katran Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 Am tot cautat ... n-am gasit un topic care sa se refere la asa ceva . A incercat cineva sa construiasca chestia ? Nu e cine stie ce mare scofala , dar pare foarte util ... Ca asa arata smenul ... nu mi se pare complicat , doar roata aia mare e ceva mai dificil de obtinut ... are vreo 200mm diametru si are banda de rulare din cauciuc dur sau poliuretan cred ... P.S Pozele sunt luate de pe site-ul : http://www.beaumontmetalworks.com , asa ca drepturile de autor nu-mi apartin . Link spre comentariu
katran Postat August 6, 2013 Autor Partajează Postat August 6, 2013 ... am facut o schita de principiu , sa vedem cam ce materiale ar fi nevoie ... singura mea problema e roata aia mare !!! Am cautat cu gogu , si am gasit niste roti care s-ar potrivi , respectiv cele de ghidaj de la transpaleti . A, si benzile alea abrazive ...se gasesc pe la noi ? Link spre comentariu
en Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 Banda abraziva continua se gaseste.Acest "KMG clone belt grinder" este un fel de polizor cu banda continua? Ceva asemanator se comercializeaza si pe la noi,alegerea modelului depinde de tipul aplicatiei. Link spre comentariu
katran Postat August 6, 2013 Autor Partajează Postat August 6, 2013 Banda abraziva continua se gaseste.Acest "KMG clone belt grinder" este un fel de polizor cu banda continua? Ceva asemanator se comercializeaza si pe la noi,alegerea modelului depinde de tipul aplicatiei.Da , este un polizor cu banda continua . Se foloseste in special pentru lame de cutit ( custom ) , are o gramada de accesorii ... Modelul asta in special foloseste benzi 2" x 72" ( cam 50mm latime si aprox. 1800mm lungime ) ... Nu l-am vazut pe nicaieri la noi in tara ... Mie i-mi place masina in sine cum arata ... si cred ca se poate folosi in multe aplicatii , d-aia ma atrage ideea s-o construiesc . Link spre comentariu
mihaighe Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 Dupa ce stiu eu este in tara firma care face banda la latimea si lungimea ceruta,aflu cum se cheama si revin cu detalii. Link spre comentariu
goguboeru Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 Cei ce lucreaza cu slefuitoare cu banda pot sa spuna daca este nevoie ca roata aceea mare sa fie cu cauciuc sau poliuretan sau metal. Ei stiu daca e utila sau merge si o suprafata dura, metalica.Si important este ca cel care o construieste sa stie daca o face dintr-un material dur ii va fi de folos sau are nevoie sa fie ca cea din poza.Roti din acelea am vazut la senilele de tancuri Poate asta e o idee ...Bob-Cat sau alt senilat Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 Roti din acelea am vazut la senilele de tancuri Roata aia se cheama galet.Guma e tare, tare pe ea nu gluma , ieseau niste bucse de suspensie la Oltcit bune din ea.Necazul e masa ei , e cam marisoara!Grig Link spre comentariu
goguboeru Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 Exact asa Galet multumesc , si ma gandeam ca pe la senilate mai mici dupa cum am zis poate gaseste daca trebuie neaparat.Si pe la masinile din tipografii am mai vazut roti cauciucate de diametre mai mici. Vin si IO cu idei de pe unde ar gasi asa ceva sper sa nu fie cu suparare Link spre comentariu
fenobarbital Postat August 7, 2013 Partajează Postat August 7, 2013 Cauciucul se poate prelucra dupa vulcanizare doar cu discuri abrazive (sau taiere, dar asta nu intra in discutie). Sint firme care distribuie role de toate formele si dimensiunile posibile si daca tot nu se gaseste una potrivita, se poate aduce la forma dorita pe strung, cu un "toolpost grinder".Alta varianta sint covoarele de cauciuc, fara insertie, unde se gasesc usor grosimi de 10mm; citeva rondele decupate , lipite pe o rola si fixate corespunzator prin presare, rezulta intr-un astfel de "galet" care de aceasta data iese cum vrea "proiectantul". Insa si de data asta ultima prelucrare va fi o rectificare.Piesa din imagine am postat-o ca exemplu, nu cel mai fericit, dar sa exemplific ca se poate lipii cauciucul destul de bine, se poate prelucra la dimensiune, pe strung si se poate rectifica, aici manual, fara pretentii. Link spre comentariu
goguboeru Postat August 7, 2013 Partajează Postat August 7, 2013 Rolele presoare de la magnetofoane si casetofoane atunci cand se deformau se rectificau prinse cu ajutorul unui ax in universalul strungului si cu un motor electric ce avea o piatra de polizor fixata de ax ce se inartea invers decit universalul se rectifica cauciucul. Motorul era fixat in portcutit. Merge si o masina de gaurit cu o piatra biax fixata cumva de carucior sau portcutit.In functie de granulatia pietrei iese si calitatea suprafetei( piatra alba rectifica bine)Rapid si foarte bine.Asta cand cauciucul nu devenea ca o plastilina dupa cativa ani(cass .Philips si rusesti) si nu mai aveai ce sa ii faci Link spre comentariu
acs Postat August 8, 2013 Partajează Postat August 8, 2013 ... am facut o schita de principiu , sa vedem cam ce materiale ar fi nevoie ... singura mea problema e roata aia mare !!! Am cautat cu gogu , si am gasit niste roti care s-ar potrivi , respectiv cele de ghidaj de la transpaleti . A, si benzile alea abrazive ...se gasesc pe la noi ? http://www.usinages.com/ferronnerie-tai ... 13721.htmlsapa un pic aici, si te lamuresti.Andreisau http://www.usinages.com/ferronnerie-tai ... 33-30.html Link spre comentariu
katran Postat August 8, 2013 Autor Partajează Postat August 8, 2013 Dupa cum spuneam ... roata de ghidaj pentru transpalet . Un design diferit , dar la fel de interesant ... Multumesc pentru informatii tuturor , apreciez . M-am apucat sa fac rolele mici ( aluminiu / tracking si drive wheel ) , proiectarea e aproape gata , urmeaza sa caut si restul de componente ( contact wheel , belt-uri , etc ) . Vreau sa construiesc chestia asta ... sa vedem ce-mi iese . Cheers. Link spre comentariu
Vizitator vicentiu olaru Postat August 11, 2013 Partajează Postat August 11, 2013 Salutare Sper sa nu se considere reclama,aflati ca in Oradea exista o fabrica ce produce benzi abrazive fara sfarsit,pe ce dimensiuni vreti... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 11, 2013 Partajează Postat August 11, 2013 Pai unde`i reclama?Un nume de firma ,ceva, omul cauta si poate`l ajuta "reclama" aia.Grig Link spre comentariu
katran Postat August 11, 2013 Autor Partajează Postat August 11, 2013 Multumesc , dar nu mai este necesar . Am comandat vreo 30 de bucati pe ebay , am gasit si roata aia mare ( 250mm dia. ) , facuta asa cum trebuie , cu janta de aluminiu si banda de cauciuc lata de 52mm , groasa de 15mm , la duritatea corecta pentru aplicatie . Momentan ma chinui sa desenez o schita mai inteligenta ... am mai gasit cateva variante de design foarte interesante , incerc sa combin cateva chestii ... Nu prea i-mi iese , cred ca m-am prostit ... Iau o pauza de cateva zile si dupa aia ma apuc din nou ( si asa trebuie sa astept dupa benzi si contact wheel , asa ca am timp ) . O sa incep la un moment dat un build-log , probabil in vreo saptamana ... sper sa fie interesant pentru toata lumea , si sa iasa si ceva uutil ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum