ahegyes Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Acum, sa spun si eu cateva cuvinte oarecum on topic. Vad ca unii isi incoarda muschii si vor sa arate cat de destepti sunt, spunand ca nu conteaza simularile si calculele, cea mai importanta fiind proba ascultarii. E perfect adevarat ca ascultarea e cea mai importanta. La fel de adevarat e si faptul ca o boxa poate sa masoare sublim si sa sune prost. Dar si mai adevarat e faptul ca daca o boxa masoara prost va suna la fel de prost. Cine intelege ce am scris mai sus - bine, cine nu, asta e.PS- cele scrise mai sus sunt concluzii in urma EXPERIENTEI dobandite. Link spre comentariu
VTP Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Acum, sa spun si eu cateva cuvinte oarecum on topic. Vad ca unii isi incoarda muschii si vor sa arate cat de destepti sunt, spunand ca nu conteaza simularile si calculele, cea mai importanta fiind proba ascultarii. E perfect adevarat ca ascultarea e cea mai importanta. La fel de adevarat e si faptul ca o boxa poate sa masoare sublim si sa sune prost. Dar si mai adevarat e faptul ca daca o boxa masoara prost va suna la fel de prost. Cine intelege ce am scris mai sus - bine, cine nu, asta e.PS- cele scrise mai sus sunt concluzii in urma EXPERIENTEI dobandite.- nicaieri nu am afirmat ca oamenii care doresc sa capete experienta nu pot sa o faca sau sa nu lucreze! Concluzia userului cristi 289 este fara suport. ( un om poate afirma ceva gresit fara sa fie prost - inversa iti apartine!);- nu am afirmat ca nu conteaza calculele sau simularile ( faceam calcule pentru incinte cu mana, rigla de calcul sau cu un calculator simplu inca de cand nu existai!). Spun inca o data APASAT: NU SUNT SUFICIENTE! Sunt doar un pas in constructia unei incinte acustice de calitate, nu te poti opri la ce-ti da calculatorul dintr-un program de soft oricat de bun.Daca te opresti aici, multumit de rezultat , ai obtinut o foarte buna lada cu difuzoare, eventual splendid finisata, finisaj care mascheaza pentru un auditoriu neavizat, calitatea indoielnica din punct de vedere acustic.- depinde de ce intelegi prin "daca masoara prost, va suna la fel de prost"! Ca un exemplu: majoritatea bookshelfurilor de fabrica au caracteristica nelineara pentru a fi vandabile. De altfel, multe produse de fabrica au, in functie de categoria de pret, diverse tare, mai mult sau mai putin perceptibile! TOTUL ESTE RELATIV!Tot ce am afirmat si afirm pe acest forum sau aiurea, are un singur scop: cei care activeaza in domeniu sa nu uite sau sa nu sara peste un pas extrem de important, sa nu se multumeasca cu un grafic sau o simulare care arata "bine"!Mai ales daca ceea ce le iese din mana va fi pentru uz personal!Sigur, daca ceea ce spun deranjeaza din motive comerciale neevidente pentru ceilalti useri, I'm sorry, nu postez ca sa nu deranjez.Cred ca ar fi mult mai benefic daca unii useri ar citi ATENT ce postez, nu ar cauta motive inexistente de cearta, si ar gasi subiecte de discutie utile referitoare atat la teorie cat si la practica.Ahegyes, stiu ca un mic pitic nu-ti da pace! Invata sa scrii corect, sa formulezi corect, sa fii mai calm!Da, ai un site frumos, foarte util in partea de tamplarie ( experienta evidenta ), si, iti dau credit si la rezultatele acustice. Link spre comentariu
[i_unit] Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 Jbl foloseste filtre complexe, Dynacord se lauda cu acelasi lucru si probabil mai sunt producatori renumiti care apeleaza la aceste solutii. Iau acestea din muzicalitate? Carcotasii vor spune ca da. Acesta este un exemplu de la Jbl: http://www.jblproservice.com/pdf/AE%20S ... ,66-WH.pdf Iar din graficul acesta de la Dynacord http://www.dynacord.com/images/news/280 ... ph_2_s.jpg se vede ca sunt folosite filtre mai complicate decat au folosit pana acum. Link spre comentariu
hpavictor Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 Da , totul este relativ .O solutie buna se va deosebi de o alta , mai putin buna , care va avea obligatoriu un sunet mortificat , lesinat sau teutonic ( fara dintii de sus ) sau chinezesc produs in " Danemarca " , unde " e ceva putred " de pe vremea lui Shakespeare Trebuie doar sa aplicam ce trebuie , unde trebuie . Pentru asta trebuie experienta profesionala ! Link spre comentariu
VTP Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 E normal ca, in functie de destinatia incintei sa se utilizeze solutii cat mai apropiate de ce se doreste.Monitorul JBL 4412 are o retea de separare de 27 de componente, fiind, conceptual, clasica. 4412ALR.pdf Link spre comentariu
ahegyes Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 Cu toate ca observ ca cineva mi-a sters postul, revin si il intreb pe VTP: care e prostia scrisa, afirmata de cristi289? Eu nu vad asa ceva. NU mi se pare normal ca cineva - oricine ar fi acela - sa puna embleme de genul acesta fara motiv. Link spre comentariu
hpavictor Postat August 16, 2013 Partajează Postat August 16, 2013 Eu cred ca toata lumea intelege asta, numai ca dvs si altii ca dvs nu inteleg altceva - nu v-ati nascut cu aceasta experienta de care vorbiti. Probabil cei pe care ii vedeti in aceasta situatie s-au hotarat sa dobandeasca si ei o astfel de experienta ... Iesiti din aceasta stare " sunt de neinlocuit " ... O zi buna! Probabil ai auzit de de zicala cu nuca in perete!Nu te opreste nimeni sa capeti cata experienta vrei ................! Oricum, nu se capata decat lucrand! Dar asta nu schimba cu nimic ce a afirmat Victor sau eu! Si incearca sa intelegi inainte de a posta o prostie! GAME OVER . Link spre comentariu
Sharky Postat August 16, 2013 Partajează Postat August 16, 2013 Cearta fara rost. Vrei sa faci filtre calumea? La munca, baga mare. Vezi ce recomanda adi pe site-ul lui, vezi pe diyaudio.com, vezi teoria si baga mare.Doar asa se invata.Schema si componentele din filtru se aleg pt obtinerea unui raspuns dorit. Iar de dorit se ajunge sa fie dupa cum suna bine. Partea cu masuratul e doar un instrument. In general la inceput se prefera netezirea varfurilor si umplerea golurilor daca se ajunge la concluzia ca acestea sunt deranjante. Apoi se lucreaza la chestii mai subtile gen dau tw mai tare sau mai incet, mai tai din medii, mut punctul de cross mai sus sau mai jos.Se intampla de multe ori ca grafice care per total masoara aproape identic sa sune diferit, iar diferenta sa fie intre agonie si extaz. De aceea e greu sa faci un filtru si trebuie multa experienta in spate. Asa ca, spor la treaba. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum