Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

boxe cu statie incorporata

Vizitator gianimaftei

Postări Recomandate

Vizitator gianimaftei

Buna ziua. Am tot cautat pe forum dar nu am gasit ce vroiam, asa ca am deschis un nou topic (sper ca nu deranjez). Am cumparat doua boxe din obor acum cativa ani cu statie incorporata. dupa un timp difuzorul de joase mergea cand vroia el,pana cand la un moment dat cand s-a oprit. am depistat ca era o rezistenta arsa, rezistenta care am inlocuit-o ulterior cu una aflata la indemana, deoarece o pierdusem pe cea originala :jytuiyu , fara sa imi dau seama ca era de alta valoare...a mai mers cateva zile dupa care s-a oprit iar.Dupa ceva timp am desfacut iar statia din boxa si pe langa rezistenta care trebuia pusa de 220ohmi (am mai studiat intre timp) era ars si un tranzistor h669a.L-am schimbat cu unul echivalent dar tot nu merge boxa pe joase..mai rau ..a ars o rezistenta pe etajul celalat de line out....ce poate sa fie? :nebunrau:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator gianimaftei

asta este schema...o sa observati in partea din dreapta o rezistenta arsa...eu am avut probleme initial la rezistenat de langa condensatorul maro de 220 la 35v de pe stanga, dar ulterior am facut rocada intre tranzistori...problema este alta...doamna de la magazin mi-a dar in tranzistor nu numai din plastic cum le am si pe celelalte ci pe spate avea exact ca la mosfeturi pentru atasare cu pasta la radiator ....(sper sa nu gresesc)

post-48313-139829664383_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator gianimaftei

am uitat sa mentionez ca difuzorul de joase este ars si el...partea cea mai rea este ca nici nu scrie pe el ce valoare are sa pot sa il inlocuiesc..tot ce stiu despre el este ca este de 10''....

Link spre comentariu
Vizitator gianimaftei

Nici pe celalalt nu scrie.... Boxele sunt no name luate din obor acum 6-7 ani.....cred ca din cauza basilor s-au sters aracteristicile de pe spatele difuzoarelor :)))) :rade:

Link spre comentariu
Vizitator gianimaftei

stiu ca este cea mai buna solutie ..sau mai rapida ..dar vreau sa vad daca reusesc sa il fac cu manutele mele!! oricum intai trebuie sa elimin defectiunea de pe placa amplificatorului si dupa asta sa inlocuiesc si difuzorul... multumesc pentru sfaturi....va tin la curent cu evolutia lucrarii...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări