CBI Postat August 11, 2013 Partajează Postat August 11, 2013 este la fel de chinezesc ca si cel din supermarket dar 7m pe canal? unde tii boxele,in colturile camerei pe latura mare?la 7m bucata ia de 4mmpcel mai uzual se foloseste de 2,5mmp cu 2,5-3m pe latura Link spre comentariu
Vizitator kNz Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 Am luat fire si degeaba, vad ca problema persista. Adica cand dau cu 5 hz in ele imi "fasaie" tweeterele nu stiu de ce. Si la unule melodii cand dau mai tare si au bass incepe sa "fasaie".Cred ca este o intrebarea idioata. Pot schimba tweeterele fara sa umblu la filtre?Sa fie de la statie am incercat si pe boxele vechi la fel face dau 5 hz fasaie si la unele melodii.O sa incerc sa vorbesc cu un coleg sa vedem daca imi poate imprumuta statia lui un onkyo 9041 ceva mai puternic.Sa fie de la praful dinauntru? M-am uitat cu blit-ul inauntru si am vazut ca s-a strans ceva pe toata electornica din ea. Rog ajutor. Multumesc. Link spre comentariu
Luca Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 Am luat fire si degeaba, vad ca problema persista. Adica cand dau cu 5 hz in ele imi "fasaie" tweeterele nu stiu de ce. Si la unule melodii cand dau mai tare si au bass incepe sa "fasaie". Semnalu de 5 Hz se duca numai in difuzoarul de bass, tweeterul nu poate reda sunete de 5 hz. Probabil amplificatoru are armonici, sau sursa de semnal. Incearca cu o alta sursa de semnal. Cred ca este o intrebarea idioata. Pot schimba tweeterele fara sa umblu la filtre? Poti sa le schimbi nu te opreste nimeni, doar ca in 90% din cazuri schimbarea tweeterelor implca si refacerea filtrului pe zona inalte. Sa fie de la statie am incercat si pe boxele vechi la fel face dau 5 hz fasaie si la unele melodii. Daca fasaie si la alte boxe este clar ca nu sunt boxele de vina si statia sau sursa de semnal. Sa fie de la praful dinauntru? M-am uitat cu blit-ul inauntru si am vazut ca s-a strans ceva pe toata electornica din ea. Rog ajutor. Multumesc. Nu cred, am enumerat mai sus problemele care pot fi. Link spre comentariu
Vizitator kNz Postat August 14, 2013 Partajează Postat August 14, 2013 Programul se numeste ToneGen.exe si este foarte folositor si important sa vezi daca difuzoarele au probleme sau nu inainte sa cumper boxe. Acel fasait la 5 hz era dat de 2 setari ale placii video Creative Audigy SE. X-Fi CMSS-3D setat pe OFF, respectiv X-Fi Crystalizer la randul lui trebuie setat OFF. Bineinteles ca eu le aveam pe ON si imi fasaia la unele melodii cand se auzea numai bass-ul. Acum oscileaza membrana in liniste totala. E uite ca acesti 5 hz m-au dus la eliminarea problemei ca boxele sunt stricate luandu-mi teapa. Si pot sta linistit ascultand bucuros muzica preferata si multumit de achizitie. Pe aceasta cale tin sa multumesc lui Luca Ionut si tuturor care ati participat la acest topic si care si-au dat interesul sa ajute un om. Respect si numai bine. Sper ca acest topic sa ii ajute si pe ceilalti care intampina probleme asemanatoare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum