Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LCD 16x2 - alimentare

ohamoha

Postări Recomandate

Salut,Mi-am luat un afisaj standard 16x2 si am incercat sa-l alimentez. Din pacate nu am acum la indemana modelul exact, dar ce am facut mai exact a fost sa incerc sa aprind backlight-ul. Dupa capul meu ar trebui sa se lumineze fondul. Am pus +5V la A si K la masa, dar nimic. Am zis ca o fi stricat asa ca tocmai am cumparat altul (BC1602) pe care n-am apucat sa-l testez, dar uitandu-ma in datasheet sunt cateva chestii mai ciudatele. Am atasat o sectiune in care apare o rezistenta de 3.3 pe care n-o inteleg (inteleg ca limiteaza curentul, dar de ce nu a fost inclusa de producator?), ca sa nu mai vorbim de faza cu invertorul DC->AC.Sunt niste chestii care ma depasesc putin. Eu as vrea sa leg LCD-ul dupa lista de mai jos. E vreo greseala undeva?Merci fain.1 Vss 0V 2 Vdd 5.0V 3 Vo semireglabil de 10K legat la 0V si la 5V4 RS -> microcontroller5 R/W 0V6 E -> microcontroller 7 DB0 0V 8 DB1 0V 9 DB2 0V10 DB3 0V 11 DB4 -> microcontroller 12 DB5 -> microcontroller 13 DB6 -> microcontroller 14 DB7 -> microcontroller A 5VK 0V

post-22793-139829663873_thumb.jpg

post-22793-139829663876_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ohamoha

4

• Mircea

2

• vcdec

1

• leoncris

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Varianta a doua cu inverter e pt backlight electroluminicent (EL). Nu e cazul tau.Tu ai varianta 1, in care inseriezi un rezistor de 3.3 pana la 33Ohm pe perminalul "A" (anod), catodul fiind la masa. Fara rezistor e posibil sa arzi LED backlight.

Link spre comentariu

Esti sigur ca LCD-ul tau are iluminare? Multe dintre cele fara iluminare au conexiunile prezente pe placa (pad-urile sunt acolo), ca si cum ar avea iluminare. De regula cele fara iluminare sunt mai plate decat cele cu iluminare. De folos ar fi sa dai codul LCD, asa ai primi mai mult ajutor.

Daca alimentezi la 5V direct, ai totusi o sansa sa vezi LED-urile aprinse, macar pentru scurta durata pana se ard. S-ar putea foarte bine sa nu aiba iluminare daca nu ai vazut nimic.

LE: Sa nu fie cu iluminare EL, atunci ai nevoie de acei 110V. Asta e datasheet? http://www.sos.sk/a_info/resource/d/bolymin/BC1602E_Series_VER01.pdf

Link spre comentariu

Esti sigur ca LCD-ul tau are iluminare? Multe dintre cele fara iluminare au conexiunile prezente pe placa (pad-urile sunt acolo), ca si cum ar avea iluminare. De regula cele fara iluminare sunt mai plate decat cele cu iluminare. De folos ar fi sa dai codul LCD, asa ai primi mai mult ajutor.Daca alimentezi la 5V direct, ai totusi o sansa sa vezi LED-urile aprinse, macar pentru scurta durata pana se ard. S-ar putea foarte bine sa nu aiba iluminare daca nu ai vazut nimic.LE: Sa nu fie cu iluminare EL, atunci ai nevoie de acei 110V. Asta e datasheet? http://www.sos.sk/a_info/resource/d/bolymin/BC1602E_Series_VER01.pdf

Salut,A functionat alimentarea cu rezistenta de 10ohm pe anod si alimentare 5V pentru al doilea LCD cumparat (BC1602). Am sa revin cu codurile ambelor LCD-uri ca idee.Multumesc frumos.
Link spre comentariu

Esti sigur ca LCD-ul tau are iluminare? Multe dintre cele fara iluminare au conexiunile prezente pe placa (pad-urile sunt acolo), ca si cum ar avea iluminare. De regula cele fara iluminare sunt mai plate decat cele cu iluminare. De folos ar fi sa dai codul LCD, asa ai primi mai mult ajutor.Daca alimentezi la 5V direct, ai totusi o sansa sa vezi LED-urile aprinse, macar pentru scurta durata pana se ard. S-ar putea foarte bine sa nu aiba iluminare daca nu ai vazut nimic.LE: Sa nu fie cu iluminare EL, atunci ai nevoie de acei 110V. Asta e datasheet? http://www.sos.sk/a_info/resource/d/bolymin/BC1602E_Series_VER01.pdf

Ala vechi este DEM16216SGH/V.Asta nou, care functioneaza corect, este BC1602ABNHEH$
Link spre comentariu

DEM16216 nu are backlit dupa cum se vede din datasheet-ul lui. In plus, are un controlor KS0070, trebuie verificat daca este compatibil cu HD44780.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări