Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Unde se poate presa tabla in Romania ?


goguboeru

Postări Recomandate

Buna ziua.Unde se poate presa tabla cu grosimea 1,5- 2mm max. ?Pt a obtine niste profiluri ca niste tevi cu sectiune ovala si indoite la diferite unghiuri.Cu matritele beneficiarului sau cu planurile pt a face matritele de catre cel care preseaza ?Mai exista in Ţară prese sau s-au dus la topit toate ?Multumesc pt timpul Dvs.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • goguboeru

    10

  • leoncris

    5

  • GEO 53 BN

    2

  • stefanstudio

    2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Presat nu roluit cred. Scuze ,nu imi imaginez cum se poate realiza acest profil. Diametrul sectiunii barei ovale ce trebuie obtinuta in final nu depaseste 50 mm la un capat. Numai ca aceasta bara cu sectiune ovala are forma usor conica , mai subtire la un capat si mai larga la celalalt , in plus se mai indoaie la diferite unghiuri nu mai mult de unul pe piesa.In total sunt 6 piese 3 +3 in oglinda.Poate din doua "scoici " sudate pe margini ca sa formeze acest profil.Deci cu 2 suduri longitudinale.De aceea am adus in discutie matrita . Oare cu o singura sudura longitudinala nu s-ar putea?Sau chiar fara aceasta sudura ?Cam complicat... stiu.

Link spre comentariu

traba asta trebuie facuta pe o masina de roluit de preferat una cnc cu 4 cilindri la presa nu se poate face chiar asa bine ce vrei tu tu ai intrebat unde gasesti in romania.....daca vrei eu iti spun unde poti face asta in calarasi la firma unde lucrez eu DAR e de preferat sa cauti undeva prin apropierea orasului tau

Link spre comentariu

Ca sa nu fiu Off-Topic deoarece afacerile se fac pe PM intreb in general:cu ce trebuie sa vina beneficiarul ca sa obtina o piesa ca cea de mai sus de la o firma ca aceea la care lucrati ,stefanstudio. Planuri ,matrita ,piesa ca model ?In afara de bani bUninteles :daSi daca se poate realiza in Calarasi sau Buc nu are importanta.leoncris ideea cu teava de dimensiuni diferite si ovalizata dupa este foarte greoaie si implica mult chit/plumb ca sa ii dai o forma neteda si nu in trepte .O pastrez ca idee buna ca o ultima solutie ,de criza ,dar mai bine platesc confectionarea unor matrite de presare a doua "scoici" X cate segmente sunt si asta este.Nimeni deocamdata nu a abordat acest proiect dupa cunostiintele si intrebarile pe site-urile dedicate ,sasiul de BMW R75 copiat de rusi si oferit Chinei in continuare se produce lejer in China si in Cehia la Dnl. Lehar ( aici e produs dupa planurile BMW),e din teava rotunda .

Link spre comentariu

"leoncris ideea cu teava de dimensiuni diferite si ovalizata dupa este foarte greoaie si implica mult chit/plumb ca sa ii dai o forma neteda si nu in trepte" - ba , deloc , daca ai un autogen si un electric meserias , se elimina treptele dand cald si "strangand" capetele .O polizare "curata" acopera ... imperfectiunile.Apoi grund , vopsea ...Daca ai deja cadrul original , dece nu incarci in straturi succesive ?

Link spre comentariu

Mai intai scuza-ma pt termenul :greoaie.Pt un nespecialist ca mine in sudura apare ca greoi acest procedeu. Dar doar pt mine.Aici intervine priceperea sau nepriceperea celui ce sudeaza. Daca as vrea sa fac unul singur artizanal ar fi OK Printr-un procedeu mecanizat (presarea)eventual, incerc sa scot din ecuatie aceasta variabila.Plus ca presupun ca prin incalzirea cu autogenul se modifica structura metalului ceea ce nu cred ca doresc.Sunt la faza de a aduna info pt acest proiect (realizarea acestui sasiu) Urmeaza sa ma hotarasc ce fac : folosesc un sasiu model si dupa el fac matritele sau procur/realizez proiectul sasiului si dupa ele fac matritele.Asta daca nu exista alta metoda de a face aceste profile in afara de aceea prin presare. El original era realizat din "pressed steel" termenul folosit cand se refera la sasiu. Dar au trecut muuulti ani de atunci si poate au mai evoluat tehnologiile.Si nu imi place deloc ideea de a suda longitudinal cele doua "scoici" (jumatati de teava)pe ambele laturi

Link spre comentariu

Nu stiu daca s-ar putea face asa ceva pe masina de roluit,avind in vedere grosimea tablei(1,5-2mm) si cu atit mai putin la abkant. La un diametru asa de mic cred ca este aproape imposibil.Dupa parerea mea pentru producerea respectivelor tevi s-au folosit dornuri,modelarea tevilor fiind facuta la cald.Dupa obtinerea tevilor s-a trecut la executarea indoiturilor tot la cald.Singura solutie si cea mai simpla, este executarea unor dornuri,care din punctul meu de vedere, este cea mai simpla si ieftina.Un strungar bun, poate face asa ceva in timp relativ scurt.O alta solutie, dar mult mai scumpa, ar fi apelarea la conationalii nostri mai bronzati.Numai ca in cazul acesta,trebuie negociat la singe si stabilite de la bun inceput conditiile, cu contract scris si semnat de ambele parti, cu eventuali martori.Nu de alta, dar sa nu aveti surprize.Zic asta, pentru ca au fost cazuri care s-au lasat cu tambalau.

Link spre comentariu
  • Administratori

Zundapp ks750 .Mesajul propriu conţine 13 caractere. Numărul minim al caracterelor pe care trebuie să le introduceţi este 15.

tocmai de aia e limita ca sa nu raspunda unii cu 1 singur cuvantputeai scie pe pentru bicicleta sau de e aia xxxvoi aveti o asa lene incat va e lene sa si scrieti 2 caractere in plus :sparge:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări