Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incubator oua ceva idei de constructie ?

pop_ady44

Postări Recomandate

va salut vreau sa-mi fac un incubator pt oua din material lemn(scandura de brad )idea ar fi sa fac vreo 5-6 sertare cu 50-100de oua si la deschidere pt intoarcere sa am partea din sapate care inchide sa nu iasa caldura as vrea sa fac un cub asa de vreo 1metru /1 metru izolat cu polistiren pe interior eventual sa fac dubli pereti astept idei sau sfaturii partea electronica urmeaza sa o gandesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pop_ady44

8

• coco243

2

• laurex

2

• validae

2

Top autori în acest subiect

Mai bine folosesti un frigider dezafectat, are izolatie super, usa si rafturi, mai trebuie doar sa-i asiguri incalzirea termostatata si circulatia aerului in incinta cu ventilator.

Link spre comentariu

este o idee dar sti la ce ma gandesc ?cum fac la intoarcerea oualor sa nu pierd caldura inutil?PS ouale se intorc 18 zile de 2 ori pe zi dimineata si seara

Link spre comentariu

As vrea si eu un incubator din asta de idei,nu de alta dar am multe si le-as pune la clocit pentru viitor :rade: :sparge: Scuze,nu m-am putut obtine,Validae are dreptate,cu un frigider e mai putina canoneala si in plus se inchide ermetic.Eu caut idei de intoarcere de oua,ca sunt cam uituc si as vrea sa se faca automat.Nu pierzi enorm la deschidere,ca au ouale inertie termica,o data incalzite 100 oua se racesc destul de greu in 5min cat le intorci

Link spre comentariu

intoarcerea se poate face cu un motor pas cu pas dar este mai greu de facut suportii pentru oua si intrun frigider nu incap numai 100 de oua ci vreo 300 dupa calculul meu de 2 lei apoi depinde si de care frigider este

Link spre comentariu

Pentru intoarcere se poate construi un raft cu role angrenate sincron, care se pot actiona din exterior.Rotind un ax, rolele vor provoca rostogolirea oualor, e suficienta si o rotire cu 45* a oului.Poti sa te inspiri din clocitoarea CLEO care avea un sistem de rotire ingenios.

Link spre comentariu

da intradevar cleo avea un dispozitiv ingenios de miscare a oualor eu momentan am 3 cleo de 60 oua care inca scot pui cu toate ca sar putea sa le trebuiasca coareci (pantaloni de lana tesuti ) :rade:

Link spre comentariu

Eu n-am facut nici macar calculul ala de 2lei si 300oua :speriat ziceam doar de inertia termica mare.Acum am bagat la clocit ideea cu ramele si unghiurile de 45.La iarna cred ca ma pun pe treaba,ca pana atunci n-am timp nici de respirat cum trebuie.

Link spre comentariu

bun am trecut la ideea cu o carcasa de frigider dezafectat problema acuma este de unde imi procur eu niste cofrage de oua de plastic pt asezarea oualor :nas: pe net am gasit o groaza dar la niste preturi de sede pisoiu in coada :jytuiyu si nu trimit sub 1000 bucati :cry:

Link spre comentariu

Am vazut un incubator facut din frigider cu niste rame din sarma de cupru pe care stateau ouale si care erau rotite de motoare de la cuptoare cu microunde (alea de la platan) dar nu am dat importanta si nu m-am uitat prea bine cum este facut.Daca mai ajung la proprietar o sa fac niste poze,oricum idea era ca omul a facut si din spusele lui nu era greu.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Am un incubator facut intr-o carcasa de televizor vechi din lemn. Am scos tot din carcasa si am captisit-o cu polistiren. Carcasa e asezata "pe ecran", iar in partea de sus am facut un suport pt oo dintr-un cadru pe care am intins niste plasa metalica pt tantari. Modulul cu senzor e cumparat, incalzirea o fac cu un bec, ventilator de la o sursa PC. Il folosesc de 3 ani.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări