Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inventarierea si stocarea componentelor electronice

Postări Recomandate

Dupa multi ani de adunat componente electronice m-am trezit cu sute si mii de tranzistori,C.I. ,diode si multe altele. Acum am o mare problema cand caut '' acul in carul cu fan '' Sunt curios cei care au patit ca mine ce metode de inventariere si stocare au ?Daca folosesc vreun soft mai simplu decat cele comerciale de gestiune ?Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• capabilu

4

• MifTy

3

• Spitfire

1

• yo9hnf

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu am tot dat din piesele pe care nu le folosesc.Desi toti avem o mie si una de piese, practic folosim decat cateva dintre ele.Eu v-as sugera sa va faceti ordine in piese si sa vadeti ce chiar va trebuie, si ce nu.Eu mi-am pus pe perete 6 sau 8 organizatoare de 4x4 sertare mici si mi-am pus acolo in principiu condensatoarele si rezistentele.Am pus in cutii separate componentele cele mai uzuale (1K, 10K, 4k7, 100nF, 10nF etc), si pe grupuri de valori componentele mai putin importante (1k-3k3 etc).

Link spre comentariu

... softul nu te-ajută la mare lucru atunci când o să cauți prin sute de cutii și cutiuțe! :rade: eu am folosit mult timp soluția pachetelor de țigări tăiate și lipite sau capsate, în care se ”odihneau” piesele... doar că ocupă mult loc, și uneori, cam degeaba, când vorbim de 2-3 componente și-atât.acum am de gând să iau un număr măricel de pungi-fermoar, și să le pun câte 3-4 într-un pachet, fiecare cu o etichetă care să zică ce anume conțin... mai ales că uneori oi fi având nevoie de o rezistență banală de 1 kiloohm, dar de 1%, nu de 10 sau 20%...cât despre ”baza de date”, cel mai simplu ar fi un pad, ceva, pe care să notezi în creion ce piese ai consumat pe ziua aia, și să faci apoi un inventar, să zicem, săptămânal, ca să știi ce mai ai și ce nu... sigur, poți folosi un soft pentru partea asta, mai ales că e mai ușor să-l pui pe el să caute și să-ți afișeze câte componente ai, și de ce tip, decât să cauți personal în 4-5 tabele făcute „de mână”...

Link spre comentariu

Cel mai simplu si compact, componentele pot fi stocate in pungulite cu fermoar, separate pe valori,puse apoi in cutii de pantofi.Gasesc imediat ce-mi trebuie. :rade:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

... mda, etichetele alea de prețuri sunt țuț, dar ca de obicei: când au pe stoc n-am cu ce, când am cu ce, n-au pe stoc!mai frumos a fost când am găsit, și aveau, dar... nu vindeau decât la firme!!! =))))oricum, niște rafturi așezate mai la îndemână sunt sfinte, indiferent soluția depozitării pieselor în sine (până la pungile fermoar am folosit plicuri poștale tăiate-n 4 și lipite (cu scoci sau lipici pentru hârtie) pe 2 sau 3 laturi, după caz...)

Link spre comentariu

Eu le am in organizatoare pe ,perete.Conzi electrolitici de la 1uF pana la 2200uF fiecare valoare are un sertaras.CI de sursa separat,CI procesoare separat,stabilizatoare de tensiune separat,etc.Rezistente in cutiute cu vreo 15 locasuri am de la 0,1ohmi pana la 1mohm toate valorile cat de cat folosite(multe de tot)Dar astea inseamna peste 500 de sertarase.Noroc ca deja le cam stiu zona unde sunt ca altfel si asa este greu de gasit.

Link spre comentariu

Asa le aveam si eu,dar acum astazi am gasit niste cutiute misto si am luat 300 buc.acum am de lucru cu sortarea si etichetarea

de unde, din Constanța? :)
I.G.DUCA peste drum de Porta Door's un magazin albastru scrie - unica folosinta - si are tot felul de marimi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări