Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rebobinare stator /motor hidrofor

Vizitator Alecs_ue

Postări Recomandate

Vizitator Alecs_ue

Buna ziua,Am un motor recuperat dintrun hidrofor , motorul este ars , l-am desfacut ,am scos toate bobinele si acum as vrea sa-l rebobinez.As vrea sa ma ajutati cu informatii despre bobinarea statorului, stiu ca avea 12 bobine si aprox. 60 spire/bobina , un desen cu legaturile bobinelor (12) mi-ar fi de mare ajutor.Nu am mare nevoie de el dar vreau sa incerc sa-l repar , poate vreodata il folosesc la ceva.Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ai facut o mare greseala scotand bobinele fara sa notezi cum erau legate si mai ales numarul exact de spire si grosimea sarmei. Doar un bobinator te poate ajuta sigur in cazul acesta.Bobinele se infasoara pe sabloane de forma precisa, care difera de la motor la motor, apoi se introduc in locasurile lor (ancose) care au fost in prealabil izolate cu hartie Nomex si se muleaza la capete astfel incat sa nu fie atinse nici de rotor nici de scuturile motorului.Asta cere ceva experienta, nu se face chiar asa usor.Legarea electrica a bobinelor (fazarea) e doar una din partile problemei.

Link spre comentariu
Vizitator Alecs_ue

Aveti perfecta dreptate , greseala mea, bobinele le am (sectionate in doua) dar se poate numara numarul de spire...si pot afla si sectiunea firuluiInitial nu m-am gandit ca am sa-l repar vreodata, dar acum mi-am propus acest proiect,cu atat mai mult vreau sa-l vad functionand.Multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări