Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

KMG clone belt grinder

katran

Postări Recomandate

• Răspunsuri 97
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• katran

28

• DanuAL

18

• goguboeru

8

• laurex

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cam asa ceva mi-a iesit ...deocamdata . Mai am de gandit niste chestii ... Alinierea rolelor , modalitatea de a

modifica tracking-ul benzii abrazive , vitezele de deplasare ...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Interesant ar fi de executat doua masini si dispuse cu rotile alaturat, o masina fixa iar cealalta masina cu posibilitatea de reglare spre a se putea regla apropierea dintre roti iar cu acest utilaj se pot face holkerele de la cutite in varianta profesionala.

Link spre comentariu

In loc de galet,merge o rola butoi,Google "Flat belt crowned pulley".La slaifurile pt lemn nu am vazut cauciuc,sunt 2 cilindri metalici cu fi aprox 20cm.Treaba se face din tensionarea benzii si suprafata mare de contact.Banda continua se poate fabrica cu un prenadez mai de soi. Carbochim e ok.

Link spre comentariu
Vizitator Dulgherul

Rola butoias este obligatorie sa fie rola care transmite miscarea la banda,forma de butoias ajuta la mentinerea benzii centrata pe rola

-parerea mea este ca bannda trebuie sa stea pe o suprafata mai mare ca aderenta pe rola de antrenare altfel o sa patineze la fel ar fi bine sa fie acoperita rola cu cauciuc sau sa fie dintrun material antiderapant sa nu-i permita sa patineze

-eu personal la schitele care lea facut katran as reduce inaltimea ansamblului cu rola de centrare in asa fel incat banda sa nu depaseasca inaltimea platenului

http://youtu.be/fROt8LFNgao asta e facut de mine din cateva fiare avute prin jurul casii

Link spre comentariu

Ori toate butoiase,ori nimic.Eu zic ca e de preferat butoi sau cilindru in loc de galet,pentru ca la miscari laterale ale benzii,aceasta va freca in marginea santului la galet si se va distruge ori galetul ori banda.Pe schitele de mai sus,eu as pune roata mare drept motrica pentru suprafata mare de contact.Cu calculele de rigoare,sa rezulte o viteza de max 20m/s a benzii.Alta chestiune,patinajul,nu e o mare problema, decat sa chinui motorul sau sa rupi banda cu cine stie ce bucata ciudata de material bagata aiurea mai bine patineaza un pic,observi si modifici pozitia sau apasarea.Evident,patinare rezonabila.Nu imi dau seama daca e posibil pe schita,dar in partea de sus,exact sub banda,ar merge o "masuta",pentru slefuit cant drept(de exemplu).

Link spre comentariu

O.K , i-am pus masa , dar n-am coborat rola de centrare pentru ca am comandat deja pistoanele de compensare ... Nu prea mai

merge ...si oricum nu inteleg de ce ar trebui s-o fac ... argument ?

Cat despre rolele butoi , ar fi foarte buna ideea , dar n-am idee cum sa le fac ...ar trebui ca rola de tracking si cea de antrenare sa fie butoi , restul nu ...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator Dulgherul

ca argument de ce ar trebui sa cobori rola de centrare-daca te uiti putin la partea de banda care calca pe rola de antrenare vei vedea ca ea invaluie rola pe o suprafata destul de mica,daca mai cobori putin banda va avea o asezare mai mare ceea ce ii va mari considerabil aderenta -@alin daca va face toate rolele butoias nu va putea centra banda pt in functie de uzura care o va avea fiecare rola o va face sa fuga in cu totul alta directi fata de alta rola-katran daca faci rola de antrenare butoias este suficient,in nici un caz nu pe cea de centrare o sa iti fuga banda in toate directile numai centrata nu va sta-eu am facut rolele din poliamida pa66 parca se numeste ca asta am avut,parca exista ceva mai bun ca aderenta dar nu mai stiu cum se numeste,voi reveni cu niste poze mai in detaliu mai tarziu daca doriti icon_jook

Link spre comentariu

Masuta aia e foarte bine ca in schite,eu ziceam de inca una dedesubtul benzii in partea de sus,adica intre rolele de sus.Motivul?Sa ai ceva suprafata pe drept sub banda cand polizezi,cum ai acum in schite impingi cu obiectul in banda,iar banda se flexeaza dupa neregularitatea obiectului de slefuit.E optionala oricum.Rolele butoi nu trebuie musai sa fie arc de cerc sau parabola,ce-o fi la butoi.Tesire la 10 grade de la centru spre margini,pe strung.E de ajuns.Daca mesterul de mai sus recomanda doar o rola butoi,se pare ca stie ceva din experienta,il cred,eu am doar experiente la scara mica cu treburile astea.

Link spre comentariu

Am inteles argmentul , e logic si de bun simt ... sa vedem cum reusesc sa mai cobor cativa centimetri ansamblul ala ... Multumesc .

Topicul se transforma in build-log ... am inceput la primul tooling-arm ( flat platen ) . Am reusit sa centrez/aliniez dracia in limita a 0.1mm ,

sa vedem mai departe ce reusesc ...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

....................

Link spre comentariu

Masuta aia e foarte bine ca in schite,eu ziceam de inca una dedesubtul benzii in partea de sus,adica intre rolele de sus.Motivul?Sa ai ceva suprafata pe drept sub banda cand polizezi,cum ai acum in schite impingi cu obiectul in banda,iar banda se flexeaza dupa neregularitatea obiectului de slefuit.

Aha , am inteles ...nu-i rea ideea , sa vedem cum reusesc sa inghesui ceva acolo ... thanks .
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări