ah , un condensator 4700uf/35v!Problema este ca atunci cand alimentez kitt-ul nu se aude absolut nimic , cand ii opresc alimentarea se aude cam 2 sec din semnalul audio si se opreste (cred ca pana se descaraca condensatorul) cand il alimentez la loc , liniste iar cand ii opresc alimentarea la fel face canta in jur de 2 sec. si dupa se opreste! :bataie Am incercat cu 2 condensatori legati in paralel si semnalul audio se aude putin mai lung de 2 sec! Care ar putea fi problema ? puntea redresoare? Condensatorul? Ps. Sunt incepator Insa ma descurc binisor in electronica!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Incep cu cateva observatii: Ar fi trebuit sa postezi la sectiunea Incepatori , titlul postului "salutare!" nu prea are legatura cu ce intrebi tu. Facand abstractie de faptul ca : "ma descurc binisor in electronica!" si ca ai un transformator de "2x12v /3ah " (nu-i baterie sau acumulator ca sa-i scrii capacitatea... era mai bine daca scriai mai simplificat doar 3A nu 3ah), fac cateva constatari:!) traful e un pic cam subdimensionat dar ar fi trebuit totusi sa mearga si asa....!!) puntea e un pic cam mica ( adica la maxim eu zic ca se va incalzi..e cam la limita)... eu as recomanda una de 10A... dar si cu ea ar fi trebuit sa mearga....!!!) n-ai specificat in schimb despre amplificator la ce tensiune (plaja de tensiuni) merge alimentat, are cumva alimentare diferentiala? ca in cazul asta nu vad cum ai legat puntea....!!!!) cum ai legat cele doua infasurari ale trafului in paralel sau in serie ..... ca banuiesc ca de aici ar fi problema... adica n-ai tinut cont de sensul infasurarilor....PS .. daca tot zici ca te descurci binisor...n-ar fi rau sa faci si ceva masuratori la rece: adica puntea redresoare si ce semiconductori mai ai prin amplif..... in timpul "functionarii" (adica cat timp era alimentat) se incalzea puntea? sau macar ai avut curiozitatea sa masori daca traful scoate ceva.... ?

Link spre comentariu
Vizitator florynel_93_08

Scuze pentru greseli sunt la a 2-a postare!kitt-ul are alimentare simpla ,Gama tensiunii de alimentare 6÷18V, de la traf am luat firul din mijloc (gnd) si unul din lateral apoi cele 2 fire trec prin punte si prin condensator, tensiune este , puntea nu se incalzeste deloc !

Link spre comentariu

daca zici ca ai masurat tensiunea pe condensator si este ok atunci inseamna ca ai probleme cu montajul ....cablajul tu l-ai proiectat?...ca ma gandesc sa nu fie o eroare de proiectare...desi la cat de simplu este....ma cam indoiesc ca s-ar fi putut produce vreo eroare......Ar mai fi posibilitatea sa fie cumva intrerupt vreun traseu de pe cablaj dar aprproape invizibil...cel mai bine le verifici cu aparatul de masura continuitatea...Sau ar mai mai putea fi un strap greu de observat cu ochiul liber intre doi pini apropiati ai integratului....mie mi s-a intamplar sa fac strapuri invizibile cu ochiul liber dar detectabile cu aparatul de masura.....Semnalul de intrare de unde il dai?...sa nu fie nivelul exagerat de mare iar integratul sa intre automat in protectie....Si ar mai fi si varianta sa fie integratul gata defect din fabrica......

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări