Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

led de 1w pt lanterna

Postări Recomandate

am o lanterna cu un led de putere ars [nu stiu ce putere are ledul ] si vreau s al schimb cu un led de putere 1 w .lanterna are 2 baterii de 1,5 v ,pt led mai trebuie sa pun o rezistenta de limitare sau pot sa alimentez ledul direct la baterii

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• leo 17

2

• Ticu

1

• Alexutz

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

N-ar strica o poza cu ledul ars. Daca chiar a fost un "led de putere" alb ai putea incerca schimbarea direct cu 1W alb.Presupun ca lanterna are un oscilator (convertor) care mai ridica tensiunea, fiindca 2 baterii spre sfarsit au spre 2V si nu e suficient pentru ledul alb (aprox. 3,2V).Prudent ar fi sa masori curentul prin ledul nou, cu baterii noi, inseriind un miliampermetru cu el. Daca e spre 300 mA inseamna 1W (3,2V x 0,3 A= 0,96 W). O rezistenta de cativa ohmi in serie contribuie la micsorarea curentului, daca e cazulNu uita sa-i asiguri o racire cat mai buna, altfel se arde chiar la curentul nominal. Pasta termoconductoare, fixare buna pe radiator.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări