Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

KMG clone belt grinder

katran

Postări Recomandate

• Răspunsuri 97
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• katran

28

• DanuAL

18

• goguboeru

8

• laurex

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator adriangali

Foarte profi realizat, adriangali.Prin ce metoda s-au taiat piesele de tabla?Vad cateva suruburi de reglaj cu cap tip "rozeta" , cele negre...de unde le-ai procurat?

Alin,Tabla e decupata dupa desenul in acad cu un cnc cu plasma de catre furizorul local de produse siderurgice, iar rozeta e de la o firma care vinde organe de asamblare, daca-i spun numele aici cred ca nu e bine.referitor la faptul ca masina pare supradimensionata, KMG-ul original e si mai "ruseasca" piesele sint facute din tabla de 1/2". La masina facuta de mine asamblarea e mai badarana dar alegerea a fost facuta pentru ca mi-ar fi fost greu sa gauresc precis pe cant tabla de otel de 10mm, iar suprafetele rezultate din taierea cu plasma ar fi trebuit in prealabil frezat, ceea ce e in afara posibilitatilor mele.o alta observatie: daca banda de slefuit e lasata pe masina, adica tensionata, la urmatoarea folosire este foarte instabila o perioada ( fuge stanga-dreapta) apoi incet incet isi revine.Concluzia: e mai bine sa demontezi banda daca nu lucrezi mai mult timp. katran, la masina facuta de tine am vazut ca si rola antrenoare este "butoias", asta ajuta la o mai buna stabilitate a benzii? adica fuge banda in lateral in timpul lucrului?toate bune,Adrian
Link spre comentariu

Nu stiu cat de stabila e ...inca n-am testat intensiv chestia . Ce pot sa spun e ca am incercat sa " misc " banda abraziva in timpul rularii si n-am reusit ... Impingeam cu un capat de teava de otel in banda , in toate directiile , si nu pleca nicaieri . Este adevarat ca n-am fortat la limita , dar se pare ca rola aia face ceva bine ... cheers. P.S frumoasa masina de fier ... solida si practica . Felicitari .

Link spre comentariu

Frumoase masini si utile . Eu am una solida construita pentru a plana suprafete de lemn de stejar , 2,5m lungime dar o folosesc la mai multe operati cu succes pe toate partile unde se invarte banda cate un dispozitiv.La lemn foloseam granulatie de 80 la banda , incearca cu 60 sau 40 si vezi sa fie pentru metal .Rolele tip "butoias" au rolul de a mentine banda pe traiectorie .

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 8 luni mai târziu...
Vizitator mortimer

foarte frumos grinderu......dar de ce nu ai lasat cu latimea bandei de 100 mm?

intreb si eu ca m-as apuca la asa ceva,numa rata de antrenare imi ridica probleme....

am una dar e pe duca,are niste alveole inauntru,din cauza rotatiei centrifugala se umfla sre exterior,

si asigura o aderenta buna............numa problema e ca nu gasesc nicaieri la noi in Ro.asa ceva,

sau nu stiu sa caut:) ...........daca stiti ceva scrieti va rog

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator mortimer

Va salut,ma bag si eu in vorba si va prezint proiectul meu de iarna trecuta, un polizor cu banda in stil KMG construit din tabla de otel de 10mm, asamblat in mare parte prin sudura, motor de 1,1kw 3400 rpm alimentat prin convertor de frecventa, proiectat pentru viteza maxima a benzii de 28m/sec., lungime a benzii 1500mm.latime 50mm, o singura rola butoias, cea intinzatoare.Ca element de noutate ( poate exista deja pe alte masini similare dar eu nu am vazut) eu i-am montat un intinzator cu forta variabila, confectionat din cel mai puternic arc cu aer comprimat pe care l-am gasit la magazinul local de mobila. Utilitatea lui sa dovedit limitata, l-am facut mai mult pentru ca nu am reusit sa aflu initial care e forta optima de intindere.Polizorul functioneaza foarte bine, de remarcat ar fi absenta vibratiilor, capacitate impresionanta de a "topi" metal in scurt timp.Ca neajunsuri ar fi faptul ca la apasarea mai puternica a obiectului de polizat in portiunile laterale, banda are tendinta de a iesi usor de pe traiectorie, un motor mai puternic ar fi de folos la incarcare maxima (polizare pe suprafata mare cu granulatie mare).O alta limitare ar fi rulmentii rolelor mici pe care i-am luat in versiunea de 5lei si in plus depasesc si regimul de turatie, consecinta e ca se incalzesc dar par a fi ok in sesiuni de maxim 10 min.toate bune,Adrian

Sal.......poti te rog sa-mi spui cum calculezi viteza benzii?   este vreo formula?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Se calculeaza circumferinta rotii antrenoare, rezulta o lungime pe care o exprimi in metri inmultita cu numarul de rotatii pe minut al rolei antrenoare si rezulta o viteza in metri pe minut. Se calculeaza ulterior in metri pe secunda, de obicei corpurile abrazive au specificata viteza periferica in metri pe secunda.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări