Vizitator diogrey Postat August 28, 2006 Partajează Postat August 28, 2006 un prieten mia dat aceste doua aparate si as vrea sa le refatis in conditie extraordinara. aproape nici o zgarietura ..radioul e functional dar paraie in ultimul hal si nush ce (banuiesc ca de la filtraj)sau poate e din cauza ca nu are conexiune de masadin pacate tv ul nu merge daca as gasi si mias permite poate las reparava rog sa ma ajutati sa gasesc ce model e ?si ce ar putea avea radioul? Link spre comentariu
Blind Postat August 28, 2006 Partajează Postat August 28, 2006 Daca ai pune poze, poate te-am putea ajuta. Incearca sa cureti cu benzina condensatorul variabil. De obicei de la ala paraie intr-un hal fara de hal. Daca era de la filtraj ti se auzea brum in dif. Daca tot esti la capitolul spalat cu benzina, vezi cum cureti si potentiometrii Link spre comentariu
Vizitator diogrey Postat August 28, 2006 Partajează Postat August 28, 2006 soory nu am fost clar e brum...intra in detalii te rog la curatarea poturilor si in general orce informatie ar fi de ajutor pt ca indomeniul lampilor is cam nouproblema cu brumul e ca am mai avut partea de amplificare de la alt radio si la fel facea galagie ...dar dupa o saptamana brusc sa oprit ...mie frica sa nu fie aceiasi problema (daca aveti vreo ideie?)...daca e ceva am un condensator de 2*100uf de350vcc model vechi in carcasa de aliminiu care aproape cere sa fie montat...sau poate cumpar o pereche noua ca parca o explozie nu ajuta la proces Link spre comentariu
Electron Postat August 28, 2006 Partajează Postat August 28, 2006 Brum au aproapte toate radiourile cu lampi, condensatorul de filtraj fiind uscat nu-si mai face treaba, si fiind si singur (eu la Orion asa am) nu prea mai are cine sa filtreze. Eu am schimbat condensatoul si am pus 2 de valoare mai mare, dar nu e recomandat sa pui mai mare de 50 uF, cu timpul iti distruge lampa. Ma refer la cazul in care ai un filtru pi de orice tip, primul condensator trebuie sa fie maxim 50 uF. Daca vrei sa scapi complet de brum, pune un drossel in filtrajul anodic. Ca sa alimentezi si filamentele in DC nu prea e rentabil, e totusi un radio vechi, si nu prea merita efortul. Link spre comentariu
Vizitator diogrey Postat August 28, 2006 Partajează Postat August 28, 2006 oricum le schimbam cu aceiasi valuare cat despre redresarea tensiuni filamentelor..hmm ma mai gandesc sa vad de cat brumm scap cu noile condensatoare pun daca e de 47uf si gata nu e problema ca nu se merita ,radioul deabia a fost folosit si pus direct in depozitare si nu intrun pod sau beci ....asa ca arat incredibil de bine lacul e lucios de parca ar fi fost facut ieri ...asa ca marcar sinpuncul meu de vedere merita adus la viata ....pacat ca doza e cam uzata nu are nimeni una de schimb...e un suprafon sau ceva de genu facut in cehoslovacia Link spre comentariu
Golem Postat Octombrie 11, 2006 Partajează Postat Octombrie 11, 2006 Schimba electroliticii de 47uF chiar dc ti se par buni(adica dc ii masori si par ok) Nu pune altii mai mari.Tot de 47uF. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum