Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie dslr

shark020

Postări Recomandate

Iti recomand ca incepator sa iti iei un Nikon D3100 nou, cu obiectivul de kit 18-55VR care este unul bun.Plus accesoriile necesare: husa, card, baterie de rezerva, trepied, etc. (ai nevoie undeva la 2000 lei aparat si obiectiv)+restulDaca vrei ceva second te-ai putea orienta la D90, tot de la nikon, poate cu un obiectiv 18-105 VROricum pe viitor, daca te pasioneaza fotografia, o sa iti doresti mai mult...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• shark020

13

• andreivlad1999

9

• pegas

3

• hugo

1

Top autori în acest subiect

Vizitator h48hda

Salutare,Dar, nu uita, daca vrei jpeg-uri bune (direct din aparat, fara prelucrari ulterioare) in situatii in general obisnuite (luminozitate normala, nu urmaresti atat de mult separarea subiectului de fundal etc.) un Olympus mirorless (detine "best jpeg engine") va bate orice Nikon si Canon cu mai multi pixeli si senzor mai mare ! (folosind obiectivul de kit evident) - am testat asta - !!!Cu bine, olympus user!

Link spre comentariu

in sera asta am instalat un programel si am descoperit ca aparatul canon 40d are 45000 cadre facute cek care mi-a vandut camera spunea ca are 19000. Din cate am inteles sunt garantate la 150000 cadre? asa face poze ok chiar multumit de camera

Link spre comentariu

Când ai zis că are 19'000, credeam că te-ai uitat cu ceva program, nicidecum nu mi-am imaginat că te iei după spusele vânzătorului.

Dacă poţi, dă-i-l înapoi, pentru că te-a minţit, şi ia-ţi unul nou. Dacă nu, nu mai contează, e bun şi ăsta! Apucă-te şi fă cât mai multe poze frumoase.

Mai demult, un fotograf profesionist mi-a spus ceva foarte important, aşa că nu uita:

Fotograful face pozele, nu aparatul!

Link spre comentariu

poate a omis sa iti spuna ca sunt 19000 cu obturatorul schimbat desi... na...nu cred ca ai mari sanse sa iti recuperezi banii, decat daca cunosti persoana aceea, sau ai arhiva cu mailurile in care spunea 19000.ca bani... depinde. nu ai spus daca au stabilizator de imagine.un 18-55 is ar fi cam 300 de lei, maxim, un 55-250 is ar fi cam 500-600 de lei, maxim, iar un 40d ar fi cam 500-600 de lei maxim.parerea mea.

Link spre comentariu

am o mica dilema atunci cand folosesc obiectivul 18-55 noaptea imi scoate pozele putin in ceata sau iese prea luminata fata persoanei iar daca folosesc obiectivul 55-200 le scoate clare fara probleme Daca ma poate ajuta cineva cu un ghid de fotografie, pe net vad ca cei de la canon ofera ghiduri, am apelat la ei si nu am primit nici un raspuns

Link spre comentariu

cred ca e prea laconica descrierea ta. cel putin pentru mine.ar trebui sa spui asa:- pe ce mod faci pozele- ce diafragma- ce ISO-ai IS la ambele?la o prima strigare, cu 55 la 18-55 ai minim 5.6 diafragma, pe cand la 55-200 ai minim 4 la diafragma, deci timp de expunere redus la jumatate, deci mai putina susceptibilitate la tremurat mana, mai putina nevoie de blitz etc.

Link spre comentariu

pai nu te descuraja. ia un program ca irfanview si instaleaza pluginul exif si acela iti va spune pentru fiecare poza acei parametri.poti intra pe dpreview.com, un site cu multe explicatii.crezusem ca esti putin mai avansat, de aceea ti-am pus acele intrebari.nu iti fa griji. intra pe acel site, eventual cauta pe google "digital photography tutorial" si ai sa vezi ca in curand ai sa iti insusesti acei termeni.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Is ete tot una cu vr Adica ambele se refera la reducerea vibratiilor aparatului si a mainii. Adica IS =Image stabilization si VR= Vibration Reduction .Deci sunt identice numai ca Nikon foloseste vr si canon is .Deci orice obiectiv avand insemnele astea fac acelas lucru.Numai sa nu iei fara is sau fara vr. ca atunci e mai nasol,alea sunt obiective fara stabilizare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări