costinium6 Postat Octombrie 4, 2013 Partajează Postat Octombrie 4, 2013 Domnule Bratu imi cer scuze dar va intreb ce varsta aveti?TOATE INVERTOARELE DE SUDARE SE ALIMENTEAZA IN CURENT CONTINUU. Link spre comentariu
bratueduard Postat Octombrie 4, 2013 Partajează Postat Octombrie 4, 2013 Domnule Bratu imi cer scuze dar va intreb ce varsta aveti?TOATE INVERTOARELE DE SUDARE SE ALIMENTEAZA IN CURENT CONTINUU.abia acum inteleg ca nu exista invertor fara a se alimenta din DC.......Mai este relevanta varsta?In momentul in care: un invertor: face doar o transformare de curent/tensiune (nu se specifica ca ar functiona exclusiv in dc ca si intrare).Nu crezi ca ai omis ceva aici?Mai ales ca nu te poti concentra la "on-line" cu intrebarea initiala din topicul in care suntem off-line.Pe "aidi card" scrie ca sunt nascut in 1976.acum sa nu mai intrebi si care este diferenta intre tensiune si curent.......L.Edit.In definitie, un invertor, transforma energia DC in AC.... in regula.Invertorul de DC to DC ce dracu mai face?Ori daca avem DC-DC avem si DC-AC....O regula de trei simle demonstreaza ca avem si AC-DC. nu?asa ca: definitia se poate contesta/modifica. Link spre comentariu
costinium6 Postat Octombrie 4, 2013 Partajează Postat Octombrie 4, 2013 eu sunt in 79' deci sursele de SUDARE ("sudura" este rezultatul), sunt acum electronice, aceste aparate sunt diferite de transformatoarele si triodinele de acu 30-40 ani.Aceste aparate redreseaza tensiunea retelei, o filtreaza si o folosesc ca atare in Vcc. la monofazat au nevoie de 300-350Vcc si la trifazat de 600Vcc.Cred ca vorbim de aparate diferite si ne confruntam aiurea. Link spre comentariu
bratueduard Postat Octombrie 4, 2013 Partajează Postat Octombrie 4, 2013 Cred ca vorbim de aparate diferite si ne confruntam aiurea.Asa este.... ne confruntam aiurea.Ideea de invertor (de sudura) la mine era: 220AC redresat corespunzator se transforma in ~60V DC la minim 110A.Scuze. perceptii diferite ca si origini a confruntarii este bine? Link spre comentariu
costinium6 Postat Octombrie 4, 2013 Partajează Postat Octombrie 4, 2013 sursa de sudare monofazata se alimenteaza din 220Vca dar de fapt ea o redreseaza si o duce la 308-310Vcc. la aceasta tensiune se poate ajunge cu cele 24 acumulatoare de 12 Vca. ai pm. Link spre comentariu
geomx Postat Octombrie 4, 2013 Partajează Postat Octombrie 4, 2013 sursa de sudare monofazata se alimenteaza din ....... ia fa o cautare pe google cu "invertor sudare" si vezi ce rezultate iti returneaza... sau cauta in dex termenii "sudura" si "sudare".. deci sursele de SUDARE ("sudura" este rezultatul), sunt acum..... Vad ca la ora asta e cam contagioasa si sper sa nu ma molipsesc si eu ..... Poate ca ideea cu alimentarea direct in cc e buna...elimini astfel un invertor care sa-ti converteasca din cc in 220ca si in principiu invertorul de "sudare" (asta ca sa vorbim aceeasi limba ) este in esenta un alimentator in comutatie de putere mai mare. Problema e alta in schimb: cu 24 de baterii de 35A sa fie mai usoare (200kg) si 25 panouri de 50W sa fie mici ca dimensiune si un sistem de pliere. fiecarei baterii i se atasaza cate un panou dupa care se inseriaza tot sistemul Tinand cont ca toate panourile trebuie sa aibe cam aceeasi orientare (adica nu merg puse unu pe o parte iar altu pe cealalta parte a "masinutei" si panourile inca au dimensiuni mari deci iese cam mare ....cel putin dimensiunea unui tir... greutatea panourilor si chiar a acumulatorilor este minora la dimensiunile astea.... plus ca mai trebuie scosi ceva bani si pentru confectionarea suportilor panourilor...(iar daca faci un sistem de pliere a lor atunci trebuie materiale mai scumpe (nu prea merge mecanisme din fier ordinar ca ruginesc si se intepenesc...plus faptu ca sau e unu care da la manivela sau consumi ceva energie electrica pentru asta). Uite ce am gasit la repezeala pe un site de ocazii ( e vorba de panouri noi nu sh): Panouri solare fotovolatice 50w 329 RON Cel mai bun pret aproximativ 1,5 $/watt sau 1,2 euro/watt Dimension 710x545x30mm) Maximum Power (Pmax) 50Watts Maximum Power Voltage (Vmp) 17.6V Maximum Power Current (Imp) 2.86A de aici se trag urmatoarele concluzii: deci un panou dinasta pus pe un acumulator in paralel la curentul de 2,86A...nici macar 1/10 din capacitatea acumulatorului...deci il va incarca in cel putin 18 ore daca este descarcat...deci cel putin o zi intreaga...adica sudezi din doua in doua zile cateva ore...asta daca e soare. Tu bagi panoul in paralel direct pe acumulator sau ii mai faci vreun dispozitiv ceva de incarcare? Nu de alta dar e posibil ca acumulatorii sa nu fie intotdeauna perfect echilibrati . Unii pot fi mai incarcati iar altii mai putin sau un panou mai murdar decat altul.... ....cu panouri in soare timpul de sudare se dubleaza..... esti ca aia 2,86A care nu reprezinta nici 1/10 din capacitatea acumulatorilor vor putea sa iti dubleze timpul de sudura?... io zic ca nu ...Un gen cu invertor pe el care nu mai necesita alt aparat costa in jur de 8000 lei. adica ce vrei sa faci cu generatoru asta?....daca vrei sa-l folosesti direct sa sudezi de la el ...atunci de ce mai faci investitia in panouri fotovoltaice, acumulatori etc.....???? sau vrei sa-l folosesti sa incarci acumulatorii cu el? Crezi ca daca incarci acumulatorii din generator va creste randamentul? Daca unuia din acumulatori ii scade capacitatea?.. din 35Ah va avea doar 10Ah ?...ai idee ce se intampla in acest caz cu toata instalatia ta????? Oare cat timp vor rezista acumulatorii aia? Pun pariu ca dupa prima iarna o sa o ia razna acumulatorii....adica o sa cam trebuiasca schimbati anual.... adica facand abstractie de pretul de constructie iniala ca oricum sunt bani europeni moka..... dar te va costa prea mult sa folosesti si sa intretii.... sistemul baterii+panouri are randament net superior dat fiind faptul ca generatorul mananca 390ron pentru aceiasi timpi de sudare/zi acu` cu calculele astea exacte chiar m-ai dat pe spate... fix 390 ???? cu ce fel de electrozi ai ajuns la valoarea asta? rutilici, bazici????? Calculul este estimativ chiar putin umflat la preturi, avantajul panourilor este ca acea energie data de ele cand nu se sudeaza poate fi folosita la orice altceva gratis si chiar e multa. Adica ai si exagerat la preturi....iese si mai ieftin....exista chinezisme si mai ideale care nu se strica deloc... probabil ca ai fau calculul cu cele mai scumpe componente de pe piata.... Deci dupa ce sudezi toata ziua ....mai poti sa si folosesti energia aia gratis...ca doar n-o sa sudezi si noaptea... probabil ca pe masura ce consumi mai mult isi da drumu se largeste si va curge din ce in ce mai multa energie... Nu mai zic ca daca ai de sudat intre doua blocuri sau in padure si n-ai soare adica soare este dar esti la umbra ... sau undeva pe camp pe aratura?...ai toate sansele sa ramai impotmolit...plus ca trebuie sa tot invarti masina dupa soare... De unde dracu ii incarci ulterior ori noaptea? de la vant (wind)? asta chiar e o idee bunaa1... ce-ar fi sa-l dotezi si cu o instalatie eoliana? E un coleg pe forum (daca nu si mai multi) care si-a facut o eoliana de 2,5 kw.... de la 2,5 pana la 6 nu e asa mult desi iti recomand minim 7,5 Cea mai buna solutie ar fi o masinuta de teren 4x4 dotata cu un generator bun si un aparat bun de sudura!!! Daca se doreste ceva scump atunci se ia o masinuta noua cea mai scumpa, cu multe roti de rezerva, cu multe dotari si multe "aere" conditionate....... Aproape tind sa cred ca se doreste ditamai investitia pentru un amarat de aparat de sudura de maxim 160A , o chinezarie care merge mai mult cu rutilici caci cu aia bazici se cam lipeste electrodu si se intrerupe.... Poate ca ar fi trebuit autorul topicului si sa ne spuna cam unde ar avea nevoie sa folosesca aceasta instalatie "portabila" solara... pe camp? in padure? in varf de munte? nu de alta dar poate am putea monta panourile pe un elicopter ceva...... ca banuiesc ca nu o face ca sa sudeze acasa in ograda ca hoby vreo 2-3 tevi ..... Link spre comentariu
costinium6 Postat Octombrie 5, 2013 Partajează Postat Octombrie 5, 2013 geomx ori faci glume ori nu ai inteles nimic.Sudare este proces si sudura este rezultat, daca o iei cu dexul vei afla ca toate cuvintele limbii romane se trag din franceza ceea ce este o ineptie de ordin politic.Daca te uitai la curentii pe care i-am indicat observai usor ca e vorba de electrozi bazici, rutilicii se sudeaza in Vca.Eu prin postarile mele pe acest topic nu am facut decat sa exprim avantajele unui astfel de sistem si faptul ca este usor de realizat. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Octombrie 5, 2013 Partajează Postat Octombrie 5, 2013 Niciodată nu trebuie omisă (intenţionat sau nu)puterea nominală a consumatorului.Orice dimensionare se face numai şi numai în funcţiede ea; regimurile particulare de funcţionare, în careputerea consumată la un moment dat poate fi (uneoricu mult) sub aceasta nu trebuie luate în considerare.În cazul de faţă s-a specificat de la început o valoarede 6 KW (putere utilă). Puterea consumată din bateriade acumulatoare va fi de 6,5 KW... 7 KW, în funcţie derandamentul aparatului de sudură.E o iluzie să credem că o biată baterie de 35 Ah (!) arfi în stare să susţină un asemenea consum; gândiţi-văla un acumulator "chinuit" de un electromotor-demarorde numai 1,5 KW... 2 KW (şi a cărui capacitate, în modobişnuit, este adeseori cel puţin dublă sau chiar triplă).Pentru 6-7 KW e nevoie de baterii absolut serioase, nude "jucării" de 35 Ah, problema încărcării lor devenind larândul ei una cât se poate de serioasă. Link spre comentariu
costinium6 Postat Octombrie 5, 2013 Partajează Postat Octombrie 5, 2013 eu am spus 24 de baterii de 12V 35A, inseriate. puterea trecuta pe aparat se refera la o fractiune de secunda pana se initiaza arcul electric dupa care scade, in scopul alimentarii aparatului printr-o siguranta suficient calibrata.de la acest banc de baterii se poate alimenta orice aparat care are sursa in comutatie, 300Vca este obtinuta prin redresarea retelei. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Octombrie 5, 2013 Partajează Postat Octombrie 5, 2013 Oricâte baterii s-ar înseria, capacitatea echivalentăeste aceeaşi cu cea a uneia singure, şi anume 35 Ah.Fiind vorba de 24 de baterii de 12 V înseriate, rezultăcă şi rezistenţa internă echivalentă va fi de 24 de orimai mare, fapt care la rândul său este un dezavantajdestul de mare. Link spre comentariu
costinium6 Postat Octombrie 5, 2013 Partajează Postat Octombrie 5, 2013 este adevarat si cu rezistenta interna dar invertorul va trage din baterii doar 7A pentru sudarea cu bazic de 2.5.daca as fi avut atatea baterii faceam testul acum. Link spre comentariu
verde Postat Octombrie 6, 2013 Partajează Postat Octombrie 6, 2013 este adevarat si cu rezistenta interna dar invertorul va trage din baterii doar 7A pentru sudarea cu bazic de 2.5.daca as fi avut atatea baterii faceam testul acum.Am facut eu testul demult, cu un invertor de sudura de 120A , dar doar cu 18 baterii de 40Ah cu gel ,cu electrod de 2,5 nu am reusit sa aprind arcul ,cu tensiunea de 240 vcc din baterii probabil cam mica ,fata de cea de 310vcc redresata de la retea ,cu inca 6 baterii sint sigur ca mergea. Link spre comentariu
costinium6 Postat Octombrie 6, 2013 Partajează Postat Octombrie 6, 2013 uff ai adunat 18 bacterii si nu ai mai avut inca 6? eu vreau sa fac test cu baterii de 1,5 dar e nevoie de 200. vad eu cum fac si testez. cu siguranta merge daca tensiunea necesara este aplicata invertorului. Link spre comentariu
giongiu Postat Octombrie 6, 2013 Partajează Postat Octombrie 6, 2013 Niciodată nu trebuie omisă (intenţionat sau nu)puterea nominală a consumatorului.Orice dimensionare se face numai şi numai în funcţiede ea; regimurile particulare de funcţionare, în careputerea consumată la un moment dat poate fi (uneoricu mult) sub aceasta nu trebuie luate în considerare.În cazul de faţă s-a specificat de la început o valoarede 6 KW (putere utilă). Puterea consumată din bateriade acumulatoare va fi de 6,5 KW... 7 KW, în funcţie derandamentul aparatului de sudură.E o iluzie să credem că o biată baterie de 35 Ah (!) arfi în stare să susţină un asemenea consum; gândiţi-văla un acumulator "chinuit" de un electromotor-demarorde numai 1,5 KW... 2 KW (şi a cărui capacitate, în modobişnuit, este adeseori cel puţin dublă sau chiar triplă).Pentru 6-7 KW e nevoie de baterii absolut serioase, nude "jucării" de 35 Ah, problema încărcării lor devenind larândul ei una cât se poate de serioasă.6-7kw,la 300V,inseamna cca 20A.Curent pe care ''biata baterie de 35Ah'',sau ''jucaria'',il poate asigura.Teoretic,peste o ora,practic ,mai putin;trebuie vazute specificatiile producatorului,mai exact graficul care arata timpul in care se descarca acumulatorul,la un anumit curent.Se poate vedea aici graficul,la un acumulator de 24Ah.La un curent de descarcare de 0,6C adica peste 12A,timpul de descarcare e o ora.http://www.yuasabatteries.com/pdfs/NP_2 ... aSheet.pdfPe de alta parte,6-7kw,e puterea maxima.Functie de diametrul si tipul electrodului,se alege curentul .De ex,un supertit de 2,5 are nevoie de cca 100A,la o tensiune pe arc de cca 20-25V.Tinand cont si de randamentul invertorului,se va trage din acumulatori,doar jumatate din cei 6-7kw. Link spre comentariu
giongiu Postat Octombrie 6, 2013 Partajează Postat Octombrie 6, 2013 uff ai adunat 18 bacterii si nu ai mai avut inca 6? eu vreau sa fac test cu baterii de 1,5 dar e nevoie de 200. vad eu cum fac si testez. cu siguranta merge daca tensiunea necesara este aplicata invertorului.Nu e nevoie sa testezi,invertorul va functiona sigur,daca ii dai cca 300VDC,la intrare.Nici nu e nevoie sa sari peste redresare,poti aplica tensiunea inainte de punte,cu dezavantajul ca se vor pierde vreo 2V,pe doua diode din punte,care vor conduce.Eu am alimentat diverse surse in comutatie,de la 200w,la 2Kw,direct de la 120V,obtinuti cu patru panouri inseriate.Sursele respective au insa PCF activ,functionand astfel intr-o gama larga a tensiunii de intrare.Una din sursele testate,e aceasta...http://www.sursedetensiune.ro/shop_orde ... 0-spec.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum