Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

KMG clone belt grinder

katran

Postări Recomandate

in lipsa unui dispozitiv de strunjit sferic acel butioas nu se poate obtine doar prin prelucrarea capetelor cilindrului sub un anumit unghi ? Se obtine o forma de trapez astfel iar muchiile pot fi atenuate cu smirghel eventual.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 97
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• katran

28

• DanuAL

18

• goguboeru

8

• laurex

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

...Se obtine o forma de trapez astfel iar muchiile pot fi atenuate cu smirghel eventual.

Nu! Tesirile laterale trebuie sa fie sferice racordate printr-o raza mai mica cu portiunea cilindrica. Sfera este forma naturala pe care o poate lua cureaua/banda in timpul lucrului. Altfel marginile benzii se vor rasfrange, dar nu vor atinge cele doua suprafete conice, decat in mod aleatoriu.
Link spre comentariu

in lipsa unui dispozitiv de strunjit sferic acel butioas nu se poate obtine doar prin prelucrarea capetelor cilindrului sub un anumit unghi ? Se obtine o forma de trapez astfel iar muchiile pot fi atenuate cu smirghel eventual.

Eu raman la afirmatiile de dinainte de descoperire a strungurilor :) .... si anume - teoria e una, practica e alta! Se poate face butoiasul si pe un strung clasic - 100%. E nevoie de indemanare, vointa si placerea de a prelucra! Dupa strunjirea in unghi (eu zic ca 2-3 grade de inceput e suficient), raza de pe margini se poate face chiar cu pila, dar sa fim mai conventionali, o facem cu un cutit profilat cu placuta vidia - nu spuneti ca nu merge ca vorbiti degeaba! Am facut la sfere din pila de mi s-o urat! Am niste repere cu raza R12, cota din desen, iar unul din cutite l-am facut/format de strung cu ajutorul unei pietre ptr. biax rotunda, un alt cutit l-am facut direct la polizor. Se strica marginea pietrei, dar iasa un cutit cu care faci raze simetrice, asta daca se doreste mai multa precizie, rugozitate decat cu pila.Aici, la minutul 1:10 se vede cum se prelucreaza butoiasul pe cnc -

post-67498-139829667935_thumb.jpg

post-67498-139829667952_thumb.jpg

Link spre comentariu

Volantul care are cateva sute de grame chiar mai mult in cazul mag. poate sa antreneaze si toata mecanica prin intermediul rotilor dintate sau cu frictiune. Uneori de la deschiderea trapei casetei la inchiderea ei , repede inainte /repedeinapoi, redarea , unde apare si forta exercitata de rola presoare, oprirea automata la cap de banda/caseta, sistemul de "revers"(schimbarea mecanica automata a sensului de deplasare a benzii prin fata capului de redare). Si toate acestea se aplica si la magnetofoane unde apar rolele cu banda mai mari si mai grele.

Adaptat la scara mecanismului apar forte ce ar putea sa o scoata de pe pozitie

Deci nu are viata asa usoara acea curea. Importanta era raza de curbura a acelei fulii ,care era destul de pronuntata fata de latimea curelei.

Dar puneti Domnilor cate role/dispozitive antidezbracare doriti, nu se supara nimeni . Info a fost oferita ,se foloseste sau nu .

Link spre comentariu

Hmm... se pare ca parerile sunt impartite . Din ce am vazut si eu pe tube , unii pun acea rola butoi pe ansamblul de tensionare/tracking ... altii , folosesc aceeasi rola pentru antrenare . Presupun ca sunt avantaje si dezavantaje in ambele cazuri , se pare ca va trebui sa experimentez . Sa ajungem pana acolo insa ... In alta ordine de idei , o sa incerc sa fac o rola de test , sa vad daca-mi iese ... o sa strunjesc conic ( 5-10 grade ) in ambele parti , lasand la mijloc o banda dreapta de vreo 10-15mm , apoi o sa incerc sa rotunjesc cu pila / smirghel ...

Link spre comentariu

DanuAL piese ca astea au fost primele piese strunjite de mine in liceu .Erau suruburi de fixare a blaturilor de scaune pt salile de clasa. Aveau cap rotunjit (il faceam din mana fara dispozitive )si filetam cu filiera de 6 mm. Ce amintiri.Scuze pt offtopic va rogIn filmuletul pus de DanuAL eu vad ca doar rola de antrenare/fulia este butoi, da io stiu ca's mai chior si poate ca nu e asa...

post-63486-139829667981_thumb.jpg

Link spre comentariu

Poftim ...asta mi-a iesit . Am facut gaura rulmentului ( 35mm / 11mm ) si coroana dintr-o singura prindere , apoi am taiat

chestia si am prins-o cat am putut eu de centrat pe partea cealalta , sa pot face cealalta gaura de rulment . Procedeul e

destul de simplu , strunjire la 5 grade pe o distanta de 20mm ( rola are 65mm diametru si 54mm latime ) in ambele parti ,

lasat o banda curata pe mijloc , pilit , smirgheluit , lustruit ... Cat de simetrica este dracia , asta e alta poveste ...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Nu incepeti sa dati cu pietre , nu sunt strungar profesionist ... daca sunt erori , semnalati-le , sa pot rectifica in timp util . Thanks .

Link spre comentariu

@goguboeru ar fi pacat sa va lase vederea asa de tanar ... Mai incercati odata poate vedeti si al 2lea butoias montat! Depinde de care video vorbiti, dar daca ne referim strict la cum e proiectul KMG belt grinder, acolo's ambele butoiase din fabrica.Piesele din poze, sunt nit'uri! Fara filete, ceva simplu. Se folosesc la Ifroane, TAF'uri, tractoare, s.a.m.d. Nu discutam de piesele mele si de gravitatea prelucrarilor lor, discutam de butoiase si de cum se pot prelucra ele pe un strung clasic. Katran, mai rotunjeste-i putin marginile, capetii, si e ''mama lor''! Spun asta ca in caz de ajunge smirghelu pe margine, in timpul centrarii, sa nu se taie.Am gasit si planurile pe pc. Poate ajuta si pe altii.

GRINDER PLANS 1.pdf

GRINDER PLANS 2.pdf

GRINDER PLANS 3.pdf

GRINDER PLANS 4.pdf

Link spre comentariu

Rola de la intinzator MIE i-mi pare diferita. Nu imi dau seama bine ,nu se distinge clar .Dar oricum nu are importanta ,sa fie si 'nşpe butoiase sa mearga e important.

Link spre comentariu

Absolut corect , in proiectul KMG , ambele role ( tensionare/tracking si antrenare sunt in forma de butoi . O sa adopt aceeasi solutie si eu ... presupun ca indivizii au testat designul si nu degeaba au ajuns la concluzia asta . Sa vedem ce sunt in stare sa mai mesteresc azi ...

Link spre comentariu

Tot mai aproape de adevar! Ai pregatit si roata de 200 diametru? Am observat ca la ultimele modele scoase pe piata, una dintre rotile mici e cu cauciuc, probabil ptr. o aderenta mai buna. Nu mai tin minte unde am vazut spray cu caucuic lichid. Cred ca ar ajuta un strat, fie el cat de subtire, pe toate rolele.Ca motorizare, ce folosesti? Un motor de minim 1kw si un convertizor si-ar spune cuvantul.

Link spre comentariu

Mi-a adus astazi cineva o " placinta " de aluminiu ... turnata din topor asa .... am muncit vreo 2 ore la strung sa scot roata aia ... sa vad cum pun niste cauciuc pe ea ... Inca n-am motor ... nici nu stiu cum sa fac , direct drive sau cu fulie ? E clar ca trebuie viteza variabila , adica un motor in 3 faze controlat de un convertizor de frecventa , cred ... cheers

Link spre comentariu

Am citit cateva topicuri dedicate in care unii au incercat viteze mai mari de 3000rot/min. Pe la 4000-5000rot/min e ok, rulmentii rezista! Dupa turatiile astea s-or plans de calitatea rulmentilor. E drept, posibil ca la unele materiale sa ai nevoie de o viteza mai mare, dar eu mizez si pe granulatia smirghelului. Daca o luam babeste, un sistem cu fulie e anevoios din moment ce pui convertizor, dar la fel de bine ar fi util ptr. atenuarea vibratiilor mai ales daca folosesti curele late.Depinde de cum te-ai gandit sa faci montajul motorului - pe banc, in dreptul jucariei sau undeva amplasat in partea de jos?! O chestie interesanta am vazut la cativa, monteaza o fulie intermediara pe un ax. Pe un capat angreneaza rola jucariei, iar pe cealalta parte are montat un disc cu smirghel, cateodata util si ala.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări