Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Element regulator serie

Ovidanie

Postări Recomandate

Va rog sa-mi amintiti in ce carte am vazut schema de mai sus (doar portiunea incercuita) explicata in detaliu. Este vorba de un element regulator serie compus din doi tranzistori inseriati.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ovidanie

4

• alcon

3

• em2006

2

• miron1947

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cred ca era o carte verde, format A5, din cate imi amintesc se numea ''Stabilizatoare de tensiune'' Era un capitol intreg dedicat acestei modalitati de reducere a puterii disipate pe ERS. Am nevoie de documentatie deoarece scriu un articol despre preregulatoare pentru surse de tensiune.

Link spre comentariu

Cum sa nu-ti amintesti de celebrul profesor Mircea Ciugudean din Timisoara (!), care a publicat cele mai bune metode de calcul pentru circuite ca acesta, cartile respective sunt foarte cautate de studentii si proiectantii electronisti, montajele pe care le-a prezentat sunt experimentate practic, majoritatea sunt originale, inventate de autorul timisorean.Cauta, de exemplu, cartea "STABILIZATOARE DE TENSIUNE CU CIRCUITE INTEGRATE LINIARE - DIMENSIONARE" - aparuta la Editura de Vest, Timisoara, in 2001, cu sprijinul Ministerului Educatiei si Cercetarii.E o publicatie de exceptie.Vei gasi in aceasta carte exact ce cauti (incepand cu pag 75).In cartea lui Ristea, indicata de dl Miron, nu e tratata configuratia care te intereseaza.

Link spre comentariu

Aceasta e cartea, aparuta in 2001:

Posted Image

Subiectul mai este tratat si in alta carte a aceluiasi autor, aparuta cu mult timp in urma, in 1983:

Posted Image

Din aceasta, mai veche, atasez trei pagini de interes, in format pdf:

Proiectarea unor circuite electronice Ciugudean 62-64.pdf

Pt. dl. Miron:

...

Daca da, dati-mi o adresa de mail, are aproape 9Mb.

Eu am si o varianta de 2.8Mb. Daca o vreti v-o pot trimite. (Ristea, Popescu).
Link spre comentariu

Multumesc mult amandurora! Spre rusinea mea nu stiam de cartea profesorului Mircea Ciugudean. Cartea scrisa de Ristea si Popescu nu detaliaza configuratia in discutie dar trateaza in amanunt alte variante de preregulator.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Aceasta e cartea, aparuta in 2001:

coperta-ciugudean-1a.jpg

Subiectul mai este tratat si in alta carte a aceluiasi autor, aparuta cu mult timp in urma, in 1983:

coperta-ciugudean-2a.jpg

Din aceasta, mai veche, atasez trei pagini de interes, in format pdf:

attachicon.gifProiectarea unor circuite electronice Ciugudean 62-64.pdf

Pt. dl. Miron:

Eu am si o varianta de 2.8Mb. Daca o vreti v-o pot trimite. (Ristea, Popescu).

Unde pot fi gasite aceste doua carti in format pdf?

Link spre comentariu

Daca te descurci cu limba engleza, o carte care explica tot ce inseamna design surse: liniare sau in comutatie.

Ma descurc cu limba engleza, dar, nu pot accesa nici link-ul propus de tine.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări