Vizitator bufferzone Postat August 5, 2013 Partajează Postat August 5, 2013 Salut, Nu sunt electronist, din pacate sunt analist programator, pentru mine electronica este o pasiune, asa ca nu am experienta in electronica. Vreu sa incep un proiect care se compune din urmatoarele: 1. Bariera infrarosu http://www.garajuluimike.ro/electrice/b ... rarosu.htm 2. Spoturi cu led sau bec exterior(12v / DC) http://www.briliantled.ro/alte-iluminat ... viment-174 3. Microcontroler PIC18F4520 Proiectul trebuie sa realizeze urmatoarele: La trecerea unei persoane, bariera sesizeaza si trimite logic la MCU. Pic-ul sesizeaza intreruperea si comanda aprinderea spotului insa aici este problema, vreau ca acel spot sa se aprinda progresiv pana la intensitatea maxima si sa se stinga progresiv dupa o perioada setata in softul picului. De programarea picului ma ocup eu nu este o problema insa nu stiu ce triac sa folosesc si cum sa-l leg in schema. Asa ca, va rog frumos ajutati-ma si pe mine cu o schema si piesele necesare aferente. Multumesc! O zi faina! Link spre comentariu
vcdec Postat August 5, 2013 Partajează Postat August 5, 2013 Depinde de tipul sarcinii:- led (alimentare CC) - comanda se face PWM prin intermediul unui MOSFET- bec incandescenta (alimentare CA) - comanda se face prin modificarea unghiului de deschidere al triaculuiVarianta 1 e mai simpla, cu un factor de umplere variabil se obtine variatia intensitatii sarcinii.Pt varianta 2 este necesar un ZCD, adica un detector de trecere prin 0 a tensiunii (sinusoidale).Triacul intra in conductie din momentul primirii comenzii de la PIC si se stinge daca tensiunea in sarcina e 0 (daca si semnalul de comanda era oprit). Pe scurt, daca o semisinusoida are 10ms (la 50Hz), pic vede cand a fost tensiunea 0 si dupa 6ms declanseaza triacul. Acesta va fi in conductie pt 4ms, ceea ce este echivalent cu 40% intensitate. Sunt cateva aproximari grosolane, pt intelegerea fenomenului, in practica se liniarizeaza cu o tabela... Link spre comentariu
Vizitator bufferzone Postat August 5, 2013 Partajează Postat August 5, 2013 Merg pe prima varianta, cea cu CC si am sa folosesc un MOSFET, consumul nu o sa fie foarte mare. Ce model de MOSFET ma sfatuiesti sa folosesc? Link spre comentariu
vcdec Postat August 5, 2013 Partajează Postat August 5, 2013 Mosfetul nu e critic, la curentul si tensiunea respectiva... in principiu ce se gaseste mai ieftin sau ce aveti prin casa... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum