morarumoryca Postat August 28, 2006 Partajează Postat August 28, 2006 Va rog sa nu radeti de mine!Sunt inceaptor si as vrea sa stiu de ce as mai avea nevoie pt constructia unui amp inafara de :traf,kit!Multumesc :goodman: Link spre comentariu
LUCI Postat August 28, 2006 Partajează Postat August 28, 2006 Te sfatuiesc sa incepi cu un Tda 7294 pt simplitatea lui,sau cu alt integrat.Ceva Kituri avea vasile parca cu tda 7294.Ia un kit apoi o sa mai ai nevoie de un transformator,sa zicem de 2*18 la 150W,mai ai nevoie de o punte de diode,doua condensatore de filtraj(4700 uF la 50 V o sa ajunga),potentiometri ceva cabluri si eventoal un preamplificator sau corector de ton ,dupa gust :tonqe: Link spre comentariu
LostCell Postat August 28, 2006 Partajează Postat August 28, 2006 nu uita cutia si radiatoru Link spre comentariu
morarumoryca Postat August 28, 2006 Autor Partajează Postat August 28, 2006 si unde gasesc toate etapele..ce si cum sa lipesc.. Link spre comentariu
vicelord Postat August 28, 2006 Partajează Postat August 28, 2006 dami mie add pe mess (sandui_90) si iti explik pe forum e cam greu sa intelegi cum trebuie Link spre comentariu
radu022003 Postat August 28, 2006 Partajează Postat August 28, 2006 ar trebui mai intai sa dai un search si vei vedea ca gasesti "n" metode de realizare a cablajului, programe pt proiectat cablaje, scheme si alte minuni. Link spre comentariu
Bogdi16 Postat August 28, 2006 Partajează Postat August 28, 2006 VAi mama..Da apucate sa citesti pe forum..nu te astepta sa iti dam mura in gura...Nu esti singurul care a pus intrebarea asta.Bafta Link spre comentariu
Blind Postat August 29, 2006 Partajează Postat August 29, 2006 morarumoryca, ca sa stii ce si unde sa lipesti iei datasheet-urile circuitelor si vezi unde si ce trebuie sa lipesti. Link spre comentariu
LUCI Postat August 29, 2006 Partajează Postat August 29, 2006 Mai e o probema,daca nu ai tinut niciodata un fir(conductor) in mana sau nu ai aprins macar un bec cu o baterie si doua fire bandajate baterie.Cu alte cuvinte daca nu ai mai vazut sau avut nici un fel de tangente cu electronica o sa fie extrem de greu ce vrei sa faci tu,dar nu inposibil.Mai bine incearca intai sa dezmembrezi vreo doaua radiouri sau televizoare vechi,invata sa citesti o schema electrica,iar apoi inceraca sa faci un montaj supersimplu cu un trazistor si sa prinzi radio.Joacate putin cu un aparat de masura(masoara cateva piese din cele ce le vei dezmembra).Familerizeazate putin cu pisele.Nu iti spun in nume de rau dar asa ar trebui sa incepi,caci asa nu te costa mai nimic.Dar daca te apuci sa faci aplificatoare,chiar si unele simple cu integrate,risti sa cheltui o gramada de bani si sa fi dezamgit.Daca o iei treptat depinde doar de tina cat de repede vei fi capabil sa faci unele montaje si mai apoi amplificatoare sau ce vrei tu ,din ce in ce mai complexe.Eu m facut in 3 zile de la momentul in care am pus mana pe o carte(se numea cartea radioamatorului) am facut un dadio siplu cu doi tranzistori(bc 107) care mergea si surprinzator de bine.Iao incet caci altfel o sa ai o gramada de pise la care te vei uita ciudat si nu sti de care sa te apuci si cu care sa termini. :yawinkle: Link spre comentariu
George(sb) Postat August 29, 2006 Partajează Postat August 29, 2006 Prin faza cu dezmembratul am trecut si eu ca tot electronistul, cand aveam vre-o 8 ani mi-a picat victima un walkman dupa care am regretat vre-o 6-7 ani imediat dupa walkman a urmat un mini radio la 220~ au mai cazut la datorie un casetofon international dinacela rosu dublu si un tv diamant, pt ultimele doua am avut comentarii in familie vre-o 10 ani, tot pe lista celor plecati catre cele vesnice mai numim un pic-up pacific3, un pic-up rusesc, pe la 14-15 ani cand am devenit "profi" am pus la pamant un amp de 2*50w pe stk-uri pt ala am crezut ca mor, era lumina ochilor mei, mai numim amp dual 2*40w arata destul de vechitura, dar era o bijuterie, sa pomenim si despre o yamaha de 2*80w, boxe ce sa mai pomenesc...., si mai sunt multe pe care nu le mai retin; acum la 22 de ani pot sa spun ca ma descurc destul de binisor, mai e loc de invatatura, dar am inceput sa mai carpesc si eu o placa video, un hdd, si in special ma ocup de scule audio profesionale(mai mult hand made), imi plac mult mos-feturile; parerea mea e ca daca nu te implici cu adevarat sa dai cu click-u si carti, da mai putin nu ai sanse sa inveti nimic, eu tot ce am invatat am invatat de 1 singur, nimeni nu a vrut sa se ocupe de mine, si familia a ignorat pasiunea mea si nu ma trimis nici macar la clubul elevilor, sunt convins ca nu sunt un caz singular, ba mai degraba tind sa cred ca mai mult de jumatate din cei de pe acest forum si nu numai impartasesc aceeasi istorie; Da-i bice si Bafta! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum