Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie dslr

shark020

Postări Recomandate

salut am un buget de 1400-1500 ron si as dori sa achizitionez un dslr nou sau sh dar nu stiu cam dupa ce model sa ma uit iar daca ar fi unu sh la ce ar trebui sa fiu atent

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• shark020

13

• andreivlad1999

9

• pegas

3

• hugo

1

Top autori în acest subiect

Nou te sfatuiesc sa mai economisesti 500 RON. Nikon D5100, Pentax K-500 cred ca ar fi alegeri mai bune.Nikon D3100, 5100 nu stiu sa aiba motor in body, limitezi gama de obiective la cele cu motor de autofocus incorporat(daca nu te deranjeaza sa focalizezi manual). Pentax K-500 e urmasul lui K-30 insa fara sigilare WR. K-30 e un aparat super(fericit posesor), sigurul lucru care nu-mi place la el e cum scoate jpeg-urile, au o tenta rosiatica in anumite circumstante. Ai avantajul si ca vine cu un soft gratuit de prelucrare destul de bunicel(comparat cu ViewNX de la Nikon).Ambele au calitatea RAW la ISO mare decenta, senzorul SONY folosit in ambele fiind intrecut recent de cel Toshiba(cred) din Nikon D5200. Cat de lentile... depinde pentru ce-l vei folosi.

Link spre comentariu

Eu mi-as lua ceva profesional entry level cum ar fi un Canon EOS 40D. Cred ca gasesti in banii pe care ii ai.Te uiti la numarul de poze facute, la aspectul general.

Link spre comentariu

Obiectivele din kit sunt de obicei mai slabute. Pentru inceput insa este suficient de bun. Ulterior poti sa-ti iei niste obiective mai bune.

Link spre comentariu

Nu vreau sa comentez afirmatia celor de la f64.ro. Sunt altii mai in masura sa o faca cu profesionalism.

http://snapsort.com/compare/Canon-1100D ... on_EOS_40D

http://snapsort.com/compare/Canon_EOS_4 ... ikon_D3100

Daca vrei inregistrare HD si preview(care este inutil in opinia mea) atunci mergi pe variantele mai noi. Eu personal as alege Canon 40D fara sa ma gandesc prea mult.

Disputa Nikon - Canon e una fara sfarsit. Sunt unii care prefera o marca, altii care prefera ceaalta marca.

Nu cred ca un fotograf profesionist are ca aparat de backup Canon 1100D sau Nikon D3100. S-ar putea insa sa aiba ceva din gama profesionala, model mai vechi, eventual Canon 40D sau vreun Nikon la acelasi nivel.

Link spre comentariu

ok am dat comanda de acel obiectiv 18-55 fara IS iar joi urmeaza sa merg la bucuresti si ma voi intalni cu tipu pentru a vedea cameradaca stie cineva cum sa fac sa verific numar de cadre ca nu cumva sa imi arate proprietaru altceva si eu sa cred ca sunt alea

Link spre comentariu

- EOS Info pentru DSLR-uri Canon (mai putin Canon 550D)

- ExifTool care cica e compatibil cu orice aparat Canon, Nikon, Sony, Olympus.

Le gasesti pe google.

Mai poti incerca pe site-ul myshootercount.com.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări