Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

statziile camionagiilor

Vizitator luciansarau

Postări Recomandate

Vizitator luciansarau

salutarenu ma pricep al electronica ,nici la radiocomunicatzii insa am o intrebare:d unde pot procura o statzie radio emisie receptzie sa o folosesc p camion.statzia sa aibe o putere acceptabila..si eventual pretzumultzumesc anticipa!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hrb

14

• klinutzu

8

• yo4avd

6

• Blind

5

Top autori în acest subiect

Camionagii folosesc, dupa cum a zis si @Blind statii in CB (banda libera de 27MHz). Aceste statii, mai bine le cumperi, decat sa le faci, pretul uneia FM este in jur de 100...200RON. Puterea este limitata de legislatie la 4W. Dar cu o antena bine adaptata poti face legaturi la distante apreciabile. Vezi ca exista si un forum, de asa ceva, cbradio (cu google). Iar de vanzare gasesti pr forumuri de radioamatori, de exemplu. Radioamator.ro sau anunturi yo. Eu am luat 2 buc. la 1 milion. Nu aratau ca noi, dar functioneaza ireprosabil.

Link spre comentariu

salutare cam ce distanta pot atinge???mar tenta daca ar mere in loc de telefon in bucuresti distanta cam 10km

Mere :smt003 . Daca ai o antena buna plasata corespunzator vei fi uimit.
Link spre comentariu

Dezavantajul mare este insa prezenta multor natarai care ocupa banda cu muzica, (in special manele) deh...au "renascut" piratii pe o alta frecventa.

Intrebare stupida pt yo9hrb: in ce frecventa bati mai mult ca distanta, cu aproximativ aceeasi putere de emisie? in cb sau un 441 (sau 446 cat era, ca am uitat). Calitate mai buna a emisiei clar in banda de frecventa mai mare. Intreb asta pentru ca ma tenta sa imi fac un transciver cu smd pentru a elimina cablul dintre statie si laptop. Deci, am nevoie de ceva care sa consume cat mai putin, si cu o putere de emisie mica, sa nu zic f mica. max 10m prin pereti. Ma batea gandul sa folosesc o frecventa deasupra sau sub cele 11 canale (parca) din 441 (sau 446:D) ca sa nu stresez radioamatorii. Ce-mi recomanzi?

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator alien1835

Camionagii folosesc, dupa cum a zis si @Blind statii in CB (banda libera de 27MHz). Aceste statii, mai bine le cumperi, decat sa le faci, pretul uneia FM este in jur de 100...200RON. Puterea este limitata de legislatie la 4W. Dar cu o antena bine adaptata poti face legaturi la distante apreciabile. Vezi ca exista si un forum, de asa ceva, cbradio (cu google). Iar de vanzare gasesti pr forumuri de radioamatori, de exemplu. Radioamator.ro sau anunturi yo. Eu am luat 2 buc. la 1 milion. Nu aratau ca noi, dar functioneaza ireprosabil.

..da pentru aceste statii de emisie receptie iti trebuie licienta?

edit: ar fi bine sa ne respectam unii pe altii.

Link spre comentariu
Vizitator alien1835

Ba da nu are cineva vro schema de astfel de statii de emisie receptie (fixa)pentru banda de 27 MHz ?Nu ma-r interesa ceva foarte complex sau cu multe bobine (fac alergie de la asa ceva) :weedman: cu ceva integrate daca se poate...Ceva care sa bata 1-2 Km in drum drept cu o antena buna. :smt051Ca din cate vad eu nu se gasesc de cumparat(secon hand)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări