Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

echivalent tranz. kt805

Postări Recomandate

dupa cum arata si subiectul ma intereseaza ce echivalent are acest tranz rusesc de la un mag pe care il folosesc ca statie.multumesc celor care ma pot ajuta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• leoncris

3

• modoran

2

• Radiotelegrafist

2

• marius75

2

Top autori în acest subiect

multumesc dle leoncris,dar nu am catalog sa compar cu alti tranz.ma intereseaza in mod direct echivalentul,cineva care a facut aceasta inlouire

Link spre comentariu

cu exceptia data-sheet-ului tranzistorului kt805 , toate informatiile de mai sus n-au nici o valoare utila in contextul intrebarii dvs . montati dvs una bucata mje15032 original de la motorola si va merge beton in aparatul dvs . atentie la dispunerea pinilor .ps1...v-ati gindit o secunda , domnu` vinator , ca poate omul nostru n-are ce face cu un lot de 10 bucati odata , asa cum vinde nenea acela de pe okazii...?ps2...bd243c merge la maxim 115 volti , iar kt805 merge la maxim 160 volti , deci echivalarea este complet gresita .

Link spre comentariu

Probabil e ampliful din Kashtan, deci nici vorba de tensiuni mari acolo. Merge orice trz cu Uce minim 60V, Ic minim 5A, Pd minim 50W. Eu as pune unii mai mari ca BD245C, BD249C, TIP35C, legaturile facute cu sirme.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Da este din amplificarea de Kashtan...am dat de subiectul asta aseara dupa ce am reusit sa ard un kt 805 (din neatentie) :tryre . Vreau sa-l inlocuiesc cu BD 243 C, ascult la volum mic, rar vede jumatate din volum. Trebuie sa-i schimb pe amandoi finalii sau merge si daca il schimb doar pe cel ars? Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator Toderita Andrei

Buna ziua,

revin pe acest subiect...pana la urma KT805 AM cu ce trebuie inlocuit, va intreb acest lucru deoarece am incercat sa-I inlocuiesc cu BD243C si se aud foarte incet fata de KT805AM.

Link spre comentariu
Vizitator Toderita Andrei

Asta am observant...dupa ce I-am lipit ....dar problema e ca daca ii lipesti invers numai pot sa-I pun radiatoarele...cum ma sfatuiti sa-I lipesc ca sa las si radiatoarele de aluminium...ca am prajit doi tranzistori...si nu ca ar fi mare paguba 2 lei...dar  nu stau acum sa am grija sa nu dau tare si alte prostii de gen...ai momente in care vrei sa asculti o melodie mai tare...I-am dat la jumatatea volumului si s-au prajit! Multumesc.

Link spre comentariu

Asta am observant...dupa ce I-am lipit ....dar problema e ca daca ii lipesti invers numai pot sa-I pun radiatoarele...cum ma sfatuiti sa-I lipesc ca sa las si radiatoarele de aluminium...ca am prajit doi tranzistori...si nu ca ar fi mare paguba 2 lei...dar  nu stau acum sa am grija sa nu dau tare si alte prostii de gen...ai momente in care vrei sa asculti o melodie mai tare...I-am dat la jumatatea volumului si s-au prajit! Multumesc.

Uite asa se face colectoru il lipesti Emitoru si Baza indoi pinii in sus si ii lipesti cu 2 fire Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări