Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

erroare 202 Atmega 1284

Ionut Remus

Postări Recomandate

m-am jucat pana acum cu atmega 32 si un tda7318(via i2c), dar vreau sa-mi extind proiectul si sa adaug un spectrum analyzer si inca ceva i/o ports cu ajutorul unui mcp23017 (tot via i2c), iar pentru asta m-am gandit ca voi mai avea nevoie de ceva spatiu deoarece m32-ul este deja la 75%, asa cam-am gandit sa iau un chip cu ceva memorie mai mare , iar dupa configuratia pinilor am gasit la magazinul local atmega1284 care dupa datasheet este pin la pin compatibil, plus ca are si ceva eeprom mai mare si un timer de 16 bit in plus decare probabil voi avea nevoie!

Problema apare cand in Bascom vreau sa compilez softul pentru m1284p.def pentru ca imi apare error 202 : Line "nr ultima linie" : .EQU not found, probably using functions that are not suported by the selected chip (TIMSK)

Desprece este vorba mai exact cu aceasta eroare? am cautat in datasheet dar sunt diferite referiri la TIMSK de m-au bagat in ceata! Pentru atmega 32 softul se compileaza OK pentru atmega 1284 nu vrea nicicum! Stiu ca e legat ceva de Timer dar nu ii dau de capat de cateva ore.....

Cineva poate sa-mi faca o sugestie_ sau poate cineva a mai lucrat cu atmega 1284, poate stie ce e cu eroare asta si sa mi-o explice! Folosesc timer 1 = timer cu prescaler de 1024

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ionut Remus

5

• Depanatoru

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

am gasit unde e problema dar tot nu stiu cum sa o rezolv!atmega8, atmega16, atmega 32 au un singur TIMSK iar atmega 1284 are 4 x TIMSK (TIMSK0, TIMSK1, TIMSK2, TIMSK3) iar problema apare atunci cand "intra in functiune" codul pentru telecomanda (GETRC5) la care nu am acces sicare cred ca este configurat cu TIMSK.Cineva stie cum sa modific "libraria" GetRC5 in Bascom, pentru a face modificarile de riguare???

Link spre comentariu

Ce versiune de Bascom ai ? Vezi daca merge cu ultima versiune . Daca te simti in stare nimic nu te impiedica sa scrii in asamblare partea de cod pentru RC5

Link spre comentariu

Este ultima versiune! Sincer am avut ceva tentative sa fac un cond pentru telecomenzi SONY dar nu am reusit, am sa incerc sa fac pentru rc5 dar......ma indoiesc ca am sa reusesc.....deocamdata asta ar fi o solutie destul de OK, am sa ma informez mai mult si poate poate am sa reusesc (cand nu stiu :jytuiyu ) dar am sa mai caut si alte alternative pana atunci

Link spre comentariu

Am atasat codul! Problema o stiu deja, cel putin acum, si anume, dupa cum am spus mai sus m8, m16, m32 au timere pe 16 si 8 biti...dupa cum se stie, m1284 la fel! Ca sa fiu mai la subiect am sa spun de m32 care are 3 timere 1 de 16biti si 2 de 8 biti, eu folosesc decodare rc5 cu, comanda getrc5 deci este implicita din bascom, care ea se utilizeaza de timer0 din m32 iar eu mai folosesc si timer1, dar m32 are doar un singur TIMSK pentru timer0 care se aplica si pentru timer1 si timer2 (aceeasi poveste si pentru m8 si m16), dar m1284 are TIMSK0 pentru timer0, TIMSK1 pentru timer1, TIMSK2 pentru timer2 si TIMSK3 pentru timer3, deci decodarea rc5 cu, comanda getrc5 devine inutilizabila peoarece aceasta a fost creata implicit cu TIMSK fara nici un 0,1,2 sau 3, si de acolo este eroarea! am scos comanda si restul softului merge perfect

Link spre comentariu

Am reusit sa-i dau de capat!

I-am adaugat in soft o constanta si anume "Const Timsk = TIMSK0" si asa unde gaseste TIMSK (in cazul de fata in getrc5) va lua valoarea echivalenta din constanta si anume TIMSK0.

Atentie constanta trebuie pusa imediat dupa definirea chipului ca exemplu :

$regfile = "m1284pdef.dat"

Const Timsk = Timsk0

$crystal = 20000000

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări