Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

KMG clone belt grinder

katran

Postări Recomandate

In ultimele poze postate, se vede jucaria care arata bine si un ''obiect'' galben pe ea. In locul obiectului provizoriu, vine un amortizor, exact ca cel auto, sau un resort care vor fi montate in asa fel, incat la montarea benzilor, resortul/amortizorul vor fi comprimate (manual) in jos, la modelu' asta. In acelasi timp roata cea mare se trage mai in exterior pentru o intindere mai buna a benzii, urmand sa fie blocata, ulterior se lasa liber resortul/amortizorul ceea ce duce la o intindere suficienta a benzii. Asteptam sa-i ajunga amortizoru' sa vedem cum functioneaza jucaria!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 97
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• katran

28

• DanuAL

18

• goguboeru

8

• laurex

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

O.K , n-am mai avut rabdare si am cumparat o banda de 300mm latime si 2000mm lungime din care am sfasiat

o bucata de 50mm ... pistonul de tensionare e luat de la o toneta cu accesorii de mobila , impinge cu 10-11 kile .

Primele teste de functionare au mers bine , tracking-ul si tensiunea se regleaza corect , problema ramane motorasul ...

Cand polizez ceva mai serios , pierde turatie si se flescaie ... trebuie un motor de minim 1Kw cu un variator de turatie .

Din cauza lungimii mai mari a benzii a trebuit sa scot bratele mai in fata , dar nu e problema , se aseaza bine ... apare

totusi o vibratie undeva , cred ca e de la motor ... mai vedem .

Posted Image

Posted Image

.........................................................................

Link spre comentariu

''Kill Bill'' :) Arata bine!!! Jucaria e prinsa de blatul de lemn? Blatul de lemn, la randul lui, e prins/fixat bine pe masa? Vibratii n-au cum sa nu apara, mai ales ca rola e mai lunga decat ''se cere''(asta e unul din factori). Cu prenandez se fac lipiturile de imbinare a benzii, am intrebat.

Link spre comentariu

Mersi fain pentru aprecieri . E prinsa doar de placa aia cu canale ... iar placa sta liber pe blatul ala din MDF ... Nici macar blatul nu e prins de masa in vreun fel ... O sa-i fac un stand teapan , dar cand fac rost de un motor serios ... Vreau sa fac totusi un test de polizare in otel , sa vedem ce poate in starea actuala ... mai dupa amiaza insa , ca sunt daramat ...azi noapte am fost in tura . cheers.

Link spre comentariu

Revin la o informatie postata anterior. In cazul special in care ne aflam (banda abraziva) nu se poate monta intinzatorul de asa maniera incat sa creeze unghiuri de infasurare cat mai mari, deoarece ar veni in contact cu partea abraziva a benzii. Recomandarea ramane valabila doar in cazul curelelor late. Altminteri felicitari pentru constructia foarte rapida si de buna calitate. Pasiunea in domeniu este evidenta.

Link spre comentariu

Revin la o informatie postata anterior. In cazul special in care ne aflam (banda abraziva) nu se poate monta intinzatorul de asa maniera incat sa creeze unghiuri de infasurare cat mai mari, deoarece ar veni in contact cu partea abraziva a benzii. Recomandarea ramane valabila doar in cazul curelelor late. Altminteri felicitari pentru constructia foarte rapida si de buna calitate. Pasiunea in domeniu este evidenta.

Multumesc , apreciez . Dupa cum spuneam , exista o serie de probleme ... in primul rand motorul , care este subdimensionat , si in al doilea rand , nepriceperea mea evidenta ... nu reusesc sa echilibrez roata aia mare nici cum . Am o bataie de vreo 3 zecimi , care probabil i-mi da niste vibratii nedorite . Va trebui sa refac axul respectivei roti , si sa mai studiez cum se monteaza corect un ax cu rulmenti la o roata , in asa fel incat sa nu existe jocuri sau batai ... De asemenea , banda abraziva nu este foarte indicata pentru metal , se cam incarca si nici nu indeparteaza material cum ar trebui ...poate e si de la faptul ca " grit-ul " benzii este 80 , probabil o banda grit 40 sau 60 ar merge mai bine ... Deci , deocamdata work in progress ... experimentam , incercam si alte chestii ...pana reusim sa obtinem un rezultat decent . cheers .
Link spre comentariu

O sa-mi sara lumea'n cap, dar chiar nu fac reclama la cei de la Carbochim! Poate ai prin zona un dealer Carbochim si gasesti acolo smirghel bun. Iti dai seama ca granulatia de 80 e destul de fina pentru a ''manca'' din metal. Cum spui, incearca cele de 40-60, turatie mai mica, etc. Daca motorul nu duce, sa ai o viteza constanta, o sa te cam chinui.

Link spre comentariu

Atunci cand o scula abraziva tinde sa se incarce cu metalul aschiat, de vina este in primul rand turatia neadecvata. Trebuie studiata turatia necesara procesului, pentru diferitele materiale. De fapt trebuie studiate vitezele liniare ale benzii, deoarece sunt in relatie directa cu turatiile motorului. Vibratiile rotii mari, depind de asemenea de turatie si trebuiesc indepartate ulterior prin echilibrarea rotii. De regula insa nu sunt doar vibratii ale rotii mari ci sunt vibratii ale sistemului. Intrucat roata mare are un rol de acumulator de energie (volant) trebuie de regula confectionata alta cu un moment de inertie mai mare - adica mai grea. Aproape sigur regimul vibratiilor se va imbunatati. Este insa probabil, ca schimband motorul (alt acumulator energetic) asa dupa cum intentionezi, sa dispara si vibratiile.

Link spre comentariu
  • Administratori

katran, ai vazut al meu din ateliermotorul care il detine din fabrica este de 4kw trifazat...Putere motor iesire S1 100% = 3,0 / 4,0 kW ( 400 V)Putere motor intrare S6 40% = 4,0 / 5,5 kW ( 400 V)

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator adriangali

Va salut,ma bag si eu in vorba si va prezint proiectul meu de iarna trecuta, un polizor cu banda in stil KMG construit din tabla de otel de 10mm, asamblat in mare parte prin sudura, motor de 1,1kw 3400 rpm alimentat prin convertor de frecventa, proiectat pentru viteza maxima a benzii de 28m/sec., lungime a benzii 1500mm.latime 50mm, o singura rola butoias, cea intinzatoare.Ca element de noutate ( poate exista deja pe alte masini similare dar eu nu am vazut) eu i-am montat un intinzator cu forta variabila, confectionat din cel mai puternic arc cu aer comprimat pe care l-am gasit la magazinul local de mobila. Utilitatea lui sa dovedit limitata, l-am facut mai mult pentru ca nu am reusit sa aflu initial care e forta optima de intindere.Polizorul functioneaza foarte bine, de remarcat ar fi absenta vibratiilor, capacitate impresionanta de a "topi" metal in scurt timp.Ca neajunsuri ar fi faptul ca la apasarea mai puternica a obiectului de polizat in portiunile laterale, banda are tendinta de a iesi usor de pe traiectorie, un motor mai puternic ar fi de folos la incarcare maxima (polizare pe suprafata mare cu granulatie mare).O alta limitare ar fi rulmentii rolelor mici pe care i-am luat in versiunea de 5lei si in plus depasesc si regimul de turatie, consecinta e ca se incalzesc dar par a fi ok in sesiuni de maxim 10 min.toate bune,Adrian

post-65263-139829677629_thumb.jpg

post-65263-139829677701_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări