Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"Ciudatenie" electrica...

Vizitator atamanu

Postări Recomandate

Vizitator atamanu

Buna ziua. Sunt posesorul unui Ford Focus 1. Zilele trecute mi sa spart un proiector ceata, din bara. Am cumparat unul de pe net si l-am inlocuit singur ( nefiind mare scofala). Acu" daca omul n-are ce face isi cauta de lucru. Am zis sa-l dau jos si pe celalat sa-i curat oglinda de praf. Am efectuat cu succes operatiunea, l-am montat la loc, am pus contact pentru verificare si....functiona numai unul ( cel nou, inlocuit ) Am montat un nou bec, in cel nefunctional...ioc. Siguranta este buna, fiind unica pentru ambele proiectoare. In final, exasperat, am verificat cu lampa de control, daca am tensiune la firele de alimentare ale proiectorului. Culmea tupeului. Lampa de control se aprinde ( bec de 12v/ 21W ). Daca-l schimb si pun becul proiectorului ( 12v/55w ) pe aceeasi lampa nu mai functioneaza...Care sa fie fenomenul oare ? Multumesc pentru intelegere.posting.php?mode=post&f=21#

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marik2500

2

• xragon

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

E posibil sa nu ai masa buna. Becul de 21W ia ceva sub 2 AMPERI pe cand cel de 55W ia peste 4,5 AMPERI. Mai e si varianta sa fie chiar becul defect (incearca-l cu 2 fire pe baterie)! BAFTA!!! :101

Link spre comentariu
Vizitator atamanu

Multumesc pentru interes stimati confrati . - Becul/ Becurile , pentru ca am probat doua sunt bune ( probate direct pe baterie ) - La " contact " masa m-am gandit si eu, si in stadiul acesta am ramas ( la o " bunica " Dacie 1300 era foarte simplu de rezolvat ) La tigaia asta, recunosc, sunt depasit, iar " contact soclu " nu este cazul, pentru ca firele se cupleaza la bec cu " papuci " si le-am frecat de-a dat naiba-n ele. Cred ca singura solutie este o " consultanta " la service....

Link spre comentariu

Ia un aparat de masura sau o lampita de 12v si vezi ce nu iti ajunge la bec (+) sau (-). In functie de asta cauti o schema electrica a masinii si vezi: daca nu ai (+) probabil ca este releul, iar daca nu ai (-) este o masa desfacuta. Daca un bec arde si unul nu atunci nu e releul ci unul din fire ale proiectorului. Vezi ca undeva in manunchi se intalnesc cele din partea stanga cu cele din partea dreapta. Acolo unde se face multiplarea se mai poare sa intre apa si ,,înverzește,,!

post-41319-13982966506_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări