Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire sau eliminare carton doza de tabla.

vdingo11

Postări Recomandate

Salutare. Trebuie sa inlocuiesc o priza dintr-o doza veche de tabla si acel carton din interior s-a deteriorat. Este bine sa il inlatur definitiv sau pot pune orice alt tip de carton in loc? (este acel carton unul special care nu intretine arderea in cazul unei supraincalziri?)Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lorik199

2

• Mishu_17

2

• vdingo11

2

• H Robert

1

Top autori în acest subiect

Este carton electroizolant si previne un scurt in cazul unor fire dezizolate sau sa te curenteze daca numai unul singur atinge tabla.Poti pune preventiv unul mai gros sau o foaie de plastic mai grosuta.

Link spre comentariu

Schimba si doza daca schimbi priza, de ce te chinui sa pui carton etc,cred ca cartonul din doza este carton electrotehnic,bineinteles ca nu poti a pui orice carton ci doar un carton tratat, cel mai bine schimbi doza de metal cu una din material plastic mergi la magazin si ceri doza aparat asa se numesc.

Link spre comentariu

Este carton electroizolant si previne un scurt in cazul unor fire dezizolate sau sa te curenteze daca numai unul singur atinge tabla.Poti pune preventiv unul mai gros sau o foaie de plastic mai grosuta.

Nu cred ca exista preventiv la instalatiile electrice. Trebuie ceva sigur si definitiv.
Link spre comentariu

Mergi in oras ia o doza de metal, scoate-i cartonul si baga-l in doza din perete. Era poe vremuri carton ~pespan~ (se folosea la bobinaje) care putea fi inlocuit cu folie PET alba. Poti folosi si o bucata de la o sticla PET, de aia de la apa carbogazoasa pt ca e mai groasa.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

In primul rand eu nu am vazut doze de aparat (se mai numesc si vandoze) metalice de cand invatam sa infig surubelnita in pupitru. Prespanul era de fapt un sandwich din doua foi de carton si una de polietilena. Cartonul din dozele metalice era carton unistrat impregnat cu o solutie care ar fi trebuit sa intarzie flacara. Poti folosi o coperta de caiet, nu carton ondulat (nu se va fixa) ca nu iei foc din atata.

Insa cel mai bine schimbi doza cu una de plastic, cele conice sunt mai bune. Se fixeaza cu ipsos.

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări