daniel_ac Postat August 7, 2013 Partajează Postat August 7, 2013 Sper sa nu fi gresit sectiunea. Astazi avand ceva treaba pe la Lidl (sper sa nu se considere reclama) mi-a fost atrasa privirea de un laminator A4. Ce parere aveti? ar putea fi folosit la transfer termic pentru cablaje? Costa 75ron, nu-mi dau seama daca e mult sau putin ca si valoare. Posibil sa trebuiasca umblat in el, pentru a modifica grosimea, cel putin asa gandesc. E posibil sa gandesc si prost de aceea cer o parere. http://ursuletinazdravani.wordpress.com ... e-la-lidl/ sper sa nu se considere reclama, multumesc Link spre comentariu
one Postat August 9, 2013 Partajează Postat August 9, 2013 Pentru transfer termic eu utilizez fierul de calcat, la maxim, deci ma astept ca laminatorul sa nu fie o buna solutie, probabil ca temperatura este pe undeva pe la 150grade, sa ma corecteze cineva daca gresesc.Eu de la Lidl am luat 2 laminatoare A4, unul pentru casa (birotica) si unul pentru electronica !!!!Era la un pret bun si am dat fuga si l-am luat si pe al doilea.Eu folosesc laminatorul pt. foliile Dynamask (soldermask). De asemenea, pe unele cutii de plastic fac o eticheta (tip panou frontal), o laminez in plastic si apoi o lipesc cu scotch biadeziv....Daca reusesc, zilele astea fac o proba si cu laminatorul pentru transfer toner... dar ma astept ca fier de calcat sa aiba oricine in casa nu are rost sa dai bani pe laminator numai pentru asta. Pe de alta parte, laminatorul isi face treaba destul de bine... Link spre comentariu
daniel_ac Postat August 11, 2013 Autor Partajează Postat August 11, 2013 Pentru transfer termic eu utilizez fierul de calcat, la maxim, deci ma astept ca laminatorul sa nu fie o buna solutie, probabil ca temperatura este pe undeva pe la 150grade, sa ma corecteze cineva daca gresesc.Eu de la Lidl am luat 2 laminatoare A4, unul pentru casa (birotica) si unul pentru electronica !!!!Era la un pret bun si am dat fuga si l-am luat si pe al doilea.Eu folosesc laminatorul pt. foliile Dynamask (soldermask). De asemenea, pe unele cutii de plastic fac o eticheta (tip panou frontal), o laminez in plastic si apoi o lipesc cu scotch biadeziv....Daca reusesc, zilele astea fac o proba si cu laminatorul pentru transfer toner... dar ma astept ca fier de calcat sa aiba oricine in casa nu are rost sa dai bani pe laminator numai pentru asta. Pe de alta parte, laminatorul isi face treaba destul de bine...Scuze pentru intarziere, nu am fost pe acasa.Ar fi minunat daca resuseti sa faci un test. La temperatura folosita de aceste laminatoare m-am gandit si eu, ca ar fi prea mica de aceea am cerut parerea celor care au posibilitatea sau care au mai incercat. Am facut rost de un cuptor(sau ce denumire ar mai avea) de la o imprimante laser(defapt 2 buc identice dar unul cu lampa crapata). Ar trebui sa vad cum adaptez un motoras si un monatj pentru reglajul temperaturii. Termistorul de pe tambur are ~200K mi se pare cam mare valoarea nu ca nu s-ar putea(depinde de producator ce anume foloseste). Mi-ar fi fost mai comod daca acel laminator isi va face treaba sa-l cumpar. In privinta fierului trebuie sa ai ceva indemanare de reglat temperatura(pentru a nu exfoilia folia de CU), timpul de actionare si presiunea asupra cablajului. In decursul timpului am incercat si cu fierul de calcat dar nelucrand constant iti pierzi indemanarea.multumesc Link spre comentariu
one Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 In privinta fierului trebuie sa ai ceva indemanare de reglat temperatura(pentru a nu exfoilia folia de CU), timpul de actionare si presiunea asupra cablajului. In decursul timpului am incercat si cu fierul de calcat dar nelucrand constant iti pierzi indemanarea.Mie imi iese intotdeauna si nu masor nici timpul, nici presiunea, ma uit la folie din cand in cand si vad daca a prins culoarea buna (se vede negrul mai intens cand s-a transferat). Temperatura nu e critica, oricum si fierul de calcat are un histeresis. Pui placa de cupru, folia press'n'peel, o hartie normala peste, pui fierul la maxim si il misti ca sa se distribuie bine temperatura. Din cand in cand, ridici foaia alba sa vezi cum e cea albastra. Este important sa se lase fierul de calcat cateva minute inainte ca sa se uniformizeze temperatura talpii. Intre 2 treceri prin laminator sau altceva, placa se raceste si deci operatia are mai putine sanse sa reuseasca, nu mai spun de suprafata de contact a fierului de calcat si cea a unui laminator sau cilindru de imprimanta. Puterea este mult mai mare.Cat despre dezlipit folia de cupru, mi se pare putin probabil. Sunt curios daca i s-a intamplat cuiva...Tine cont ca fierul de calcat este pentru calcat haine deci nu e atat de fierbinte. Link spre comentariu
daniel_ac Postat August 12, 2013 Autor Partajează Postat August 12, 2013 Este important sa se lase fierul de calcat cateva minute inainte ca sa se uniformizeze temperatura talpii. Intre 2 treceri prin laminator sau altceva, placa se raceste si deci operatia are mai putine sanse sa reuseasca, nu mai spun de suprafata de contact a fierului de calcat si cea a unui laminator sau cilindru de imprimanta. Puterea este mult mai mare.Cat despre dezlipit folia de cupru, mi se pare putin probabil. Sunt curios daca i s-a intamplat cuiva...Tine cont ca fierul de calcat este pentru calcat haine deci nu e atat de fierbinte.Ai dreptate in privinta racirii placii. Am sa mai insit cu fierul de calcat. Nu renunt nici la ideea cu "laminator". Voi vedea cum reusesc sa gasesc ceva timp liber si am sa ma "joc" si cu cuptorul care il detin sa vad ce va iesi Link spre comentariu
mishu_g Postat Septembrie 12, 2013 Partajează Postat Septembrie 12, 2013 Pentru transfer termic eu utilizez fierul de calcat, la maxim, deci ma astept ca laminatorul sa nu fie o buna solutie, probabil ca temperatura este pe undeva pe la 150grade, sa ma corecteze cineva daca gresesc.Eu de la Lidl am luat 2 laminatoare A4, unul pentru casa (birotica) si unul pentru electronica !!!!Era la un pret bun si am dat fuga si l-am luat si pe al doilea.Eu folosesc laminatorul pt. foliile Dynamask (soldermask). De asemenea, pe unele cutii de plastic fac o eticheta (tip panou frontal), o laminez in plastic si apoi o lipesc cu scotch biadeziv....Daca reusesc, zilele astea fac o proba si cu laminatorul pentru transfer toner... dar ma astept ca fier de calcat sa aiba oricine in casa nu are rost sa dai bani pe laminator numai pentru asta. Pe de alta parte, laminatorul isi face treaba destul de bine...Poti sa ne spui si noua unde ai gasit folie Dynamask ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 9, 2014 Partajează Postat Octombrie 9, 2014 am incercat sa ridic temperatura pana la 150C (initial era 110C-teoretic, practic 101C) si s-a topit imediat plasticuri. trebuie de gasit un model mai robust...daca stie cineva...sa ne zica si noua Link spre comentariu
one Postat Noiembrie 11, 2014 Partajează Postat Noiembrie 11, 2014 Poti sa ne spui si noua unde ai gasit folie Dynamask ? Imi cer scuze pentru intarziere, folii Dynamask am luat de pe ebay. Este un filmulet pe youtube si acolo cred ca este si linkul... Link spre comentariu
Vizitator Gusty2015 Postat Iulie 22, 2015 Partajează Postat Iulie 22, 2015 Salut, Astazi vreau sa readuc si eu in discutie, problema cu Laminatorul A4.Poate intre timp, s-a mai ocupat cineva de "unealta asta". Eu doresc sa stiu daca este cineva care a construit un astfel de laminator, cu urmatoarele optiuni: - Accepta circuite de grosime variabila ( 0,8...1,00....1,5mm...) - Are posibilitatea de a varia temperatura de lucru intr-o anumita gama, astfel incat sa se preteze atat la " metoda de transfer toner", cat si la fixarea solder-mask-ului ( ma refer la folii ).Gama de temperatura nu ar fi mare ( sunt destul de apropiate ). Daca este un "cutezator" care a incercat asa ceva, poate ne da ceva sfaturi.Eu unul nu am gasit in comert ceva care sa raspunda la ambele conditii ( inclusiv a unui pret acceptabil). Astept sfaturi. Gusti. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Iulie 25, 2015 Partajează Postat Iulie 25, 2015 [Gusty2015] Da o cautare cu google si vei gasi laminatoare A4 cu duiumul dar cele care sa indeplineasca toate conditiile enumerate de tine mai sus probabil ca au si preturi pe masura.Succes! Link spre comentariu
Vizitator Postat August 1, 2015 Partajează Postat August 1, 2015 (editat) eu am luat un "fier de calcat" - miniatura de la hobbyking, pentru aplicat folie pe radiomodele, si ...se descurca minunat pentru aceasta treaba. Editat August 1, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
manolo Postat August 2, 2015 Partajează Postat August 2, 2015 La 33 $ nu mi se pare o afacere. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 2, 2015 Partajează Postat August 2, 2015 (editat) pai tu faci afaceri probabil, si-ai ramas fixat pe profit calculandu-ti profitul ti-a iesit 33USD. pretul produsului este totusi doar 15.41$ dar tinand cond de timpul de livrare, poate mai bine ar merge confectionat o presa. eu am modificat un laminator, si in afara de faptul ca s-au topit suportii din plastic ai cilindrilor, am intampinat si probleme de genul ca se bloca cablajul intre role. la rece il strange, si cand se incalzea..trebuia sa-l imping, se deplasa si folia...iesea fix nimic. nu mi-a placut deloc cum merge cu laminatorul. poate unul care-l poti modifica sa-i faci o suspensie sau de genul la una din role.. cat despre monitorizarea temperaturii si vitezei de rulare, eu am facut-o cu o sonda K+attiny85, din ce-am inteles ca ar fi importanta si temperatura optima/expunerea. asta nu inseamna ca nu ar merge mult mai usor cu simple NC-uri termice. ramane totusi de modificat si turatia motorului.. Editat August 2, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
techno-pcb Postat August 6, 2015 Partajează Postat August 6, 2015 Stai si gandesti de ce laminatorul face ce face si iese rau.Eu folosesc doar laminatorul:pentru hartie ..merge asa cum este;pentru cablaje trebuie detensionata lamela arc si apoi introdusi 2 distantori egali cu grosimea cablajului folosit.Treci cablajul prin laminator de 3-4 ori si iese ok.Grija ta este sa nu permiti sa rezulte bule de aer sub soldermask,iar daca rezulta nu-i problema ,le intepi cu un ac de seringa si s-a rezolvat problema.Atentie,la cablaje mai mari de 150x200mm este posibil sa se blocheze motorasul ala tampit si sa-ti ramana cablajul undeva pe la mijloc si atunci totul e compromis.Il bagi imediat in baia de developare,il stergi si o iei de la capat.Eu deja ma gandesc sa schimb acel motoras cu unul mai puternic. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 6, 2015 Partajează Postat August 6, 2015 Eu folosesc doar laminatorul:pentru hartie ..merge asa cum este;pentru cablaje trebuie detensionata lamela arc si apoi introdusi 2 distantori egali cu grosimea cablajului folosit daca nu spui si despre ce laminator vorbim...degeaba. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum