Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce pompa fludor de calitate folositi?

bobo

Postări Recomandate

IMG-20250210-093230-edit-247403633535308  

Aia veche a fost carpita cu un inel din alama, pt că s-a crapat corpul la o demontare pt curățare. Probabil din cauza imbatranirii plasticului, avea ceva ani de utilizare. Imediat după ce am carpit-o am cautat și am găsit modelul bst. Știind ca sunt bune, am luat două. Nu sunt pt purtat în geanta, dar pt atelier sunt perfecte, fiind mari, le găsești repede. În ciuda vechimii, aia albastra merge la fel ca aia noua. Are la activ o grămadă de vârfuri și câteva oringuri la piston. 

Iar asta e elefantul din magazinul de porțelanuri. Când nu-ți pasa de cablaj și vrei doar sa defrisezi, e ok, altfel nu recomand folosirea. 

IMG-20250210-095110.jpg

No name, bineînțeles, dar și pompele și letcon ul cu pompa sunt luate din țară, nu direct de la chineji. 

IMG-20250210-095416-edit-248715851040537

Link spre comentariu
La 09.02.2025 la 4:48, BRANCA a spus:

doru3160.Interesant modelul bst 108!Cum lucrează?

Întreb findcă văd arcul ieśit în afară...La cea metalică arcul e sub piston.

Are și asta arc la interior, sub piston. Avantajul este ca sunt doar 2 oringuri, ușor de schimbat, la cele metalice, aveam garnitura din piele, ca la bicicleta, greu de făcut, greu de schimbat. Având volum mare, nu trebuie etanșare foarte strictă , au de unde să piardă, și mai rămâne și pt tras. 

https://postimg.cc/gallery/KMcfQd8

IMG-20250210-101026-edit-249350521591597

Arcul care se vede, ține tija de armare mereu erecta, ca să nu o lovească tija pistonului la eliberare. Dacă deranjează, se poate scoate, și pune o bila în vârful tijei pistonului, ca la cele clasice, dar trebuie un canal în care sa blocheze pana la dezarmare. Chiar nu mi-am pus problema. Cu cele clasice, nu odată am lovit câte ceva, de ex abajurul lămpii de birou. Tija aia se comporta ca o gardă, nu poți lovi nimic cu pistonul. 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Усилитель a spus:

pompa Dede... - corp aluminiu , 2 oringuri , ....

pompac10.jpg

Astea erau bune. Am. Avut multe dar tipul asta mi s-a părut cel mai ok. Cred ca mai am câteva noi, nu mai folosesc pompa de vreo 15 ani dacă nu mai bine. 

Link spre comentariu

Eu, in atelier, am asa ceva. Adusa din Polonia, acum 25-30 ani. Probabil este fabricatie China. Nu am schimbat nimic, nici varf, nici oringuri. Dar le curat cu simt de raspundere si le gresez bine, cu crema Nivea. La un moment dat aveam o vaselina siliconica speciala, dar nu merita.

20250210-133514.jpg

Link spre comentariu

Tubul tras pe vârf face diferența in acest caz. La fel am și eu unul de vreo 15 ani, eu am mai schimbat vârfuri după o perioadă, dar pompa încă își face treaba.

Link spre comentariu

Am dat o fugă până la dedeman fiind curios să văd cum se comportă pompa la 10 lei. După câteva probe pot confirma că trage foarte bine, nu are deloc recul, e foarte comodă. Nu îmi place însă sistemul de desfacere şi închidere, nu pare prea rezistent şi daca o cureţi de mai multe ori nu ştiu dacă va mai sta închisă

Link spre comentariu
Acum 5 ore, Ovidanie a spus:

Eu, in atelier, am asa ceva. Adusa din Polonia, acum 25-30 ani. Probabil este fabricatie China. Nu am schimbat nimic, nici varf, nici oringuri. Dar le curat cu simt de raspundere si le gresez bine, cu crema Nivea. La un moment dat aveam o vaselina siliconica speciala, dar nu merita.

20250210-133514.jpg

O pompa identica am si eu si o folosesc zilnic, are cel putin 25 ani, luata de la un magazin de componente electronice din oras.

Am avut si un furtunas ca cel din poza dar s a terminat si nu mai gasesc, nu stiu sub ce denumire sa il caut.

Link spre comentariu

Fix ca cea a lui Ovidanie am şi eu.Nu mai ştiu de unde am luat-o,de peste 15 ani...Are etanşare la piston cu oring de plastic.

Toată chestia la ea este să ai manşon.Dacă mi-aduc aminte bime mergea furtunaş de la unele perfuzii...

Editat de BRANCA
Link spre comentariu
Acum 7 minute, BRANCA a spus:

Dacă mi-aduc aminte bime mergea furtunaş de la unele perfuzii...

Alea de la perfuzii nu rezista la temperatura și sunt rigide. Tot siliconic trebuie, dacă se găsește la dimensiune. Că și dacă e prea gros în carne nu e bun, ca nu-l mai poți strecura în tot locul. Eu am rămas la vârf de teflon, și la cât trage chinezăria, e mai mult decât suficient. 

Link spre comentariu
Acum 55 minute, bobo123 a spus:

Am avut si un furtunas ca cel din poza dar s a terminat si nu mai gasesc, nu stiu sub ce denumire sa il caut.

Caută un service unde repară expresoare de cafea. Dar să mergi cu pompa la tine, să vadă meșterul ce ai nevoie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări