mila Postat Octombrie 19, 2014 Partajează Postat Octombrie 19, 2014 (editat) In postul din 13 sep 2014 ati prezentat o suma de fotografi cu resoclare(inlocuire) a lampilor originale cu tuburi rusesti si a aparut si poza dvs. , din aceasta cauza am crezut ca dvs. stiti cum si cu ce s-au lipit baloanele de sticla cu soclurile Editat Octombrie 19, 2014 de mila Link spre comentariu
Enulescul Postat Octombrie 19, 2014 Partajează Postat Octombrie 19, 2014 Bună ziua cu ce ati lipit balonul lampii de soclu? Respectele mele domnule Mila După cîteva încercări nereuşite cu chit de shellac şi lipici instantaneu (cianoacrilat) folosesc prenadez. O descriere amănunţită a operaţiilor a fost publicată acum vre-o trei ani aici: http://www.proradioantic.ro/index.php?x=articole&id_stire=114 Cu mult respect, Pitagora Schorsch 1 Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 19, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2014 Am reusit sa cucerim si Academia Romana pentru recupararea istorica Konteschweller ... sper. In 16 octombrie a.c. am fost prezent impreuna cu Dl. Daescu si Nona Millea la sesiunea de comunicari al DIT (Departamentul de Istoria Tehnicii). Ca reactie citezi pe unul dintre participanti: Fiecare scoala ar trebui sa fie dotata cu asemenea unstensile demonstrative. Link spre comentariu
flomar60 Postat Octombrie 19, 2014 Partajează Postat Octombrie 19, 2014 Un adevarat tur de forta facut de o echipa de meseriasi pe cinste ! Toata stima si felicitari pentru realizare , domnilor ! Nimic nu egaleaza satisfactia resimtita la incheierea cu succes a unui astfel de proiect ! Toate bune si la mai multe astfel de proiecte, ati dovedit cu prisosinta ca respectul si colaborarea in interiorul unei echipe sunt cheia succesului ! Link spre comentariu
harfa Postat Decembrie 16, 2014 Partajează Postat Decembrie 16, 2014 (editat) Am observat ca bateriile arata rau asa cum sint montate pe linga radio, in soclul de plastic cu firele agatate . Am gindit si confectionat o cutie pentru ele. Radioul se aseaza pe aceasta cutie ca pe un postament.Latura din dreapta iese mai mult in afara cutiei pentru baterii, deoarece acolo am prevazut montarea bornelor cu piulita. Radioul intra si ramine fixat, dar poate fi asicurat cu doua "clipsuri" laterale din alama care nu le-am facut. Ramin optionale. Cutia e foarte spatioasa si poate acomoda si un alimentator de retea. Dl. Visky, atunci cind puteti veni sau trimite pe cineva pentru a ridica cutia confectionata pentru modelul monolampa, puteti lua si aceasta cutie.VA UREZ SARBATORI FERICITE TUTUROR Editat Decembrie 16, 2014 de harfa Link spre comentariu
feri.visky Postat Decembrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2014 Cred ca s-a rezolvat intre timp, nu? Tot in ianuarie va trimit si revistele... cu scuzele de rigoare! Link spre comentariu
harfa Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Desi aceasta informatie vine cam tirziu, totusi, imi permit sa o postez aici pentru ca o gasesc importanta. In numarul 49 din ^Dec 1927 al revistei Ziarul Stiintelor si al Calatoriilor am gasit aceasta notificare timida, despre succesul Dlui Titus Konteschweller in SUA.. In articol se specifica o revenire cu un material mai amanuntit, dar , fie imi lipseste numarul in care a fost publicat (probabil in 1928), fie nu s-a publicat. Postez aici coperta si pagina cu articolul initial. Link spre comentariu
Enulescul Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Bună seara domnilor, Abia acum a apărut în „Radiofil” articolul despre Titus Konteschweller pe care l-am trimis în toamna lui 2013 (ca să nu se piardă anul aniversar). Bine că a apărut şi acuma! În orice caz redactorii au făcut o treabă frumoasă: textul este mai scurt (şi mult mai franţuzesc) decît l-am scris eu iar pozele sînt aranjate foarte atrăgător. Încerc să postez nişte scanuri lizibile dar îmi cer scuze dacă n-am să reuşesc. Cu respect, Pitagora Schorsch Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 5, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2015 Felicitari! Ati amintit si de... noi? Nu ati primit mai multe numere? In alta ordine de idei: am tot trimis reviste la adresa indicata dar nu am primit nici un raspuns... Link spre comentariu
Enulescul Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 (editat) (Din nou) Bună seara Felicitari! Ati amintit si de... noi? Nu ati primit mai multe numere? In alta ordine de idei: am tot trimis reviste la adresa indicata dar nu am primit nici un raspuns... Respectele mele domnule Visky, Desigur, mă străduiesc să fac rost de mai multe exemplare: întîi pentru domnul Dăescu care semnează împreună cu mine şi bineînţeles (dacă am să pot) pentru toată echipa „Aniversare Titus Konteschweller 1923”. Se pare însă (revista fiind numai pentru abonaţi) că nu va fi treabă uşoară. Cît priveşte încercarea noastră de a obţine un abonament la „Radiofil” pentru asociaţie pe bază de reciprocitate, vedeţi şi dumneavoastră că francezii (deocamdată) ştiu să nu răspundă cu eleganţă... Cu respect, Pitagora Schorsch Editat Februarie 5, 2015 de Enulescul Link spre comentariu
harfa Postat Februarie 6, 2015 Partajează Postat Februarie 6, 2015 Frumos si binevenit. Poate ca acest articol provoaca pe cei care au in colectie aparatele lui Titus Konteschweller, sa le "scoata la lumina". Astfel poate am vedea mai multe variante si mai multe informatii. Sper ca o sa apara si un articol despre realizarea replicii, inainte sa faca francezii una. Link spre comentariu
Enulescul Postat Februarie 6, 2015 Partajează Postat Februarie 6, 2015 Addendum Bună ziua Domnilor, Cer mii de scuze dar aseară cuprins de euforie (dar şi de oboseală) am „sărit” peste scanatul şi postatul paginii 49 a revistei care cuprinde a doua pagină a articolului. Remediez acum: Cu respect, Pitagora Schorsch Link spre comentariu
viopa Postat Martie 6, 2016 Partajează Postat Martie 6, 2016 In ce muzeu sau colectie se afla aceasta frumoasa realizare? Unde as putea sa o vad ? Nu cred ca merita sa fie vanduta pe situri straine. Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 8, 2016 Autor Partajează Postat Martie 8, 2016 Nu se pune problema de vanzare... nu are preţ... Sunt trei modele din câte ştiu eu aflate la: mine, la Adrian şi desigur la pitagora... Exemplarul meu face o bună reclamă radiotehnicii autohtone aici: http://www.radiomuseum.org/r/titus_2_lampes_2.html, poziţionând România pe locul 35 în lume... E mult e puţin? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum