feri.visky Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 Caut cetateni, impreuna cu care sa realizam ceva valoros, pentru a aniversa una din primele constructii romanesti de radiotehnica...90 de ani!!!Este vorba despre concetateanul nostru Titus Konteschweller, craiovean, dar care s-a mutat si a trait la Paris.A fost numit campionul super-reactiei castigand un concurs de constructii la New-York si incasand 100 USD!In 1923 concepe o constructie ingenioasa pentru un aparat tip super-reactie. Aparatul a fost pe e-bay si a fost licitat la (peste) 2000 eur. Eu am aflat doar dupa...Pentru a marca cei 90 de ani de la constructia primei variante va propun sa construim o replica al acestui aparat.Pentru asta este nevoie de voluntari:-care, sa construiasca imaginea computerizata 3D al aparatului-care, pe baza desenelor de executie sa reproduca piesele-care, sa execute cutia-care, sa doneze piese si materiale-care, sa doneze eventuale sume in caz de nevoi urgente-etc.P.S. Multumesc domnului Dr. Ing. Daescu I. pentru deschiderea de a pune la dispozitie pozele aparatului. Link spre comentariu
SOLDAN CONSTANTIN Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 Am o carte scrisa de fratele domnului Titus Konteschweller cu pagini lipsa si am gasit schema si poza radioului cu care a obtinut premiul intii la New -York la concursul international in 1927 organizat de marea revista RADIO-NEWS si se poate descarca de aici : http://www.4shared.com/office/XapUZCyu/Radio_1927.html cu stima Soldan. Link spre comentariu
feri.visky Postat August 6, 2013 Autor Partajează Postat August 6, 2013 @soldan.... Multumesc pentru completare...Dati sfoara in tara pentru cineva care poate face un 3D pentru acest produs... Link spre comentariu
Spitfire Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 Nu cumva e vorba de Ing. Mihail Konteschweller, parintele telemecanicii romanesti? Link spre comentariu
feri.visky Postat August 6, 2013 Autor Partajează Postat August 6, 2013 ...nu... ci de fratele lui, doctorul si constructorul, Titus...Mihai era cu vanzarile si cu cartile... Link spre comentariu
feri.visky Postat August 7, 2013 Autor Partajează Postat August 7, 2013 Prezenta aparatelor Titus pe situl colectionarilor francezi... http://www.doctsf.com/grandlivre/preselection.php Daca considerati ca nu este cazul sa-l "recuperam" si pentru partea noatra de istorie tehnica spuneti-va parerea... Link spre comentariu
jack Postat August 8, 2013 Partajează Postat August 8, 2013 Pe saitul de mai sus apar 6 modele de aparate construite de Dr Titus K. Dar se cunoaste si numarul de aparate construite si vandute ? Link spre comentariu
feri.visky Postat August 8, 2013 Autor Partajează Postat August 8, 2013 Judecand dupa abundenta de reclame si dupa faptul ca la o expozitie in Paris unica versiune prototip al aparatului a fost furat... putem vorbi de cateva sute, mii... cine poate stii exact!?Faptul ca aparatul a fost prezentat in revista americana Radio News inseamna ceva... Eu cred ca merita o replica aniversara la 90 de ani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link spre comentariu
Vizitator victrola Postat August 17, 2013 Partajează Postat August 17, 2013 Buna ziua domnilor, Urmaresc de mult timp discutiile legate de aparate radio pe lampi in special tot ce tine de pionierii romani in ale radiofoniei. Subiectul este foarte interesant si ar fi binevenita o aniversare de 90 de ani pentru un roman deosebit Atasez un link unde puteti gasi revistele radio news aprilie si septembrie 1927 . http://www.americanradiohistory.com/Rad ... _Guide.htm Link spre comentariu
feri.visky Postat August 17, 2013 Autor Partajează Postat August 17, 2013 Din pacate cele doua numere inca nu sunt procesate... Am atasat copertile celor doua numere... Link spre comentariu
feri.visky Postat August 17, 2013 Autor Partajează Postat August 17, 2013 Maltumesc Dl. Lazaroiu pentru ca a insistat si a putut descarca revistele... Il intreb pe viopa, daca nu s-ar angaja la executarea cutiei acestui aparat (fara capacul de bachelita respectiv bobine)? Intreb: -are cineva placa de bachelita de 4-5 mm grosime? -are cineva placa de bachelita de 2.5-3 mm grosime? -are cineva lemn de cires de 10 mm grosime? -are cineva balamale mici de alama? Link spre comentariu
feri.visky Postat August 28, 2013 Autor Partajează Postat August 28, 2013 Se pare ca (si) acest proiect demareaza greu... noroc ca nu am ramas chiar singur...(s-a prezentat cineva din Germania care doreste sa ne ajute)... Pacat ca oameni capabili, dar orgoliosi stau deoparte...Va voi instiinta cat de curand despre evolutia proiectului... Link spre comentariu
harfa Postat August 30, 2013 Partajează Postat August 30, 2013 Lemnul utilizat nu e cires. E Mahon de densitate mica (american sau poate chiar african dar portiune mai deschisa la culoare) sau Meranti. Scindurica separatoare din interiorul cutiei pare sa fie Abachi. Toate aceste esente se gasesc si in tara la Hornbach. M-am interesat pentru dvs. Mahonul de la Hornbach e foarte inchis la culoare. Daca au ceva mai deschis o sa cumpar o scindura. Meranti poate fi insa o optiune mai buna. Interiorul pare sa indice Meranti, dar la exterior a fost bine prelucrat-poti jura ca e mahon. Am o bucata de mahon dar nu suficient. O sa fac eu cutia. In citeva zile voi da cotele prin asociere . Trebuie discutate , poate chiar pe forum ca sa nu gresesc. Oricine poate veni cu o ideie buna . De multe ori , tocmai atunci cind e ceva , aparent sigur, poate fi gresit. Asa ca e bine de discutat fiecare pas. Aici am pus citeva date referitoare la lemn Din "inventarul" acestui radio as mai avea : sirma necesara pentru conexiuni in varianta noua sau veche recuperata. Posibil sa am si alte piese. Miine ma interesez pentru placile de pertinax si incerc sa le colorez in negru scufundindu-le in vopsea transparenta de alcool (tusul e perfect). Inca nu stiu daca functioneaza. Daca nu merge asa o sa aplic o alta tehnica. Va spun rezultatul dupa experimente. Voi pune la dispozitie si doua triode de tip 01A pentru teste. Ar fi fost mai bune 99 ca seamana cu cele franceze. dar nu am nimic disponibil. Lampi tip "tenis ball" (minge de tenis) nu se gasesc. Cine le are nu face experimente cu ele. Bobina aceea torr, din dreapta , e posibil sa fie transformatorul interstage? Daca nu are doua trafuri, inseamna ca auditia e pe casti? ...asta e partea de electronica la care nu ma pricep. O sa caut prin "magazia" mea de piese sa vad ce mai am si va comunic saptamina viitoare. Numai bine Link spre comentariu
harfa Postat August 30, 2013 Partajează Postat August 30, 2013 Placa de baza a cutiei are un profil. Uitati-va la primele doua poze ale aparatului, placa pe care sta sau capacul inferior sau cum i se mai poate spune (sau vedeti in postarea mea care urmeaza).. Este singura care are un profil realizat prin frezare. Din poza e destul de greu de realizat forma acestui profil. Eu mi-am facut deja o parere dar nu o spun pentru ca vreau sa o verific aici pe forum si deci evit sa va influentez. INTREBARE: ce parere aveti, care este forma corecta a profilului de pe marginea placii de baza : A, B, C D sau nici una si aveti alta parere?. Multumesc Link spre comentariu
harfa Postat August 30, 2013 Partajează Postat August 30, 2013 Mai multe intrebari: Le-am pus chiar pe poza. Astept raspunsuri daca cineva poate ajuta. Multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum