elctropan Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 Bună ziua, Am un termogenerator TGK 2.2 (http://bushido.sunphoto.ro/TERMOGENERATOR_RUSESC - a doua poză) pe care am incercat să îl recondiţionez. După ce l-am facut să arate ca în fotografie(aproximativ - nu e fotografia originală), am observat că nu scoate tensiunea anodica de 90 Volţi.Cred că greşeala mea a fost că în loc de azbestul izolant electric şi termic folosit iniţial eu am pus silicon de temperatură din acela roşu. Drept pentru care nu scoate decat 30 Volţi(celelalte tensiuni - cele mici sunt bune zic eu - 2 Volţi) Imi e teama sa il desfac din nou deoarece acum bimetalele au fost impregnate in acel silicon si nu mai pot umbla la ele. Acum generatorul arata bine, e complet, dar inutilizabil pentru scopul pentru care il doream eu adica sa alimentez un radioreceptor Hora. Poate oare cineva sa ma ajute cu sfaturi sau poate chiar cu un corp complet. Mulţumesc din suflet. Link spre comentariu
elctropan Postat August 6, 2013 Autor Partajează Postat August 6, 2013 Uite câteva imagini: 1 Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat August 6, 2013 Partajează Postat August 6, 2013 Termogeneratorul ТГК 2-2 furnizează trei tensiuni.- Filamente: 1... 1,4 V/0,3... 0,21 A- Anodică: 80... 100 V/ 11... 10 mA- Alimentare grile-ecran: 8... 12 VÎn prezent fiind inutilizabil scopului propus, cred cătotuşi merită să încercaţi îndepărtarea acelui siliconcare a provocat izolarea termică a bateriilor de bimetal.Ar fi bine să verificaţi (folosind o sarcină artificială cuajutorul căreia să stabiliţi curentul pentru filamente înplaja indicată) şi acea tensiune de 2 V pe care aţipomenit-o. După remedierea problemei de pe parteade tensiune anodică puteţi face verificarea acesteiaîn acelaşi mod. Link spre comentariu
elctropan Postat August 23, 2013 Autor Partajează Postat August 23, 2013 Poza termogenerator nou noutz asa cum a iesit el pe poarta fabricii. Link spre comentariu
elctropan Postat August 25, 2013 Autor Partajează Postat August 25, 2013 Ştie cineva cum se poate face ca azbestul care este printre aripioarele de aluminiu să îl fac să stea acolo.Cu ce substanţă să îl amestec să se lipeasca, acum e ca praful si se scutura jos.Multumesc Link spre comentariu
Selena Postat August 25, 2013 Partajează Postat August 25, 2013 Mare atentie, s-a renuntat la azbest din cauza posibilitatii inhalarii fibrelor, nenorocesc plamanii.Pe vremuri, cand am montat prize aparente pe mese de lemn, am intercalat placa de azbest: marginile le-am imobilizat contra scamosarii ungandu-le cu pasta aracet nediluat - asta am avut la indemana si a functionat.Acum sunt foarte multe posibilitati, dar atentie la pastrarea conductivitatii termice, la tensiunile generate. Link spre comentariu
elctropan Postat August 27, 2013 Autor Partajează Postat August 27, 2013 Trebuie sa fie ceva care sa reziste la temperatura mare sa fie termoizolant si electroizolant.Ma gandesc ca aracetul se va arde la temperaturi mari dar am sa incerc.O sa am grija sa nu mai dau cu silicon rosu, deoarece se pare ca este semiconductor.Caut de asemenea sa gasesc si foita de mica sa o pun sub radiatoarele de aluminiu, care trebuie sa fie termoconducatoare, dar electroizolanta.Multumesc, Link spre comentariu
mișa Postat August 27, 2013 Partajează Postat August 27, 2013 Acel azbest dintre aripioare are rolul de a proteja de mizerii celulele generatoare propriu zise. Acestea se gasesc sub acele aripioare. Daca vei desface suruburile vei putea detasa pe rind aripioarele. Sub fiecare din ele e cite un izolator de mica. In mod clar dupa demontare aceste izolatoare vor trebui schimbate. Tensiunea mica poate avea mai multe cauze: 1 Srapungerea partiala sau totala a izolatiei de mica 2.Temperatura prea mica datorata unui regim impropriu de ardere 3.Elementul generator defect (de exemplu spart) 4.Conexiuni groaznic de oxidate etc. In nici un caz lipsa acelei etansari cu azbest nu va influienta tensiunea sau curentul. De fapt e azbest intarit cu ghips. Poti folosi vata minerala si ghips. Silicon rosu nu as fi ales niciodata in primul rind din cauza ca contine pulbere de cupru, in al doilea rind pentru ca e rosu si in al treilea rind pentru ca rezista la aceeasi temperatura ca orice silicon. Doar conduce caldura putin mai bine. Eventual as fi folosit silicon sanitar alb. (ma refer la silicon nu la alte substante care le cumperi in tub identic ca forma - confuzie pe care o fac multi) Oricum, azbestul e izolator termic ALB, iar tu l-ai inlocuit cu un conductor termic....ROSU . Nu e bine Temperatura normala de functionare la nivelul aripioarelor e 60-70 grade. Atentie, nu e o restaurare usoara. Daca nu te pricepi si gresesti, il vei distruge definitiv. Eu am restaurat unul si chiar am alimentat un radio din el! http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=2315 Mai multe informatii am scris aici pe forum. Uite aici: https://dl.dropboxusercontent.com/u/371 ... 0TGK-3.zip am pus tot felul de poze din timpul restaurarii. Scuze, sunt si dubluri si poze nerelevante dar nu am avut chef sa le sortez. Link spre comentariu
elctropan Postat August 27, 2013 Autor Partajează Postat August 27, 2013 Mulţumesc d-l Mihai pentru sfaturi şi documentaţii şi poze.De aşa ceva aveam eu nevoie.La d-voastra vad ca ies 4 fire din generator, ori din al meu ies 5.Si la mine tot asa erau taiate dar le-am innadit.Am masurat insa si continuitatea dintre fire si unul dintre ele pare sa fie izolat.Insa din analiza cartii tehnice a TEGK 2-2, ar trebui ca intre trei fire sa dea continuitate(anodica inseriata cu filamente cu priza) iar intre alte 2 fire sa dea continuitate(acestea dau tensiunea pentru grila ecran si sunt izolate electric de celelalte).Pe schema apare o punte la borne intre blocul grilei ecran si bloculde anodica si filamente.Nu stiu insa cat ar trebui sa fie rezistenta electrica masurata intre cele 5 fire, sa vad ca e in ordine.Mai apare insa o rezistenţă destul de scazuta(zeci kiloohmi) intre aceste fire si aripioarele de aluminiu, lucru care conduce la concluzia ca intr-adevar pe undeva foitele de mica sunt aproape strapunse.Nu stiu de pe unde sa fac rost de astfel de foite, sa le am cand voi incepe sa desfac in continuare la aripioare.Mai studiez si sper sa nu distrug definitiv aparatul ci sa il reactivez. Link spre comentariu
feri.visky Postat August 28, 2013 Partajează Postat August 28, 2013 Acest genertor produce si -9 V pentru negativarea finalei, etc. Altele pot avea o priza la tensiunea de filament de 1,2 V cand se generaza si 1.4 V, dar nu stiu daca acesta este cazul aici...Oricum, foarte frumos lucrat! Link spre comentariu
elctropan Postat August 29, 2013 Autor Partajează Postat August 29, 2013 Mă poate îndruma cineva de unde să cumpăr o sticlă ?Am găsit dimensiunile tot pe un forum, dar nu am unde sa o confectionez.Spunea cineva ca se aduc din Ungaria la târgul din Negreni.Eu stau departe de acest târg.MA costa drumul cat tot generatorul.Oare asi gasi si o lampa "Molnia" pe undeva? Link spre comentariu
mișa Postat August 29, 2013 Partajează Postat August 29, 2013 Eu am fost in fiecare an la Negreni dar niciodata nu am vazut sticle de astea. Si anul asta o sa ma duc in octombrie, ca atunci se tine targul. Se potrivesc mecanic si functional niste sticle de la unele modele de lampi cu gaz produse de Campingaz, genul asta: http://www.google.ro/url?sa=i&rct=j&q=c ... 1028149720 Ai grija ca nu toate se potrivesc, trebuie sa masori. Eu am dat un exemplu, e posibil ca fix modelul asta sa nu se potriveasca. Link spre comentariu
elctropan Postat Septembrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Uite linkul nou unde se pot viziona multe poze cu termogeneratoare culese de peste tot: http://bushido.sunphoto.ro/TERMOGENERATOR_RUSESC_TGK Link spre comentariu
eugenbt Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Mă poate îndruma cineva de unde să cumpăr o sticlă ?Am găsit dimensiunile tot pe un forum, dar nu am unde sa o confectionez.Spunea cineva ca se aduc din Ungaria la târgul din Negreni.Eu stau departe de acest târg.MA costa drumul cat tot generatorul.Oare asi gasi si o lampa "Molnia" pe undeva?du-te la Dedeman sau la Praktiker, nu mai tin minte unde am vazut sticle de genul acesta. la raionul de camping, sunt acolo lampi diverse si pentru iluminat, si pentru gatit. poate gasesti ceva care sa se potriveasca. cu stima, eugen Link spre comentariu
elctropan Postat Septembrie 16, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2013 Multumes d-l Eugen.La prima vizita in DEDEMAN o sa intreb.Cu stima, Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum