Vizitator Stefy Postat August 27, 2006 Partajează Postat August 27, 2006 Sal, Mi-am construit si eu un amplificator 2xIPA 400.Ideea la inceput a fost sa-l folosesc pe 8 ohmi (2x200W) asa ca am cumparat doar un transformator toroidal de 630W.Acum cateva zile am vrut sa vad cum se comporta transformatorul in conditii de stres, am pus sarcina de 4 ohmi pe ambele iesiri si l-am dat la maxim(cat sa nu se aprinda ledurile de cliping).Dupa vre-o 2 ore transformatorul era putin caldut :chior: ~35-40CAm pus si un bec la iesire din traf ca sa vad daca scade tensiune, se stinge unpic de tot, nu cred ca e suficient ca sa fie fortat trafu'.ce parere aveti, pot folosi statia pe 4 ohmi linistit ?filtraju e de 40.000 Link spre comentariu
moro Postat August 27, 2006 Partajează Postat August 27, 2006 la ce randament au etajele in clasa AB , pt 4 ohmi tiar trebui in jur de 600 W rms pe canal .... am mai vazut pe aici pe forum ca pt 2 canale pe 4 ohmi tiar trebui un traf de 1000 ~ 1200W pe 8 ohmi unu de 1000w tie suficient cu temperatura ... amu la petra pe sait ei scrie temperatura pe care o ating ... deobicei variaza in cazu asta la 1000 1200w la 60 grade Link spre comentariu
Sharky Postat August 27, 2006 Partajează Postat August 27, 2006 Avand in vedere ca muzica are o valoare medie mult mai mica fata de valoarea de vf traful nu cred ca pateste mare lucru.In schimb de te pune :snakeman: sa asculti o sinusoida pt timp indelungat traful va da ortu' popii.In schimb Dinamica amplificatorului va avea de suferit.Daca va trebui sa dea un impuls prima data va lua din filtraj si apoi din traf, care nu va fi capabil sa tina pasul, mai ales daca miezul se satureaza.=> cade tensiunea pe sursa => varfurile de putere mare si dese vor fi mai inmuiate. Link spre comentariu
LostCell Postat August 27, 2006 Partajează Postat August 27, 2006 stai linistit..cand asculti muzica nu o sa traga constant 400w/canal aia is doar sinus ce ii drept..osa stea cam cald da poti sa pui un ventilator sa bata pe traf tr-urile suporta pe periodate scurte puteri mai mari decat puterea lor nominala..o sa ai basi anemici adica doar o sa bata ceva acolo + conzi mari ca sa compensezi trafu mititel Link spre comentariu
Vizitator Stefy Postat August 28, 2006 Partajează Postat August 28, 2006 inca o intrebare...........e normal ca sa se incalzeasca un HP-15W pe un IPA 400?? Link spre comentariu
Sharky Postat August 28, 2006 Partajează Postat August 28, 2006 Scurtcircuiteaza condensatorul de pe intrare si cel de pe reactie si da-i 1V CC pe intrare, se vezi acolo incalzire :finga: :snakeman: E normal sa se incalzeasca, dar da-ne mai multe date: cat s-a incalzit si cu ce ai dat in el. Link spre comentariu
LUCI Postat August 28, 2006 Partajează Postat August 28, 2006 Pai la 250 at ar trebui s adebiteze un ipa 400 ar cam trebui sa simti o incalzite moderata a calotei si o incalzire ceva mai mare a magnetului.In prncipiu nu ar trebui sa fie nici o problema.Daca io ia razna tare cu caldura inseamna ca ai bagat distorsiuni destul de mari si risti sa il arziP.S. pentru sarki,cred ca poza ta reprezinta niste felii de pitza,sau(mai probabil) niste membri ai KuKlusKlanului(nu stiu exact cum se scrie) care se uita in jos pe o gaura(fantana sau ceva de genu) :finga: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum